Distansutbildning i kost, hälsa och livsstil

2009 juli > fredag, juli-31-2009

Idag har jag arbetat med min distansutbildning inom hälsa och livsstil. I kursen ingår kompendie och övningar inom följande områden:

– Grundläggande näringslära
– Kostrekommendationer
– Mindfulness och mat
– Mental träning och KBT
– Beteendemönster och matvanor
– Kostregistrering
– Vitaminer och mineraler
– Upphettning och nerkylning
– Stabilisera ditt PH-värde med alkalisk matlagning
– Ökat näringsupptag med detoxrening
– Vätska och saltbalans
– Enkel snabbmat
– Tillsatser och GMO (genmanipulerade livsmedel)
– Sötningsmedel
– Hälsosamma fettsyror
– Ört- och energimedicin
– Mat som medicin

Det är MINST sagt intressant att bo här nere i Spanien eftersom de andra är från Brasilien, Mexiko, Frankrike, Japan, Norge, England, Austalien, Nya zeeland och snart kommer en av våra vära vänner som är Finsk… *skratt*… En aning internationellt som vanligt!

LÄS MER…

Bilbombsattentat i Palma

2009 juli > torsdag, juli-30-2009

Ja, som vanligt så hamnar jag mitt i blåsvädret. Jag vet faktiskt inte hur det går till men på något sätt så lyckas jag alltid vara närvarande vid terroristattacker. Dagens bilbomb här på Mallorca är riktigt obehaglig eftersom det är så nära. Vi visste inte om de rekommendationer som utfärdats, där de bad alla turister att hålla sig inomhus. På grund av det så gick Jag, Elene och lilla Angela på en promenera till restaurangen där vi skulle äta middag med Joseph O´connor och Andrea Lages.  Det innebar att vi gick genom hela stan och när vi kom fram fick vi veta att de hade hittat en andra bomb. Lars-Erik fick hämta oss och åka genom avspärrningarna för att vi skulle komma hem igen… *skratt* … som i en såpa… SOM VANLIGT! 

Ökad näring och odlingsmöjligheter – vitaminer, mineraler och spårämnen boostas med ny mirakelprodukt!

2009 juli > onsdag, juli-29-2009

Idag innehåller våra grönsaker så lite som 10% av det ursprungliga näringsinnehållet och inte nog med det… Vi micrar maten så pass, så att YTTERLIGARE 90% (… av de lilla 10 %…) försvinner. För att öka vårt näringsintag, så krävs hälsokost och stora mängder mat OM vi skall få våra kroppar i balans. För att inte tala om allt det socker och de tillsatser som hämmar näringsupptaget och byts ut mot den föda som vi egentligen bör äta för att hålla oss pigga och friska. MEN än är det inte försent … ;-)

En av mina vänner har en helt ny produkt som heter OceanGrowns, där han säljer en viss sorts näring för att hjälpa odlingar och dess frukter, bär och grönsaker att återfå sin näring. 

OceanGrowns Ocean Solution återbördar alla mineraler och spårämnen till odlingsmarken genom en växtnäringsprodukt som utvinns ur havets innehåll av alla periodiska systemets 90+ ämnen. Detta sker genom att extrahera och koncentrera alla de mineraler och spårämnen som samlats i havet till ett växtnäringsämneskoncentrat.

Produkten produceras av havsvatten och är helt utan gifter och andra bekämpningsmedel.

Anders på OceanGrowns har även lanserat produkter som kolloidalt silver (IONOSIL) samt mineralkosttillskottet och fodertillskottet MetylSulfonylMetan (MSM), ett ämne som ger kroppen tillskott av metyl och organiskt svavel.

Nu har jag fått prover, så jag återkommer så snart jag har testat att odla med Ocean Grows.

Läs mer på: http://www.oceangrown.se/

LÄS MER…

NLP Master och ICC Trainer

2009 juli > tisdag, juli-28-2009

Igår blev jag ÄNTLIGEN klar NLP Master och kan numera både arbeta och leva med NLP på ett kongruent förhållningssätt. NLP Trainern är på Mallorca i november, så det är nästa steg som jag ser fram emot oerhört mycket. Innan dess, så är det hypnosutbildning för hela slanten, detta tillsammas med alla våra event m.m.

Höstens NLP Trainer leds av Joseph O´connor, som är en oerhört intressant man, främst på grund av hans stora arbete med både coaching och NLP. Hans fru Andrea Lages är inspirerad av coaching men då från den basilianska livsstilen.

