Vitamin D i kombination med kalcium kan minska riskerna för hudcancer hos kvinnor

2011 juni > onsdag, juni-29-2011

Kvinnor som tar tillskott med både vitamin D och kalcium kan erhålla markant minskade risker för att utveckla hudcancer, visar nya studier från Stanford.

Kombinationen av D-vitamin och kalcium associerades med en 50 procentig minskning av risk för melanom hos kvinnor. Studien omfattade kvinnor med hög risk för att utveckla livshotande hudcancer och utfördes av forskare från Stanford University rapport. Studien publicerades i Journal of Clinical Oncology.

Forskarna analyserade data från Womens Health Initiative, vilket är en randomiserad klinisk studie utförd på 36 282 postmenopausala kvinnor. Alla kvinnor fick antingen placebo eller dagligt intag av 400 internationella enheter av vitamin D och 1000 milligram av kalciumkarbonat.

Sambandet mellan D-vitamin och cancerskydd har varit känt länge, särskilt efter att Frank Apperly, på 1940-talet, visade på ett samband mellan latituder och antalet dödsfall i cancer. Slutsatsen i hans studier var att solljus gav en relativ cancerimmunitet, vilket styrks av allt fler studier.

Läs mer om D-vitamin: www.d-vitamin.biz

Source: Journal of Clinical Oncology
Published online ahead of print, doi: 10.1200/JCO.2011.34.5967
“Calcium Plus Vitamin D Supplementation and the Risk of Nonmelanoma and Melanoma Skin Cancer: Post Hoc Analyses of the Women’s Health Initiative Randomized Controlled Trial”
Authors: J.Y. Tang, T. Fu, E. LeBlanc, J.E. Manson, D. Feldman, E. Linos, M.Z. Vitolins, N.C. Zeitouni, J. Larson, M.L. Stefanick

LÄS MER…

Olivolja minskar riskerna för stroke, visar ny studie

2011 juni > onsdag, juni-29-2011

En ny studie bekräftar det vi vetat ganska länge, d.v.s. att olivolja bidrar till bättre hälsa. Studien utfördes på ungefär 7000 personer i åldrarna 65 år och äldre. Alla testpersoner levde i tre olika franska städer och följdes under fem års tid. Resultatet visade att intag av olivolja kan minska förekomsten av stroke. Studien publicerades nyligen i den medicinska tidskriften Neurology.  

En annan studie, utförd av italienska forskare, visar att olivolja i kombination med gröna bladgrönsaker kan förebygga hjärtsjukdom. Ytterligare en studie som stödjer konsumtion av olivolja, visar att oljan förhindrar oxidativ stress och ännu en studie, visar att extra virginolja kan hjälpa till att bekämpa bröstcancer. Enligt American Cancer Society (ACS) erhålls bröstcancer som diagnos hos en amerikansk kvinna var tredje minut.

Källa: NaturalNews

LÄS MER…

Genetiskt modifierade organismer (GMO) kan skapa produktion av bekämpningsmedel i tarmen

2011 juni > onsdag, juni-29-2011

Ny forskning visar att livsmedel som innehåller genetiskt modifierade organismer kan överföra genetiskt material till DNA-bakterier i tarmen. Ansvarig forskare har länge varnat om de potentiella faror som finns med genetiskt modifierade organismer i livsmedel.

Studier visar att GMO-produkter (genmanipulerade livsmedel) orsakar infertilitet, insulinresistens, onormal celltillväxt och en mängd allvarliga hälsoeffekter.

American Academy of Environmental Medicine varnar för användning och konsumtion av genetiskt modifierade organismer, då flera djurstudier tyder på allvarliga hälsorisker förknippade med genetiskt modifierade livsmedel. Hälsorisker förutom infertilitet är nedsatt immunförsvar, försämrat motstånd mot antibiotikaresistenta bakterier och försämrad insulinreglering. GMO-grödor skapar inte bara negativa konsekvenser för mänskliga hälsan utan även för vår natur och våra djur.

