Träning med vibrationsmaskiner kan förbättra din lymfatiska hälsa och avgiftningsförmåga

Genom regelbunden träning erhåller vi ökad cirkulation, förbättrad syreupptagningsförmåga och ett starkare hjärta. Vibrationer är en del i träningens uppbyggande effekt, eftersom de ökar blodflödet och på så sätt gör att syre och viktiga ämnen kan cirkulera fritt. Genom att ständigt pumpa blod genom kroppens många system, fungerar vibrationsträning som ett dräneringsverktyg av vårt lymfsystem. Ökad förmåga i lymfsystemet bidrar till bättre avgiftning och förbättrat immunförsvar.


Vibrationerna kan skapas när du tränar på en vibrationsbaserad träningsmaskin, vars övningar skapar små muskelsammandragningar. Denna muskelaktivitet tvingar vätskor att passera genom kroppen på ett effektivt, konstant och skonsamt sätt, utan att orsaka skada. Träningen är således väldigt enkelt och lättsam för kroppen, samtidigt som den rensar ur och ökar vår förmåga att eliminera gifter.


De individer som har minskad avgiftningsförmåga p.g.a. genetik, överbelastade avgiftningsorgan (levern och njurarna) eller näringsbrister, har mindre lätt att göra sig av med gifter. Gifter som inte kroppen klarar att eliminera, ansamlas i skelettet eller i kroppens mjukvävnad/fettvävnad. Ökad motion och träning ger inte bara ökad utreningsförmåga via lymfdränage, utan även genom svettning. Svettning är en av våra allra främsta vägar för utrensning, vilket är extra viktigt om andra avgfitningssystem är mindre verksamma. Andra utrensningsvägar är via andningen och vår utandningsluft, via urinen (njurarna) och avföringen (via levern och gallan).


Avgiftning via lever, galla och njurar förutsätter att vi har förmåga att göra om fettlösliga ämnen till vattenlösliga, mindre skadliga ämnen. För detta krävs god funktion i leverns fas 1. För att ämnena sedan ska bindas och kunna föras ut ur kroppen krävs god fas 2. Fas 1 kräver näringsämnen såsom exempelvis B-vitaminer, samtidigt som fas 2 kräver t ex svavel som kan binda gifter.


Vibrationsträning ger inte bara ökad stimulering av lymfsystemet, utan fungerar även som en aktiverare av kroppens lymfkörtlar, som är viktiga komponenter i vårt immunsystem. Utöver dessa rent medicinska fördelar, bidrar träningen till ökad viktminskning, muskeluppbyggnad och stabilitet. En fördel med vibrationsträning är att det, liksom träning som ger stötar, bygger upp skelettet. Det bidrar även till träning av de små muskler som vi sällan tränar i träningsmaskiner. Samma träning av finmuskulatur kan vi erhålla genom löpning i skogsterräng.


Källa:
www.motionstipset.se
www.elitkoll.se
www.piggabarn.se
www.kostkoll.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.naturalnews.com

www.kosttipset.se