NU är vi alla på Mallorca och har nyss ätit en middag tillsammans med lilla Angela som fyller 5 år idag. De andra som är på plats kommer från Mexiko, Norge, Nya Zeeland, Peru m.fl. och de har gemensamt att de utbildar sig till ICC Trainer. Som ICC Trainer kan de sedan utbilda ICC coacher i sina respektive länder. Joseph är en stor föregångare till NLP och coaching samt grundare till organisationerna ICC och ICNLP. Det är oerhört kul att bo tillsammans med honom och Andrea en hel veckas tid. 

Kvicksilver i influensavaccin

2009 juli > lördag, juli-25-2009

1 januari 2008 förbjöds amalgam i vårt grannland Norge och vi i Sverige har lagen integrerad sedan länge. Förbudet reglerar främst lagningen av människans tänder främst på grund av det kvicksilverinnhållet som ger förgiftning och därmed efterföljande symtom. 

Med anledning av detta, så är det minst sagt anmärkningsvärt att kvicksilver FÅR användas i vacciner som sprutas direkt in i blodet. Jag har tidigare lyft dessa frågor i samband med barnvaccinering och den nya lagen om att just barnvaccinering inte får innefatta kvicksilver. På grund av att det nya svininfluensavaccinet innehåller kvicksilver, så har rekommendationen om 18 års åldersgräns införts… och DET säger mycket om den hälsomässiga faran med vaccinet.  

Läs gärna mer på: blog.php?bid=636&print=1

Uppmärksamma dina egna system och strategier

2009 juli > fredag, juli-24-2009

I denna blogg så skriver jag sällan i jag-form eftersom den är en tydligt onyanserad, nyhets- och världsanalyserande blogg utan egna personliga vinklingar. Just i detta inlägg har undantagets charm smugit sig in och med detta förstrukturera jag och ber om din nyfikenhet inför min egen, personliga frågeställning. Det senaste dygnet har jag nämligen studerat mig själv i mina egna system och har kommit fram till  följande:


– Jag ÄLSKAR double loops dvs; att berätta en halv story för att sedan återkomma till den senare efter att den har fått gått ett extra varv i det undermedvetna. Faktum är att jag har satt detta i ett tydligt system, mycket för att det förstärker historiens usp. För er som besökte min ”finn din inre styrka” – föreläsning på 4good så var det detta tillvägagångsssätt som den byggde på. 

Det jag alltså gjorde var att lägga ut ett tjugotal frågeställningar som hängde i luften under del 1, för att sedan plockas ner under del två. Liknande double loops-strategier är att lämna ett kordordsfråga eller annan frågeställning öppet, för att återgå till den senare, då det undermedvetna har na frågor.

– Mina dagliga sysslor saknar helt systemtänkande, vilket bidrar till ett outsidebox-tänk som inte på något sätt utgår från att saker genomförs likadant om och om igen. Vi uppmärksammade detta häromdagen, då en vän till mig skrattande konstaterade att han ALDRIG har sett mig skära en vattenmelon på ett likadant sätt som innan. Hans påstående stämmer och då är detta med ett 40-tal tillfällen som preferens. Det fascinerar mig att jag inte på något vis söker efter mönster eller upprepningar utan alltså gör tvärtom. 

– I mitt vardags- och yrkesliv, så studerar jag system i ALLA sammanhang som tänkas kan. De trollbinder mig verkligen, då de visar på allt från det destruktiva beroendesystem som bildas i tex regeringsfrågor till den enskilda individens lärdomar från bruksanvisningar och andra utbildningsfokuserade system.

– FÖR MIG är system detsamma som nätverk, där du enkelt kan finna ett system, som går in i ett annat system, som går in i ett tredje o.s.v. tills dess att de i slutändan sammankopplas med någon du minst anar eller behöver som mest.

– Bland det bästa jag vet är att bygga system i form av recept, tipslistor, motionsmodeller, kostupplägg och systematiserade strategier. Recept är ett sätt för att inspirera och ge kunskap på enkelt vis, men jag använder mig nästintill aldrig av andra receptkreatörers verk eftersom det tar död på min kreativitet.  

– Jag ser fram emot att träffa människor som har samma systematiserade tänk, och som samtidigt väljer att personligen se på systemen ur metaperspektiv (… övergripande, med helhetsbild… ) på samma vis som mig. Min ”tro” är att ett metaperspektiv öppnar upp för större möjligheter till att verkligen få ut något av de system som finns samt för att se VEM som är den centrala delen av systemet. Det ger även ett oberoende mot stora världsliga system, skapar inre trygghet och självkänsla.  

Sammanfattningsvis, så är NLP-modellernas system något som gör mig nyfiken, intresserad, fascinerad och minst sagt analytisk!