En studie i Nature visar att den mat som vi äter, även skapar genetiska förändringar hos våra barn. Den mat vi äter och de kemikalier vi utsätts för, ändrar de mekanismer som slår på och av vissa gener. I en GMO-studie, där hamstrar utfodrades med genetiskt modifierad soja syntes hårväxt växa inne i hamstrarnas munnar. Incidensen av hårväxt i munnen var markant högre hos tredje generationen av hamstrar som fick GMO-soja. Man har också sett att spermiegångarna är tomma hos de djur som fått GMO-baserad kost.

Studier har visat på högre mortalitet hos de ungar som fick GMO-baserat sojamjöl som konsumtion. Hos möss som utfodrats med Bt potatis, bildades onormala och skadade celler samtidigt som det uppstod reproduktiva problem hos både kvinnliga och manliga djur som utfodrats med genetiskt modifierade sojabönor. Konsumtion av genetiskt modifierade organismer kan även leda till angrepp av transgener i tarmbakterierna vilket kan innebära mycket allvarliga konsekvenser för hälsan. Detta ses i en studie, som visar att sojabönor som genmanipulerats med round up, fortsatte att avge bekämpningsmedel i vår mänskliga tarm. Detta är självklart oerhört farligt.  

År 1989 producerade ett japanskt företag tilllskott med L-tryptofan som baserades på genmanipulerade bakterier som ökade produktionen. Under denna förekom utbrott av en smärtsam sjukdom som heter eosinofili-myalgi syndrom. Eosinofili-myalgi kännetecknas av invalidiserande muskelvärk och kramper, domningar, känsla av svaghet, brännande känsla i kroppen, ömhet och svullnad i armar och ben, svår trötthet, huvudvärk, hjärtarytmier, interna fibros, kortsiktig minnesförlust och en lång rad andra symptom . Eosinofili-myalgi knöts till dessa genetiskt modifierade tillskott med L-tryptofan, eftersom symtomen uppkom väldigt snabbt efter konsumtion. Problematiken med dagens GMO är att det kan ta tiotals år innan vi ses konsekvenserna av det som vi skapar just nu. Sannolikheten att klockan inte kan skruvas tillbaka är stor, vilket innebär att den skada som vi skapar nu, inte heller går att reparera.

Forskare har varnat för att det kan ta år för transgener att tränga undan den naturliga floran i tarmkanalen. Att det är en lavinartad spridning av GMO är dock tydligt, eftersom studier visar att 80 procent av dagens ofödda barn (som testas under graviditeten) uppvisar  Bt-toxiner i blodet. Bakterierna i vår tarmkanalen kan etableras permanent så att våra tarmbakterier förändras och istället innehåller genetiskt modifierade gener som tillverkar bekämpningsmedel i tarmen. Detta har jag skrivit om vid upprepade tillfällen de senaste 4-5 åren. När vi producerar så farliga gifter i vår tarm, kommer det innebära uppkomst av oerhört många sjukdomar och sannolikt en för tidig död.

Djurstudier har visat att den DNA som finns i maten som vi äter, även kan transporteras i hela vår kropp. Detta gör att maten inte bara påverkar näringen, utan även alla våra organsystem samt tillväxt av organ hos det foster som vi bär under en graviditet. 

Läs mer om GMO och kemikalier:

www.gmo-guiden.se
www.kemikalier.eu
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.rawfood-kost.se

Källa: NaturalNews

LÄS MER…

Naturliga aminosyror kan behandla infektioner bättre och effektivare än antibiotika, visar ny studie

2011 juni > onsdag, juni-29-2011

Idag finns en snabbt växande resistens mot antibiotika, där bakterier som meticillinresistenta Staphylococcus aureus (MRSA) och karbapenemresistenta Klebsiella pneumoniae (CRKP) kan stå emot även den starkaste behandling. Faran med detta är att vi inte längre kan behandla de infektioner som uppstår och som tills idag framgångsrikt har behandlats med antibiotika.

Turligt nog, så har forskare från Fraunhofer-institutet för cellterapi och immunologi i Leipzig, Tyskland, upptäckt att enkla, naturliga aminosyror fungerar bättre än antibiotika vid behandling av infektioner, och de dessutom inte skadar friska celler i kroppen eller påverkar tarmens bakterieflora.

