Legobiten fyller 50 år!

2008 januari > tisdag, januari-29-2008

Visst är det coolt att en leksak kan fylla HELA 50 år och fortfarande vara så framgångsrik? Snacka om bra affärsidé… Jag älskade legobitar när jag var liten eftersom jag brinner för att bygga och skapa. Byggklossar i trä, mekkano, legobitar och dockhus… ALLT som gick att bygga var fascinerande, utvecklande och stimulerande för fantasin. Det jag kan reflektera över idag är att många av de “nya” serierna av lego och andra märken är färdiga bilar eller konsktruktioner som bara behöver sättas ihop. Det är ju det fantasifulla byggandet som är tjusningen och det är de enkla legobitarnas makt att “bli” något stort som fascinerar.

Qunioa är fantastiskt!

2008 januari > söndag, januari-27-2008

Hej kära ni!

En helg med MYCKET vila har sett ljuset … *ler* Det har inte hänt så mycket alls faktiskt och med tanke på alla hektiska veckor som varit, så känns det toppen.

Har fått många mail om quinoa eftersom jag tipsar om det i min artikel i TT Spektra´s tidningar och i Stockholm´s Innerstadstidningar. Quinoa är en ört som fungerat som basföda för inkafolket, det är inte släkt med sädesslagen och är alltså helt fritt från gluten. Det är proteinrikare än kolhydratrika livsmedel som potatis, pasta eller bröd och innehåller med näring. Quinoa har flera “syskon” som tex; bovete och amaranth som även de är toppen om man är glutenintolerant.

Det kan vara roligt att veta att inkafolket användes kokvattnet från quinoa för att tvätta håret  Kring fröet sitter nämligen ett tvålämne som behövs sköljas bort innan det kokas!

Kramiz

Ny EU-logga för ekologiska livsmedel!

2008 januari > torsdag, januari-24-2008

Såhär ser den logotyp ut som från och med januari 2009 blir obligatorisk för märkning av alla ekologiska livsmedel inom EU. Även Krav-märkt mat.

»Det är bra att ha en gemensam logga för hela EU, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson. Jag hoppas också på att man som svensk kommer att ha ett märke man litar på och känner igen ute i Europa så att man kan handla ekologiskt på resan.«

De märkningar som finns idag, till exempel Krav, kommer inte att försvinna. Men EU-loggan ska finnas även på dessa produkter, för att visa att de följer unionens regelverk. Krav har sedan ytterligare regler för certifiering som på ett par punkter är strängare än EU:s, bland annat då det gäller tillsatser.

www.foodnet.se

Energimedicinkurs

2008 januari > tisdag, januari-22-2008

Nu mina vänner, har jag ett nytt projekt på G… Jag är snart klar med min fotografutbildning… *ler* … och är sååååå less på att alla dagar är såååååå “vanliga”. Galet jag vet!!!!!!!! Men, men… jag är inte direkt känd för min lugna och stillsamma personlighet … haha!

Nu ska jag iallafall läsa energimedecin och det ska bli så förfärligt roligt att jag nästan spricker. Kursen är i Göteborg och verkar kanonbra, verkligen. Även en holistisk helgkurs ingår i det jag bokat upp mig på, så snart har jag ännu mer i utbildningsbagaget 

Nu, kära ni, ska jag tipsa om min alldeles fantastiska vän, Jannice. Hon har en feng shui-blogg som är helt underbar. Ni bara måste kika in i den och se hennes fantastiska bilder och tankar. (http://eninredoholicsbekannelser.blogspot.com/)

Nu ska jag svara på mina nästan 200 mail… *ler* och sen ska jag soooooooooova! Förresten, vad kallt det är *burr*!!!

Fråga Zarah på Allt om barn.se

2008 januari > fredag, januari-18-2008

Hej vänner!

Idag har jag utbildat alla Sthlm´s friluftsskolor och varit på formex… TÄNK att det kan finnas så många återförsäljare av kort och ljus *skratt*. Det måste vara ett dilemma att slå sig fram inom present- och inredningsbranschen, verkligen!!!

Idag börjar vi med att lägga in min “Fråga Zarah”-tjänst i bloggen på Allt om barn istället för att ha den separat. Ni kan ju även maila på zarah@piggabarn.se om ni vill ha mer privata svar eller så
… Såååååååå nu bara måste jag ju svara på en fråga bara för det … *skratt* Ska man ge barnen kvällsfika och behöver de det? Och svaret är NEJ … de behöver inte kvällsfika eftersom fika ofta blir macka, bulle eller liknande. Om det däremot är ett kvällsmål med tex: en frukt eller lite fil, så är det kanonbra. Tänk på att barnen inte ska äta cirka 2 timmar innan de ska sova eftersom en pågående matsmältning kan störa sömnen. En ganska stor kvällsfika eller ett stort kvällsmål medför även energi som ska skuttas bort 

Kraaaaaaaaam och ha en fin kväll (heja Susanne i let´s dance… min kära vän Fanny´s faster…)

Sprincykla dig varm!

2008 januari > söndag, januari-13-2008

Hej mina vänner!