Nätverka och ompräga dina invanda system

2009 juli > torsdag, juli-23-2009

Idag har NLP Mastern berört ännu en av mina allra starkaste intressen, dvs system. Min fascination grundar sig egentligen både i vetskapen om system och den delaktighet vi alla har inom dessa MEN även hur du skapar nya system och bryter de system som är för svaga i sin energitillförsel.

Min reflektion kring detta är främst vikten av att ingå i MÅNGA system som skapar energiflöden och utvecklingspotential. De system som tar stor negativ plats övergår lätt i en form av känslomässigt beroende och får därmed mindre flexibilitet, styrka i människans indivdualism.

Ni ser och hör mig ofta debattera kring de stora systemens påverkan på drivkraft, kreativitet och framåtanda. Detta ser vi hos barn som startar skolan, från att ha vistats i ett flexibelt men ofta skyddat system. Helt plötsligt kan många barn tappa delar av sin fantasi, detta på grund av skolans stora systemtänk.  Skolans system kan även installera mindre gynnsamma system såsom mindre vårdat språk och/eller systemgränser som yttrar sig i mobbing.  

I det vuxna livet omnämns system ofta som nätverkande, oavsett om det gäller system med vänner, kollegor eller i större sammanhang. En av de viktigaste ingrediensen som jag har uppmärksammat, är förmågan att se EXAKT VEM som är den drivande kraften i varje system. Den som är den starka länken i varje system, är också den som bör fungera som  DIN kontakt. Genom att kontakta eller underhålla rätt kontakt i varje system, spar du tid och energi.

Många tänker tvärtom och kontaktar den som först dyker upp i tankarna MEN fråga dig själv OM denna person är den som håller samman just detta sammanhang. Om det är det, så kommer denna person att fungera som en länk även till de andra, både utifrån information och energiflöde. Öva dig på att kartlägga dina kontakter och titta på de gemensamma nämnare som finns.

När du möter nya människor, så tänk på att även de ingår i stora och många system och även om du är mindre intresserad av just deras karta, så kanske de i sin tur sitter på system som är perfekta för det du gör. HÄR mina vänner kommer… 

10 tips för att uppmärksamma, bygga och förbättra dina system

1. Skriv ner de system som du kan se att du, dina närmaste vänner och din familj ingår i. Räkna gärna för att skapa känslan av hur många som påverkar er dagliga ruljans. Tänk på att ALLA som påverkar är relevanta, dvs allt från skolfröken, svärmor och postkillen till snabbköpskassörskan, de som ni träffar ofta eller de som ni träffar mer sällan.

2. Uppmärksamma och skriv ner VILKA system du i dagsläget vill ingå i? Var noga med att ange specifika system som är intressanta och VARFÖR?

3. VEM och/eller VILKA ingår i dessa och har en central roll för systemets kommikationsflöden? 

4. Målformulera dig inför varje forum, för att snabbt ge enkel och kraftfull information till nya kontakter. OM du svävar ut, så är målfokuseringen för vag, och behöver preciseras för att stärkas.

5. Var ALLTID noga med att öva in din hisspresentation (30 sek) där ditt mål skall ingå på ett tydligt vis.

6. Förstrukturera genom att ha nära tillhands till penna och visitkort. Detta för att enkelt ha möjlighet till att lämna ifrån dig visitkort och/eller skriva ner den andra personens kontaktuppgifter.

7. Skriv genast ner VILKET system som denna person ingår i ELLER kan komma att ingå i, för att lättare låta ditt omedvetna koppla samman den nya kontakten med tidigare systemkontakter.

8. Återkoppla ALLTID via mail eller telefon direkt efter mötet. Du vet ALDRIG vem denna personen är oavsett om du själv anser det som en mindre viktig prioritering att följa upp. 

9  Underhåll ALLTID den som är central i varje system. Se till att denna person ALLTID är uppdaterad på dina nya projekt, nya kontakter och omformulede mål. Gör detsamma åt andra håller för att ni på bästa sätt skall kunna hjälpa varandra. OM du inte når fram med din information, kartlägg systemet och omvärdera kontakterna för att finna RÄTT person.

10. Öva på förändring och nya strukturer genom att bryta de system som är negativa för dig och dina mål. OM detta är mindre lätt, förstärk de system som eventuellt kan minska det negativa systemets innebörd. Stärk din relation till dina andra vänner genom att underlätta när du lämnar en mindre hälsosam parrelation eller negativ vänskap. Du kan även förstärka dina privata hobbies o.s.v. för att på ett smidigare sätt minska styrkan i ett regerings- och/eller arbetsrelaterat system.   