Studien har testats in vitro och visade att aminosyrorna bröt sig genom bakteriernas membran och trängde in dem snabbare än vad antibiotikan klarade. Det bästa av allt var att aminosyrorna inte orsakade cellskador, till skillnad mot antibiotika som dödar både bra bakterier och skadliga bakterier.  

Peptider (från aminosyror) låste upp sin microbicidala effekt inom endast några minuter. Det kanske mest fascinerande, är att effekten av de testade peptider även omfattar lipid-höljeförsedda virus såsom envisa influensavirus. I studien påvisades god effekt även vid MRSA och CRKP.

Om matsmältningen är dålig, bör aminosyror tillföras som kosttillskott alternativt att matspjälkningen förbättras genom tillskott av matsmältningsenzymer. 20 av de korta kedjor som finns av aminosyror kan döda bakterier, inkluderat enterokocker, jäst och mögel, samt mänskliga sjukdomsframkallande bakterier som Streptococcus mutans, som finns i den mänskliga munhålan och som orsakar karies.

Källa: NaturalNews

LÄS MER…

Brist på progesteron hos kvinnor kan orsaka sömnlöshet hos kvinnor i menopaus

2011 juni > onsdag, juni-29-2011

Sömnproblem är väldigt vanligt och kan bero på allt från stress och oro till sömnlöshet på grund av för högt intag av koffein eller socker. Många är dessutom väldigt trötta i huvudet efter alla dagens intryck, samtidigt som deras kroppar inte är trötta som följd av mycket stillasittande.

Sömnproblem kan yttra sig genom att man har svårt att somna på kvällen, att man vaknar upprepade gånger på natten, sover oroligt eller vaknar onaturligt tidigt. Många kvinnor som genomgår premenopaus eller klimakteriet känner sömnlösheten, eftersom den är en av många symtom som uppstår vid just menopaus.

Hos de kvinnor som lider av sömnproblem under menopaus, kan intag av hormonet progesteron hjälp till. Progesteron produceras i äggstockarna och binjurarna och är ett viktigt hormon i det kvinnliga reproduktiva systemet. Under en graviditet står progesteron för ”kvarhållandet” och med tillräckligt progesteron, hålls barnet kvar i livmodern. Vid lågt progesteron, kan kroppen vid upprepade tillfällen släppa fostret, vilket orsakar missfall.

Progesteron upptäcktes av tyska forskare, och forskningen visar att hormonet har en nära relation till GABA, som verkar neuro-kemiskt i hjärnan. GABA lugnar nervsystemet, tillåter människor att tömma sina sinnen och inverkar även vid insomnande. Utan stimulering av GABA kan det vara svårt att få vila och god sömn. Tillskott av progesteron visar att hjärnvågorna bromsas på samma sätt som vid behandling av lugnande medel.

Det finns naturliga progesteronkrämer som ger det progesteron som behövs för att balansera kroppens hormoner, men då helt utan de biverkningar som läkemedelsbaserade produkter kan ge. Krämen kan eventuellt ge upplevd dåsighet, men är effektiv mot både sömnproblem och andra symtom som uppstår vid menopaus.

Läs mer om sömn: www.somnskolan.se

Källa: NaturalNews

LÄS MER…

Flavonoider (epicatechin) i grönt te och kakao kan minska diabetesrisk och öka livslängden

2011 juni > onsdag, juni-29-2011

Ny forskning som publicerats i Journal of Nutrition visar att flavonoiden epicatechin, som finns i grönt te och kakao, kan minska de destruktiva effekter som uppstår vid högt blodsocker. Genom att flavonoiderna minskar dessa effekter, kan de förhindra skador som drabbar viktiga organ, speciellt kranskärlen kring hjärtmuskeln.

Diabetes är en sjukdom som ökar i rasande fart och trots att det behandlas, så är det en av de mest vanliga sjukdomar som förkortar vår livslängd. Minskad livslängd vis diabetessjukdom uppgår i dag till i genomsnitt 8 år.