Är nyss hemkommen från min restaurangfest på Green n Lean, nykter och städad som alltid *ler* Dagen har varit minst sagt låååååång, då den började med ett mycket roligt möte.

När jag hade Itrim i Västerås (motion och viktminskning för vuxna rådvilla… ), så träffade jag Anders som är en av delägarna till hela kedjan. Han och hans fru Jenny blev mina vänner och under Jenny´s mammaledighet så startade hon det supercoola företaget Springcykel (www.springcykel.se). Tanken var att använda cyklar UTAN trampor för att med hjälp av barnens fart, få upp balans och därmed slippa stödhjul som är ganska opedagogiskt. Superhäftig idé tyckte jag, och marknadsförde den överallt där jag kunde… *ler*

Så… nu när Jenny skulle tillbaka till sitt jobb, så frågade de om jag ville ta över företaget OCH det ville jag såklart!!! Så nu, mina vänner är min familj (mamma, pappa och lilla jag… ) nya ägare till det mycket häftiga Springcykel. Det känns som en sååå naturlig del av mina älskade Pigga Barn och jag kommer göra allt för att ni alla ska få chans till de små söta cyklarna :-) Läs gärna mer på: www.springcykel.se

Kram zötisar och zuzza zött!!!

Kalender – 2008

2008 januari > tisdag, januari-8-2008

Här hittar du mina event, föreläsningar och utbildningar!

De saker som inte är officiella ligger inte med i kalendern, vilket innebär att dagen/tiden redan kan vara bokad. Fr.o.m. 2008 års start finns även flertalet av Pigga Barn´s öppna hus, mässor och event med i kalendern. 

Om du vill boka en tid med mig, så når du mig på
zarah@piggabarn.se eller 0704-464011

Varma hälsningar
Zarah Öberg

Kika i kalendern?

LÄS MER…

Nyårslova dig lugn och ro!

2008 januari > tisdag, januari-8-2008

Idag tillbringade jag min morgon på nyhetsmorgon, som alltid på tisdagsmorgonen. Vi pratade om nyårslöften, om att komma igång med träning och schyssta kostvanor OCH framförallt hålla dem vid liv. Visst är det fantastiskt att man kan vara så motiverad till en livsstilsförändring och sedan är motivationen som bortblåst. Ta ett steg i taget, med lagom veckodos av träningspass och med en näringsrik och varierad kost snarare än en bantningskur. För visst är glädje och självkänsla det som gör att orken är i topp..?

Glöm inte att äta frukost, lunch och middag samt 2 mellanmål… Sov ordentligt och FÖRSÖK att stressa mindre!

Och snart. kära vänner, så finns vårens kalender här på sajten!

Kramiz

Så var allt igång… ÄNTLIGEN!

2008 januari > måndag, januari-7-2008

Nu är det slut på friden och tur är väl det *ler*

Idag har jag haft intervju med TT Spektra, Aftonbladet och skrivit flertalet egna artiklar om allt från gluten till våraktiviteter. Tänk att det är dags att skriva om våren, uj vad lycklig jag blir över det. Nu har jag nyss svarat på frågor till föräldrar och barn och fixat hemsidorna. Per har ordnat nya banners och annonser och imorgon ska jag till allra käraste nyhetsmorgon och prata nyårslöften.

En kul grej… Eftersom jag velat utbilda mig till fotograf så länge och numera även gör det, så ska jag ”praktisera” lite hos Eskilstuna´s bästa fotograf… Han är så grym så ni anar inte!!!

Hoppas att ni får en kanonmysig kväll och att ni är lika glada som jag, över att vara tillbaka på arbetet.

Era går i graven :-)

2008 januari > fredag, januari-4-2008

Den 31 januari stänger vi vår restaurang Green ´n Lean på Kungsholmen, Sthlm. Restaurangen har tjänat sitt syfte som provkök men tar mer tid än vad som finna att ge. Efter en lyckad lansering på Svenska livsmedelskredjor såsom Coop, väljer vi nu att fokusera på konsumentförpackningarna till 100 %.

Om ni vill titta förbi oss, så har vi öppet som vanligt under vardagarna (10.00-20.00) men håller stängt på helgerna i januari.

Kramiz från Zarah

Åhhh…

2008 januari > tisdag, januari-1-2008

… vad jag älskar att allt har satt igång och mailen ÄNTLIGEN ramlar in igen efter jul- och nyårshelgen. Igår var en lugn och mysig nyårsafton med min älskade systerdotter Moa i fokus. Jag tog hand om henne, såg min systers man spela revy och vaknade i morse med energi likt ett kärnkraftverk (vattenkraftverk… förlåt *skratt*)

Nu äntligen är det dags att sjösätta alla roliga samarbeten och alla nya saker som vi väntat med till det nya årets början. Snart öppnar Pigga Barn – Gymnastik och kostcenter i Bromma och det kommer att bli fantastiskt roligt!!!

Kramar till er alla och tack för att ni finns! Nu hjälps vi åt att göra 2008 till ett ÄNNU roligare, bättre (och om det är möjligt *ler*) händelserikare år än 2007!