LÄS MER…

Symtomlindra vattkoppor med kollodialt silver eller aloe vera

2009 juli > onsdag, juli-22-2009

Den ytterst smittsamma virussjukdomen vattkoppor smittar genom luftburen droppsmitta eller via kroppskontakt. Insjuknadstiden är vanligtvis ett par veckor och smittar dagarna innan insjuknandet och upp till en vecka efter att blåsorna har uppstått. Första virusattacken är dagen efter insjuknandet (…under dag ett kan feber uppstå…), följs oftast av nya blåsor cirka 4 dagar efter och försvinner därefter med livslång immunitet som följd. Alla former av virus stannar nästintill alltid kvar i nervroten efter ett tillfrisknande, vilket även gäller de vaccin som injiceras.


Vuxna människor som har haft vattkoppor som barn, har risk för att insjukna i bältros som omdebatterats i samband med kvinnors graviditet. OM bältros uppstår under graviditeten, så kan detta påverka fostrets utveckling. För de som haft vattkoppor, så kan viruset uppstå som bältros senare i livet, men detta är oerhört ovanligt.


De kliande blåsorna kan ge ärr om de klias på och rivs sönder MEN lindras med kylbalsam eller allra helst aloe vera eller kollodialt silver. Badda med lindrande och läkande aloe vera eller sätt förband med cremé med kollodialt silver (… detta för att undvika att cremen kladdar ut och/eller hamnar i barnets mun… ) Minska irritationen från kliandet genom att sätta på barnet fingervantar och/eller lägg ett lätt tryck över de mest utblommade blåsorna.

Tänk på att boosta barnet med antioxidanter från röda, blåa och svarta bär, frukter och grönsaker. Dessa antioxidanter stärker immunförsvaret och hjälper kroppen att snabbare återhämta sig. Även vätska är viktigt, så det hjälper organen att snabbare rensa och rena kroppen från virussymtom.    

Siktet framåt, styrkan utåt och karma innåt :)

2009 juli > tisdag, juli-21-2009

Inte ens den härligaste solskensdag kan slå en dag i glada vänners lag, inte sant? Vi är nyligen hemkomna från en middag hos mina/våra kurskamrater Jonna och Henrik Mattsson. De är de mest fantastiska personer, med hjärtan som stora diamanter och själar lika varma som en strålande sommarbölja. Det är även de som jag har TUFF och CUFF-kurserna med i Thailand samt MÅNGA MÅNGA andra projekt som är på G.

Dagens förmiddag var oerhört intressant eftersom det återigen var modellering som stod på tur. Vi fick helt enkelt i uppdrag att modellera en gäst, inbjuden för att berätta om sina lika livsprojekt. Rollen som journalist slog på högläget och jag fann flera ytterst intressanta aspekter. Min första tanke var att modellera denna spännande dam i hennes sätt att entusiasmera MEN sen kom det bättre ideer som vi har anammat. Jag har 5 personer som jag ska modellera framöver och det är Amelia Adamo, eftersom jag släpper min egna tidning i september (www.piggabarntidningen.se), Oprah på grund av hennes brinnande engagemang inom välgörenhet, Dalai Lama i all den storhet han sprider, Ulf Kilman för att han är så fantastisk kinesiolog  samt någon stor företagsledare som jag inte ännu har kommit på. Hade Kamprad i mina tankar men han är på tok för inriktad mot kvantitet istället för kvalitet, så det är inte riktigt rätt… men jag har ett tiotal som jag har bestämt möte med :-) 

Hur som helst (… eftersom jag skulle kunna skriva blogginlägg hela natten… ) så hade jag förmånen att dagens coaching blev med en av mina nära, gamla vänner Olof, så nu är jag ännu mera galen i min målfokusering (… om det nu var möjligt… ) Av alla de utbildningar som jag ska läsa i höst… till kinesiolog, yogalärare, hypnotisör, NLP Trainer, alla holistics utbildningar inom örtmedicin och mittuniversitetets kurs inom basmedicin, så ser jag kinesiologin och NLP Trainern som mina största prioriteter.

Jag märker att NLP har fångat mitt intresse på ett sådant sätt, så att min rastlöshet nästintill är som bortblåst. Jag som har så svårt för att VERKLIGEN sitta still är helt paralyserad av lyhördhet inför Eva´s visa ord. Som jag sa till Elene, så är Eva så oerhört talför och verbalt tränad, vilket jag gillar stenhårt. Imorgon kommer vår andra tränare Ingalill, så det ska bli intressant. Jag och Ingalill har till viss del ganska lika bakgrunder eftersom jag var med i Itrim´s uppbyggnad och hon i Xtravaganza. 