Flavoniden epicatechin hämmar de cellulära skador som orsakas av stigande blodsocker och kan på så sätt förhindra skador på hjärta och lever. Regelbundet tillskott kan förbättra livslängden genom minskade organskador som i sin tur leder till kronisk sjukdom.

Källa: NaturalNews

LÄS MER…

Träning med vibrationsmaskiner kan förbättra din lymfatiska hälsa och avgiftningsförmåga

2011 juni > tisdag, juni-28-2011

Genom regelbunden träning erhåller vi ökad cirkulation, förbättrad syreupptagningsförmåga och ett starkare hjärta. Vibrationer är en del i träningens uppbyggande effekt, eftersom de ökar blodflödet och på så sätt gör att syre och viktiga ämnen kan cirkulera fritt. Genom att ständigt pumpa blod genom kroppens många system, fungerar vibrationsträning som ett dräneringsverktyg av vårt lymfsystem. Ökad förmåga i lymfsystemet bidrar till bättre avgiftning och förbättrat immunförsvar.

Vibrationerna kan skapas när du tränar på en vibrationsbaserad träningsmaskin, vars övningar skapar små muskelsammandragningar. Denna muskelaktivitet tvingar vätskor att passera genom kroppen på ett effektivt, konstant och skonsamt sätt, utan att orsaka skada. Träningen är således väldigt enkelt och lättsam för kroppen, samtidigt som den rensar ur och ökar vår förmåga att eliminera gifter.

De individer som har minskad avgiftningsförmåga p.g.a. genetik, överbelastade avgiftningsorgan (levern och njurarna) eller näringsbrister, har mindre lätt att göra sig av med gifter. Gifter som inte kroppen klarar att eliminera, ansamlas i skelettet eller i kroppens mjukvävnad/fettvävnad. Ökad motion och träning ger inte bara ökad utreningsförmåga via lymfdränage, utan även genom svettning. Svettning är en av våra allra främsta vägar för utrensning, vilket är extra viktigt om andra avgfitningssystem är mindre verksamma. Andra utrensningsvägar är via andningen och vår utandningsluft, via urinen (njurarna) och avföringen (via levern och gallan).

Avgiftning via lever, galla och njurar förutsätter att vi har förmåga att göra om fettlösliga ämnen till vattenlösliga, mindre skadliga ämnen. För detta krävs god funktion i leverns fas 1. För att ämnena sedan ska bindas och kunna föras ut ur kroppen krävs god fas 2. Fas 1 kräver näringsämnen såsom exempelvis B-vitaminer, samtidigt som fas 2 kräver t ex svavel som kan binda gifter.

Vibrationsträning ger inte bara ökad stimulering av lymfsystemet, utan fungerar även som en aktiverare av kroppens lymfkörtlar, som är viktiga komponenter i vårt immunsystem. Utöver dessa rent medicinska fördelar, bidrar träningen till ökad viktminskning, muskeluppbyggnad och stabilitet. En fördel med vibrationsträning är att det, liksom träning som ger stötar, bygger upp skelettet. Det bidrar även till träning av de små muskler som vi sällan tränar i träningsmaskiner. Samma träning av finmuskulatur kan vi erhålla genom löpning i skogsterräng.

Källa:
www.motionstipset.se
www.elitkoll.se
www.piggabarn.se
www.kostkoll.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.naturalnews.com

LÄS MER…

Kost med lågt kalorinnehåll kan vända diabetes på åtta veckor

2011 juni > tisdag, juni-28-2011

En ny studie visar att extremt lågt intag av kalorier, kan vända typ 2-diabetes på bara åtta veckor. Forskningen publicerades nyligen i tidskriften Diabetologia och visade att en daglig kosthållning med endast 600 kalorier gav minskad belastning på bukspottkörteln, vilket bidrog till att den normala insulinutsöndringen kunde återställas. ,

Kliniska studier genomfördes på elva personer som alla rapporterade en minskning av diabetesrelaterade symtom. Efter två månader hade 64 procent av testgruppen blivit helt fria från sin diabetes. Studien utfördes av Newcastle University i Storbritannien.

Ett tips är att bukspottkörtelns belastning även kan minskas genom tillskott med enzymer.

Source: Diabetologia
Published online ahead of print, doi: 10.1007/s00125-011-2204-7
“Reversal of type 2 diabetes: normalisation of beta cell function in association with decreased pancreas and liver triacylglycerol”
Authors: E. L. Lim, K. G. Hollingsworth, B. S. Aribisala, M. J. Chen, J. C. Mathers, R. Taylor

LÄS MER…

Växtbaserad kost kan minska fetma hos barn

2011 juni > tisdag, juni-28-2011

Regelbundet intag av vissa vegetabiliska livsmedel kan förhindra viktökning hos barn och ungdomar, visar en ny studie. I studien syntes tydliga tecken på att växtbaserade livsmedel gav minskad vikt hos barn, medan feta mejeriprodukter istället ökade deras vikt.

Studien publicerades i Nutrition Journal och baserades på 1764 friska barn och ungdomar som gick i amerikansk skola. Syftet var att undersöka de samband som finns mellan riskerna för övervikt och konsumtion av olika livsmedelsgrupper. Studien utfördes av Loma Linda University i USA.

Source: Nutrition Journal
Published online ahead of print, doi: 10.1186/1475-2891-10-71
“The risk of child and adolescent overweight is related to types of food consumed”
Authors: V.L. Matthews, M. Wien, J. Sabate

LÄS MER…

Skumdämpningsmedel (antifoaming chemicals) funna i Mcdonalds Chicken McNuggets

2011 juni > måndag, juni-27-2011

Enligt McDonalds Corporation, är deras berömda kyckling McNuggets gjorda av ingredienser som t ex autolyzed jästextrakt (som innehåller fri glutamat, liknande MSG), fosfater, natrium och natriumaluminiumfosfat. Enligt McDonalds egen hemsida, innehåller Chicken McNuggets även hydrerad sojaolja med TBHQ och citronsyra som tillsätts för att bevara hålllbarheten samt Dimetylpolysiloxan som fungerar som en antifoaming kemikal. 

Minst två av dessa ingredienser är artificiellt syntetiserade industrikemikalier. TBHQ är ett mineraloljederivat som används som stabilisator i parfymer, hartser, i lack och olja. Laboratoriestudier har kopplat kemikalien till tillväxt av tumörer i magen och skador på DNA i djurförsök. Ett antal studier har visat att långvarig exponering för höga doser av TBHQ kan vara cancerframkallande.  

Dimetylpolysiloxan, en typ av silikon, används i caulks och tätningsmedel, som fyllmedel för bröstimplantat, och som viktig ingrediens i Silly Putty. Och för att inte glömma… även i McDonalds Chicken McNuggets. PDMS används också som en komponent i silikonbaserade glidmedel, som skumdämpare (anti-foaming), mögelbekämpande medel, polermedel, kosmetika, i hårbalsam hår m.m.

PDMS har även använts som fyllnadsmedel i bröstimplantat, även om denna praxis har minskat något på grund av säkerhetsskäl. PDMS används på olika sätt inom kosmetika och kan exempelvis användas vid behandling av huvudlöss.

Källa:
NaturalNews
McDonalds

LÄS MER…

Rosmarinblad, för glänsande hår, ökat minne och ökad cirkulation

2011 juni > söndag, juni-26-2011

Rosemarin (Rosemarinus officinalis) har en underbar lukt och har använts som traditionell läkeväxt under många århundraden. Örten stimulerar hårväxten och gör att håret luktar härligt. Det är alltså ypperligt att ha med som ingrediens om du gör din egen hårinpackning eller ditt eget hårschampo. Rosmarin sägs även förbättra minnet genom att den bidrar med förbättrad blodcirkulationen.

För att göra det enkelt för dig, så kan du använda té som innehåller ekologiskt odlad rosmarin. Du kan använda teet som hårbalsam eller blanda det med ekologisk, kallpressad kokosolja och använda som hårinpackning. Örten hjälper till att bekämpa mjäll och rosmarinvinäger gör håret blankt och lättkammat (särskilt om du har mörkt hår). Kombinerat med åkerfräken sägs rosmarin minska håravfall vid stress.