Nu är vi iallafall halvvägs genom vår NLP-kurs och idag hann jag till och med att åka till min lilla andningsoas, Eskilstuna för att styra upp en massa saker. Det har börjat ramla in mail efter semesterveckorna och jag är så lycklig över att allt snart drar igång. Imorgon kväll ska jag skriva ett stort antal av nya artiklar som jag har kommit på efter mina senaste kurser inom ekologisk medicin, elektromagnetisk strålning, vaccinering samt kompendier om medicinering med kollodiallt silver och MMS :-) TÄNK när vi ska till Mallorca nästa vecka, jag och Uneståhls… Jag har redan packat ner över 20 böcker som tex: tro, dogmer och biologi, om vatten, utrensning, kinesisk kostlära PLUS ett tiotal DVD-dokumentärer om fascinerande och fängslande ämnen som GMO, tillsatser, superfruits, PSYCH-K m.m.

Jag är alldeles varm inombords efter en lång stunds skypesamtal med min kära vän Sanna Ehdin. Hon är i öknen och har köpt en Tingeling till mig… (… som numera hänger på hennes rum för att ge henne energi och kärlek… )… Sanna är bland de vackraste vänner jag har, både räknat insidan och utsidan :-)  Vi är så lika… men som Bitten alltid säger… Det är inte konstigt att vi alla dras till varandra och känner oss annorlunda i många andra sammanhang… eftersom vi lever i 3000-talet!

LÄS MER…

Mineralbrister ger skör hud, hår och naglar

2009 juli > söndag, juli-19-2009

Mineraler är några av de viktigaste byggstenarna för uppbyggnaden av den mänskliga kroppen. Mineraler som kalk, kalcium och magnesium finner du i gröna grönsaker, baljväxter, nötter, alger, frön, frukt och bär. Gott om mineraler ger en stark benstomme, friskt hår, problemfri hy och fina, ljusvita naglar. Både mineraler och vitaminer påverkas av upphettning, vilket gör att produkter som har hettats upp och/eller behandlats ger oerhört mycket mindre näring än det som äts rått och med rumstemperering. För exempel, så har över 60 % av näringen i gröna grönsaker minskat sedan 6 år tillbaka redan INNAN de påverkas genom kokning, stekning, ugnsbakning, wokning eller uppvärmning i microvågsugn.

Forskning om mineraler visar att upphettning av mjölk av mjölk medför problematik med upptaget av magnesium som i sin tur minskar upptaget av kalcium. Med kalciumbrist, så kan inte D-vitaminet i mjölken brytas ner och kroppen använder skelettets kalk för att bryta ner D-vitaminet. Läs mer om mjölk och pastörisering: http://www.kostkoll.se/blog.php?bid=367

D-vitaminnedbrytning ”äter” från skelettet på samma vis som kortison OM det inte finns gott om kalcium och kalk att tillgå. Detta tillsammans med kolsyrad dryck, för lite stötar för skelettuppbyggnad, socker som ger en söt miljö samt en sur kropp som basas upp med kroppens eget kalk (…på samma vis som en sur sjö kalkas för att återgå till sin normala balans… ) ger stora mineralbrister och därmed också en benskörhet (…osteoporos…).

Du kan avslöja mineralbrister och andra mindre gynnsamma kosthållningar genom att ”läsa” av mönster, missfärgningar, eksem eller på tex hår, hud och naglar. Exempel kan vara att en människa som äter mycket vitt bröd, har en illaluktande jästdoft som kommer ifrån fötterna och att de med socker i kroppen har problem med fotsvett, vårtor, svamp, eksem, psoriasis, reumatism eller rosea. Dock så kan ovan nämnda även bero på en sur tarmmiljö som gett små sprickor i tarmväggarna och därmed en läckande tarm som orsakar giftutsöndring i blodet (detta från gifter som tillsatser, sötningsmedel, mediciner m.m.)

Du ser även skillnader i både färg, styrka, struktur och glans hos hår, hud och naglar. Förhårdnade områden, håravfall, hudklåda, missfärgningar, svamp och gulaktiga naglar kan vara exempel på en för sockerrik kost, för lite mineraler och behöver korrigeras genom mineraltillskott och odling för att säkerställa att inte andra sjukdomar lurar bakom.

LÄS MER…

Det ohälsosamma margarinetsnusket!

2009 juli > tisdag, juli-14-2009

Utdrag ur nyhetsbrev från debattören och miljöforskaren Gunnar Lindgren:

Så här tillverkas margariner:

1. Den vegetabiliska oljan utvinns ur frön, i vissa fall med hjälp av extraktionsbensin.
2. Man behandlar oljan med fosforsyra och lut.
3. Man bleker oljan för att få bort den naturliga färgen.
4. All naturlig smak och lukt tvättas ur oljan.
5. Om fettet härdas – så att den flytande oljan blir fast – används nickel.
6. Om fettet istället ”omestras” för att bli fast, slås fettmolekylerna sönder och sätts ihop på ett slumpmässigt och inte alls naturligt sätt.
7. Om det behövs delas fettet upp i olika smältpunkter med hjälp av lösningsmedel.
8. Sedan är det bara att färga och smaksätta margarinet så att det blir så likt smör som möjligt.
9. Under processerna har många viktiga näringsämnen och egenskaper tagits bort ur fettet.