Brygg ditt rosmarinte genom att hälla upp en kopp med kokande vatten. Måtta upp två till tre teskedar färska eller torkade rosmarinblad och låt teet dra under lock i 10 minuter. Drick två koppar rosmarinte om dagen för att förhindra håravfall som uppstår vid stress eller från dålig cirkulation. Teet stimulerar även tillväxten av hår efter behandling med kemoterapi.

Rosmarinvinäger gör du genom att ta 25 g rosmarin (färsk) och lägga i 1 liter cidervinäger. Låt bladen dra i vinägern under två veckor. Använd 2 matskedar varje gång du tvättar ditt hår, då främst i sista sköljvattnet efter hårtvätten. För att bekämpa mjäll, kan du massera in rosmarinvinäger i hårbotten 20 minuter innan tvätt.

Rosmarin kan även motverka dålig cirkulation. Ta rosmarin regelbundet vid kyla och vid dålig cirkulation, för att öka cirkuationen. Studier visar också att rosmarin kan motverka dåligt minne, genom ämnet carnosic svavelsyra som motverkar fria radikalbildning i hjärnan. Förutom att förbättra minnet, verkar det som att rosmarin kan skydda hjärnan från stroke och sjukdomar som Alzheimers sjukdom.

Vid depression kan rosmarin användas som té och vid muskelsmärtor, kan ett bad med  15 droppar rosmarinolja hjälpa till att motverka spänningar och ge förbättrad cirkulation. Örten är användbart vid dålig matsmältning, om man lider av inflammation i gallblåsan eller har problem med levern. Rosmarinolja kan dessutom gurglas för att motverka halsont.

Källa: NaturalNews

LÄS MER…

Ginseng kan motverka biverkningar från strålning och öka kroppens återhämtningstakt

2011 juni > söndag, juni-26-2011

Ginseng kommer från ginseng-roten, en ljusbeige och knotig rot, som utnyttjats i en mängd olika medicinska sammanhang.  Roten har, liksom andra rötter som ingefära och kanel, använts under tusentals år. En förmåga som sällan lyfts är att ginseng har oerhört bra förmåga att reparera de skadliga effekter som uppstår från strålning.

En typ av strålning kan vara den, då cancersjuka patienter, utsätts för strålning och därmed också får strålningsförgiftning. Biverkningar för detta kan vara många, såsom förlust av hår, orolig mage, låga nivåer av vita blodkroppar, hudirritationer och munsår. Svårare skador kan även vara skador på centrala nervsystemet, mag-tarmkanalen och andningsorganen. Om en person som genomgår strålning, samtidigt får gott om näring och hjälp för att balansera upp kroppen, så är biverkningarna mindre och mer lätthanterade. Det är alltså inte nödvändigtivs så att man måste tappa håret för att man genomgår strålningsbehandling.

Även om ginseng inte kan bota svåra sjukdomar som exempelvis cancer, så visar forskning att det kan förhindra vissa biverkningar och minska symtom som vanligtvis uppstår. I västvärlden tänker vi främst på ginseng som en rot som passar om vi är trötta eller orkeslösa. Den har dock låntg mycket större potential än så.

Forskning visar att mellan 100 och 200 milligram Ginseng två gånger om dagen kan skydda mot strålning, men som med alla tillskott av detta slag så är det en pågående forskning. Studien visar alltså att ginseng kan påskynda återhämtning hos de individer som tidigare har utsatts för strålning. I återhämtningsprocessen ingick läkning av benmärg, hud, inre organ och blodkroppar.

Källa: NaturalNews

LÄS MER…

Astaxanthin, kan minska prostaglandiner och verka som ett naturligt anti-inflammatoriskt ämne

2011 juni > söndag, juni-26-2011

Astaxantin är en av våra mest kända antioxidanter, med en naturlig och vetenskapligt bevisad anti-inflammatorisk förmåga. Det faktum att astaxanthin är naturligt och inte ger några biverkningar är bara två av många anledningar till att använda det som ett tillskott.

Astaxanthin är det röda pigment som finns i alger, växtplankton och i en del växter. Eftersom dessa organismer utgör basen för många näringskedjor så kan man även finna pigmentet hos vissa djur också. Exempelvis, så är det astaxanthin som ger lax och öring dess rödaktiga färg.  

När vissa typer av alger är under stress, oftast orsakad av brist på näring eller för mycket sol, så ansamlas höga halter av astaxantin för skydd algernas celler. På grund av den skyddande förmåga som pigmentet har, kan dessa alger celler ligga vilande i upp till 40 år utan mat eller vatten och ändå återgå till det normala under rätta förhållanden. Detta visar på hur stor inverkan astaxantin har vid celloxidation. 

Inflammation är en första försvarsreaktion innan vårt immunförsvar tar över. Om våra kroppar inte kan lösa problemet med inflammationen, så tar immunförsvaret vid. Inflammationen kan uppträda inom några sekunder efter vävnadsskada eller som svar på angrepp på kroppen. Inflammationsprocessen är en extremt komplex och högt utvecklad funktion i kroppen som i allmänhet skapar symtom som rodnad, svullnad, värme och smärta. Några av de kända mediatorerna för inflammation är prostaglandiner, nekros, interleukiner och kväveoxid. Dessa mäts genom olika tester inom sjukvården. Alla dessa olika ämnen spela en roll i ett komplex, samordnat och balanserat försvar för kroppen.

En typ av medlare, prostaglandiner, fungerar som kemiska budbärare och kan till exempel reglera sammandragningar och avslappningar av den glatta muskulaturen för att på så sätt öka eller minska blodflödet. Prostaglandiner är i allmänhet gjorda av arakidonsyra och de två enzymer som kallas för COX-1 och COX-2. Den mest sålda läkemedel antiinflammatoriska medlet är extremt starka COX-2 hämmare, vilket innebär att de begränsar produktionen av prostaglandiner, och på så sätt underlättar svullnad och smärta. Dock, så bör det påpekas att själva orsaken till inflammationen inte tas omhand, utan att man snarare lägger locket på och trycker ner kroppens symtom.

Det är väldigt onaturligt och obalanserat för kroppen att hantera det extrema förtryck som ett läkemedel innebär, när man använder hämmare av endast en medlare, i detta fall bara en av de två COX enzymer. I detta fallet balanserar man inte upp de andra mediatorerna.

Naturligt förekommande antiinflammatoriska medel finns i flera former av livsmedel, som vi kan äta för att lindra inflammation. De inflammatoriska ämnen som vi får i oss via maten kan försiktigt hämma den inflammation som orsakar mediatorerna, inkluderat  prostaglandiner. Denna process lugnar kroppen som helhet, istället för att undertrycka immunförsvaret eller de viktiga symtom som kroppen försöker sända ut.

Flertalet dubbelblinda, placebokontrollerade studier som utförts på människor och djur genom kliniska prövninga, visar att astaxanthin har en förmåga att hämma inflammation på naturligt sätt. Astaxantin hämmar våra mest kända inflammations-medlare och kan därför lindra inflammationen och smärtan utan at ge negativa biverkningar.

Astaxantin är alltså en av våra starkaste antioxidanter. förutom melatonin som bildas på natten, i vintermörkret och som är snäppet starkare. Astaxantin visar på fördelaktig påverkan på ögat, vårt centrala nervsystem, vår hjärna, hud och immunförsvar. Det är cokså ett fantastiskt ämne för att öka prestationsförmågan och återhämtning.

För att undvika kronisk inflammation, bör du alltid se över så att din tarm mår bra. Tugga maten noga, ät långsamt, undvik allergener som mjölk, vete och ät alltid så sockerfattigt som du kan. Minska ner på stekt eller grillad mat som ger inflammationsökande ämnen, boosta kroppen med mycket antioxidanter och se till att ha bra cirkulation och avgiftning.  

Källa:
Capelli, Bob. Naturligt Astaxantin: King of the karotenoider. Cyanotech, 2007.
NaturalNews
Friska Barn

LÄS MER…

Homeopatiska medel (ingefära och mattram) kan behandla migrän på naturlig väg

2011 juni > söndag, juni-26-2011

En ny studie som publicerats i tidskriften Headache visar att en homeopatisk beredning av ingefära och medicinalväxten mattram kan vara effektiv vid behandling av migrän. 63 procent av de som tog hjälp vid första tecknen på migrän, upplevde smärtlindring när de behandlades med den homeopatiska beredningen. Endast 39 procent av de som fick placebo upplevde förbättringar och minskad smärta.