Källa: Karin Ahlborg, Aftonbladet

Livsmedelsverkets experter rekommenderar lättmargarin till barn

Det blir alltmer uppenbart att utvecklingen snabbt går förbi Livsmedelsverkets experter och några andra tidigare inflytelserika kostexperter. Dessa figurerar i följande texter, Åke Bruce, Bengt Vessby och Wulf Becker från SLV och  Ingrid Larsson och Elisabet Rothenberg från dietistkåren, samt Stephan Rössner från Huddinge Sjukhus.

Genom att vara oförmögna att inse sina misstag och snabbt ändra sina sjukdomsgenererande kostråd, fortsätter svenska folket – i synnerhet barn och ungdom – att öka i vikt. Detta leder i sin tur till en rad relaterade sjukdomar, t ex diabetes, hjärtsjukdom, dålig inlärning, minskad fertilitet etc. Jag kan inte se annat än att denna styvnackade prestige som säkert har flera orsaker, leder till ett stort lidande och onödiga sjukvårdskostnader i det svenska samhället. Hur framtiden kommer att te sig för alla dessa barn och ungdomar, som fötts upp på snabba kolhydrater, vill jag inte tänka på. Patientföreningarna måste ingripa och ställa krav. Föräldrar och anhöriga måste ställa krav på att fettsnål kost avecklas inom skola, vård och omsorg, liksom alla former av margariner.

Media, läkare, politiker m fl visar allt större irritation ju längre tiden går, och värst anser jag nog misstaget att mata våra diabetiker med en kost rik på kolhydrater vara – det är som att försöka släcka eld med bensin. Hade Livsmedelsverket och margarinindustrin tagit sitt förnuft till fånga hade sannolikt hälsoläget i Sverige varit betydligt bättre.

Idag försöker en rad ansvarskännande journalister att föra fram den nya synen på kost och hälsa och jag vill föra fram mitt tack till alla dem som bekämpar vår tids kanske mest hälsoskadande vanföreställning; skräcken för fett och tilltron till fettsnål pizza, ris, vitt bröd, sockrad joice, pasta etc etc – dvs stapelföda för alla dem som förvirras och bländas av nyckelhålen. Här följer några exempel på den revolt som nu sker. Ett gott tecken möjligen är att Livsmedelsverkets chef, Inger Andersson, tycks ha en mer sansad syn på den fettsnåla kostens förträfflighet – av uttalanden i media att döma. Tyvärr tycks nutritionsenheten vara en stat i staten hos SLV, och en utomstående näringsexpert påpekade för något år sedan, att den stora förändringen kunde väntas först när den fettsnåla kostens förespråkare gått i pension.

 ____________________________________________

Från Livsmedelsverkets hemsida http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=8358

Vilken sorts bordsmargarin rekommenderas för småbarn?

Bordsmargarin med 80 procent fett rekommenderas i första hand. Om övriga familjen använder lättmargarin är det inte nödvändigt att köpa ett särskilt margarin åt det lilla barnet. Det går bra att stryka ett litet tjockare lager på smörgåsen eller att tillsätta litet extra fett i barnets mat. Från cirka två års ålder kan barn använda lättmargarin på samma sätt som vuxna. Det handlar hela tiden om en successiv övergång från en liten större andel fett i maten till samma proportioner som för vuxna.

Uppdaterad: 2006-01-23   Upplysningar: Nutritionsenheten

Livsmedelsverket,  Box 622, 751 26 Uppsala,  tel: 018-175500

Livsmedelsverkets kolesterolexpert avlönas av två margarinbolag

(Tål att upprepas)

DN, Publicerad 2 augusti 2002 01:35, Professor avlönad av två margarinbolag

Livsmedelsverkets kolesterolexpert får lön av två margarinbolag. Han figurerar i kokböcker  egenskap av oberoende expert och låter sig fotograferas i tidningar tillsammans med margarinbolagens produkter. Bengt Vessby är adjungerad professor vid institutionen för geriatrik vid Uppsala universitet. Hans halvtidstjänst är sedan i mitten av 90-talet bekostad av margarinbolagen Carlshamns mejerier och Van den Berg Food. Bengt Vessby hävdar att mättade fetter, som bland annat finns i smör och grädde, ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. I stället bör man äta fleromättade fetter, som finns i margarin. Han medverkar som medicinsk expert i kokböcker utgivna av föreningen Svenska margarintillverkare. Han låter sig fotograferas i tidningar framför en kyldisk med margarinprodukter från Carlshamns mejerier och Van den Berg Food. Han titulerar sig då ”professor vid Uppsala universitet”. Men han tiger om sin koppling till margarinbolagen.

– Det finns ingen anledning att berätta det om ingen frågar. Men om någon skulle fråga så gör jag ingen hemlighet av det, säger han. Bengt Vessby ligger också bakom Livsmedelsverkets rekommendationer om vilka fetter allmänheten bör äta, detta i egenskap av fettexpert i Livsmedelsverkets expertgrupp för kost och hälsofrågor.

– Våra rekommendationer i kostfrågor bygger ofta direkt på expertgruppernas mötesprotokoll, säger professor Åke Bruce på Livsmedelsverket. Under expertgruppens sammanträde i november i fjol sade Bengt Vessby att ”det bland fettforskare råder enighet att minska intaget av mättat fett”, alltså att alla fettforskare är överens om att man bör äta mindre smör och grädde. Men där råder inte enighet bland fettforskare. Bland annat publicerade den amerikanska vetenskapliga tidskriften Science en artikel i fjol som påvisade bristen på vetenskapliga belägg för ”kolesterolhypotesen”.

Man hänvisade bland annat till omfattande studier gjorda på Harvarduniversitetet under 20 års tid.

Svenske professorn i invärtes medicin, Lars Werkö, är kritisk, både till kolesterolhypotesen och till att Bengt Vessby uttalar sig utan att uppge vem som betalar hans lön. – Han uppträder i lånta fjädrar. Han får gärna ha sin ståndpunkt, men han ska inte intala allmänheten att han är en oberoende expert, säger Lars Werkö.

Bengt Vessby själv ser inga problem i att han avlönas av margarinindustrin. – Jag hoppas att det inte påverkar min trovärdighet. Jag hoppas att min trovärdighet bedöms utifrån min kompetens. Det vore kanske ett problem om jag företrädde en ståndpunkt som var kontroversiell. Men det gör jag inte. Varje seriös fettforskare är överens om att hög kolesterolhalt ökar risken för hjärtinfarkt, säger han.

Artikeln i Science betraktar han som ”delvis osaklig”. Åke Bruce på Livsmedelsverket ser det som ett mindre problem att deras kolesterolexpert får lön av margarinindustrin. – Han är den som kan de här sakerna bäst i Sverige, säger Åke Bruce. – Om vi inte kunde anlita honom vore vi tvungna att hämta expertis från något annat land. Och Bengt Vessby är ju inte ensam i gruppen. 
 
Källa: www.gunnarlindgren.se

LÄS MER…

Coca cola – 100.000 gånger surare än vatten

2009 juli > söndag, juli-12-2009

Jag har länge talat om vikten av att ha ett stabilt PH-värde i kroppen, samt att erhålla denna balans med alaliska grönsaker och basiska grönsaker och råvaror. Det enkelaste sättet är att äta gröna, alkaliska grönsaker, dricka joniserat, basiskt vatten eller använda högkvalitativt bikarbonat. Som jag nämnt tidigare här i bloggen, så används det när du tillexempel har lågt PH (är sur) i kroppen på grund av cancer eller medicinering. Vid cancer eller annan infektion, så försuras kroppen på liknande vis som en sur sjö som sedan behöver kalkas för att återfå rätt PH. OM detta inte sker så strävar kroppen efter att erhålla ett PH-värde på 7.365 och det genom att bryta ner kalk från det egna skelettet.

Det är viktigt för kroppen att ligga på 6.8 eller över i PH-värde eftersom det annars blir en blodförgifning, på grund av att kroppen inte hinner rensa bort gifterna. Desto lägre PH du har på din mat och dryck desto mindre tid har kroppen till att arbete med de långsiktiga hälsovinterna eftersom den den hela tiden ”släcker bränder”. Även miljögifter, avgaser, stress, mediciner m.m. inverkar på PH-värdet. För lågt PH-värde leder till förgiftning och död. För att motverka detta, så använder kroppen mineraler för att själv reglera och basa upp. Det är med anledning av det som gröna grönsaker är så viktiga, särskilt idag när vi behöver 6 gr mer grönsaker än för 8 år sedan om vi vill tillgodogöra oss samma mängd mineraler och vitaminer.