Studien baserades på 45 deltagare som fick homeopatisk behandling och 15 deltagare som fick placebo. Ingen av deltagarna visste vilken behandling de hade tilldelats. Vid det första tecknet på migrän, fick deltagarna i uppdrag att placera preparatet under deras tunga för sublingual absorption. Ungefär en tredjedel av de som tog det homeopatikum upplevde fullständig lindring inom två timmar.

Källa: NaturalNews

LÄS MER…

Statiner, tv-tittande och sockerrik kost kan orsaka diabetes, visar ny studie

2011 juni > lördag, juni-25-2011

Om alla läkare följde de senaste riktlinjer som finns kring kolesterolbehandling och om alla deras patienter också intog de statiner som de blir tillskrivna, så skulle det finnas över 3,5 miljoner fler diabetiker i Amerika. Ja, du läste rätt… Statiner ger diabetes, samtidigt som läkemedelsföretagen inte bara tjänar pengar på statiner, utan även på insulin. Samma sak ser man när det gäller statiner och viagra. Statiner minskar Q10 i hjärnan, vilket ger impotents. Lägligt (… och ironiskt…) nog, så är det samma företag som tillverkar dem båda.
Det faktum att statiner orsakar diabetes styrks av två separata studier i det senaste numret av Journal of American Medical Association (JAMA).  De senaste riktlinjerna för kolesterol visar att antalet amerikaner som bör ta statinbehandling ligger på mellan 13 och 40 miljoner. De 27 miljoner amerikaner som ligger i mellanglappet är de som inte har hjärtsjukdom, men som har högt kolesterolvärde. Denna typ av behandling kallas för primär prevention.

Uppgifterna om statiner och deras förmåga att hjälpa människor med hjärt- kärlproblem är svaga och visar att statinerna inte gör något nytta. Det finns endast ett litet positivt resultat om patienterna också har inflammation (som visar sig genom högt C-reaktivt protein), inte för problem med högt kolesterol eller högt LDL. Däremot, så kan ändrade kostvanor, med bra fetter, minskat intag av socker och ökad motion och cirkulation. 

Den senaste studien undersökte fem stora kliniska prövningar av statiner. I dessa fem studier ingick 32 752 icke-diabetiker som undersöktes under 4,9 år. Under studietiden, utvecklade 2749 patienter (eller 8,4 procent) av dessa diabetes. De på den högsta doser av statiner (som allt förskrivas av läkare) löpte också högst risk för att utveckla diabetes. Samtidigt visade studien på en väldigt liten övergripande minskning av riskerna för hjärtinfarkt vid behandling av statiner.

En annan studie, utförd på 14 000 patienter, publicerades nyligen i JAMA. Studien visade att de patienter som behandlades med kraftfulla immun-undertryckande läkemedel (TNF-alfa-blockerare som Remicade eller Enbrel), löpte minskade risker för att utveckla diabetes.

Diabetes en inflammatorisk sjukdom vars inflammation uppstår från högt intag av socker, lågt intag av fiber, hög konsumtion av snabbmat, skräpmat, kalorität och näringsfattig kost, stress, för dålig sömn och för lite motion. Växtbaserade, whole foods-livsmedel, sockerfri kost, produkter utan mjöl och mjölk tillsammans med anti-inflammatoriska omega-3 fetter och en daglig dos av motion kan dramatiskt minska riskerna för att utveckla diabetes.

En studie som publicerades i JAMA förra veckan, visar att riskerna för diabetes, hjärtinfarkt och död ökade betydligt hos de testpersoner som såg på tv mer än två timmar per dag.

Källa: Mark Hyman
www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.kolhydrater.org
www.vegetarisk.info
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.d-vitamin.biz

LÄS MER…

1 2 6
87 st på 6 sidor
FörstaSista