PH-skalan är upp till 14, där 7 räknas som neutralt. För varje grad surare som något är surare än just 7, så förstoras det gånger 10 dvs:

PH 6 = 100
PH 5 = 1000
PH 4= 1000
PH 3 = 10.000
PH 2= 100.000

Ett exempel är; coca cola som har PH-värde 2.2 och är 100.000 gånger surare än vatten medan rött kött har PH-värde 4.4 och är alltså 1000 gånger surare (glöm då inte heller att hela köttets nedbrytningsprocess är försurande för matsmältningssystemet) För att förstå surhetsgraden hos coca cola, så tål att påpekas att cola används till att göra rent rostiga spikar och kan användas som effektivt rostborttagningsmedel på bilar. 

En annan aspekt är att cola light innehåller aspartam, som lagras i kroppens organ och som en går slemhinna på insidan av hjärnbarken (det yttre skicktet av storhjärnan). 10 % av aspartamet omvandlas till metanol (träsprit) i levern och är alltså ytterst giftigt och beroendeframkallande.  

LÄS MER…

OMX Functional Food

2009 juli > torsdag, juli-9-2009

Du har väl inte missat den senaste hälsoboostaren, Functional Food, från OMX? Det är kapslar eller gele som är gjord på fermenterad soja, sorghum, vete, ris och plantoljor. Den innehåller 16 typer olika goda bakterier. organiska syror, mineraler och aminosyror. Du äter så många som 3 tabletter, 3 gånger dagligen de första 14 dagarna, för att sedan minska ner till 2 stycken x 3 gr per dag.   

OMX Functional Food har blivit en stor succé i Norge och botar många sjukdomar genom sitt höga antioxidantinnehåll. Faktum är att just denna Functional Food tillverkas genom att alla råvaror fermenteras till en gele som sedan läggs i en urgröpt papaya. Denna papaya grävs sedan ner och får ligga i den mineralrika och fuktiga jorden i HELA 5 år. Papaya är oerhört näringsrikt och fermenteringen ger en geleaktig, helt unik produkt. För att påverka strukturen, så spelas musik under hela fermenteringsprocessen.


Pssst… För dig som inte vet, så är sorghum detsamma som durra, dvs; en afrikansk växt, besläktad med gräsarterna. De kan även finnas i Indien samt har även planterats i Mellanöstern, Nordafrika och Europa. I Islam har durra används för medicinskt syfte, är annars en vanlig råvara i matlagning, främst i Afrika, Centralamerika och Sydasien. Durror räknas som den femte viktigaste grödan i världen.

Du har väl inte missat mina tidigare inlägg om superbasfödan Teff, MMS (Jim Humbles mirakelmedicin mot AIDS, malaria och cancer) samt fermentering? Artiklar inom dessa finner du på www.kostkoll.se eller www.piggabarn.se

RÖR INTE VÅRA VITAMINER!

2009 juli > onsdag, juli-8-2009

Kanske har du följt vårat projekt för att behålla nivåerna på näring i våra kosttillskott. Idag ligger ett förslag på regeringsnivå, där dessa eventuellt kan komma att sänkas.

Detta skulle innebära att de inte längre ger samma effektivitet och verkan OM inte tillverkaren bekostar stora pengar för att låta produkterna genomgå medicinsk forskning. För de små aktörer som brinner för dessa frågor, så är det en rent omöjlig prislapp som krävs vilket isåfall skulle minska urvalet av kosttillskott mycket dramatiskt.

Regeringen har tidigare gett mars som datum för beslutsfattande men flyttade det först till den 1 maj och sedan till 1 juli. Till allas vår glädje, så har de nu valt att flytta beslutet till nyår. Detta är främst på grund av att de inte kan gå emot sina egna rekommendationer, då det har kommit forskning som visar att tex D-vitamin behövs i långt mycket högre doser än det som rekommenderas idag.

Detta innebär alltså att de inte kan gå emot forskningen och sänka innehållet i hälsokosten. Med hjälp av våra namninsamlingar så har vi alltså lyckats fördröja detta MYCKET och det innebär att det kommer finnas ÄNNU mera forskning när beslutet tas vid nyår.  Läs mer på:  www.vitaminfreedom.org

Cellgifter ödelägger immunförsvaret

2009 juli > tisdag, juli-7-2009

Att cellgifter ödelägger immunförsvaret är känt sedan länge. Anledningen är att gifterna öderlägger benmärgen så att den inte längre producerar B-lymfocyterna. Lymfocyterna är de som i sin tur producerar immunglobuninet, som ger oss ett fungerande immunförsvar! Visste du att cellgifterna kom till när senapsgas användes under kriget. Det visade sig döda många FÖRUTOM några få ett fåtal män som istället blev bättre i sin sjukdom, testikelcancer. Och visst… det kanske lindrar cancer, men det slår också ut hela kroppens immunförsvar.

LÄS MER…

1 2
18 st på 2 sidor
FörstaSista