Frukt och grönt med giftiga bekämpningsmedel

2009 juni > tisdag, juni-30-2009

Många konsumenter undrar varför det är bättre att köpa ekologisk frukt och med prisskillnader som gör sig påminda, så kanske det bortprioriteras?

Faktum är att det finns flera viktiga skillnader mellan ekologisk och icke-ekologisk frukt. Vitaminerna kommer allra sist i frukt eller grönsakers mognadsprocesser. Det innebär att de råvaror som odlats i snabbare takt, automatiskt kommer att vara näringsfattigare.

Utöver detta, så kan man se skillnaden hos exempelvis tomater, där ekologiska tomater odlas i jorden medan de som är oekologiska odlas i tråg med gödel. Du känner skillnaden genom att lukta på tomaterna, då den som odlats i gödsel, också luktar därefter. 

Det är vanligt att frukt som är oekologiskt odlad innehåller bekämpningsmedel eller ämnen som frukten eller grönsakerna behandlats med, detta både för ökad hållbarhet och för att minska skadedjurspåverkan. Självklart, så varierar detta beroende på ursprungsland och råvarans känslighet.

I nyhetsbrevet från utbildningscenter, går det att läsa att Thailand är ett av de land som toppar listan över användet  av kemiska ämnen som tillförs under odling av frukt och grönsaker. Efter Thailand kommer Egypten och USA på den ”svarta” listan.

Inom EU och finns noga angivna gränsvärden för bekämpningsmedel men om du äter de 500 gram grönsaker som rekommenderas, så blir det trots allt ganska mycket. Bland de mest besprutade återfinna tex citroner och bananer, vilket gör att dessa alltid bör inhandlas som ekologiskt odlade.

Enligt utbildningscenter så innehöll de persikor som kom från Egypten till Sverige (i april 2009), så mycket som 15 ggr över tillåtet värde av det mycket farliga ämnet Oxamyl. Även gurkor från Spanien visat sig ha för höga halter av Oxamyl vid flera tillfällen.

Citrusfrukter i alla former behandlas i de flesta fall även med antimögelmedel. Difenyl E230, ortofenylfenol E231, matriumortofenylfenol E232 och tiabendazol E233 är de farligaste. De tre första kan ge mycket svåra allergiska reaktioner, orsaka cancer, leverskador, genetiska skador, illamående och ögon- och näsirritation.

Av dessa ämnen har det skett så svåra allergiska reaktioner att personer svävat mellan liv och död. Tiabendazol E233 anses vara cancerframkallande, blod, tarm och nervstörande.

Riv aldrig skalet på en citrusfrukt i mat eller när du bakar om inte frukten är ekologisk. Se även till att citroner som lagts i vatten för att ge smak åt dryck är skalad först eller ekologiskt odlad.  Det bästa är att vara försiktig och inte äta för mycket av oekologiska grönsaker och frukt från nämnda länder.

Man vet att dessa bekämpningsmedel kan orsaka en rad problem hos oss människor bl.a. svåra allergiska reaktioner, förstörda nervceller, cancer, genetiska skador, fosterskador om man är gravid, minska eller skada spermieproduktionen hos män, ökad salivavsöndring, illamående, magsmärtor, muskelryckningar och kramper. 
 
Land: Frukt/grönsak:  Använd kemikalie:

Argentina   
Äpple (Red Delicious)    Azinfos-metyl
Äpplen (Royal Gala)     Tiofanatmetyl

Australien 
Druvor (sort; Thompson Seedless)    Metomyl

Brasilien 
Apelsin      Dimetoat
Äpplen     Famoxadon

Chile  
Druvor (sort; Crimson Seedless)   Metomyl
Persikor      Iprodion

Columbia
Passionsfrukt     Ditiokarbamater

Ecuador  
Ananas               Karbaryl 
 
Egypten 
Granatäpple    Lambda-cyhalotrin 
Granatäpplen    Etion
Knipplök     Lambda-cyhalotrin
Paprika (röd)    Etion
Persikor    Oxamyl

Indien  
Granatäpple   Lambda-Cyhalotrin
Granatäpplen    Cypermetrin
Granatäpplen    Karbendazim 
 
Jordanien  
Bönor (med skida)   Tiofanatmetyl

Kenya  
Passionsfrukt   Ditiokarbamater 
Passionsfrukt    Karbendazim 
Passionsfrukt   Dikofol

Kina 
Pomelo     Triazofos

Pakistan  
Ris (basmati)   Klorpyrifos

Spanien
Paprika (röd)   Metiokarb

Turkiet  
Aubergin    Dimetoat 

Thailand  
Balsampäron   Dimetoat 
Basilika   Dimetoat
Basilika    Klorpyrifos
Basilika   Ometoat
Basilika    Acetamiprid
Basilika   Dikofol
Basilika   Profenofos
Basilika    Protiofos
Chili (röd)    Dimeotat
Chili (röd)    Dikofol
Chili (röd)    Karbendazim
Chili (röd)    Karbofuran
Chili (röd)    Profenofos
Chili (röd)    Prokloraz
Chili (röd)    Triazofos
Knipplök    Indoxakarb
Koriander    Karbendazim
Koriander    Karbofuran
Koriander    Propikonazol
Koriander     Profenofos
Koriander    Azinfosmetyl
Koriander     Protiofos
Koriander      Dimetoat
Koriander     Diazinon
Koriander    Etion
Litchifrukt    Karbendazim
Litchifrukt    Klorpyrifos
Litchifrukt    Cypermetrin
Litchifrukt   Ditiokarbamater
Longan (liknar litchifrukt)   Cypermetrin
Longan     Karbendazim
Selleri     Karbaryl

Spanien 
Slanggurka   Oxamyl
Slanggurka    Tiofanatmetyl 
Zuccini     Klortalonil 
 
Turkiet 
Päron     Fenvalerat

Tyskland 
Salladskål     Dimetoat

USA  
Apelsiner   Karbaryl
Torkade bönor (black eye)    Acefat
Torkade bönor (black eye)   Metamidofos
Äpplen (Red Delicious)   Karbaryl 

Polen  
Äpplen (Gala Must)   Diazinon 

Frankrike 
Äpplen (Golden Delicious)   Karbaryl 
 
Uruguay 
Äpplen (Royal Gala)    Karbaryl 
  
Läs mer: Utbildningscenter

LÄS MER…

Missa inte vår nya Pigga Barn-tidning

2009 juni > tisdag, juni-30-2009

Pigga Barn är den första Sveriges första tidning som tar upp kost- och hälsofrågor för barn och familj. Vi vänder oss till alla mammor och pappor som söker vardagsinspiration, enkel kunskap och en hälsosammare livsstil.


From v. 38 hittar du vår härliga inspirationsguide i tidningshyllorna.


Läs mer på www.piggabarntidningen.se


… boka din prenumeration på: http://www.piggabarntidningen.se/category.php?cid=7


… besök Pigga Barn www.piggabarn.se


For English www.childreninshape.com and www.zarahoberg.se


Varmt välkomna till vår mysiga Pigga Barn-värld!


Zarah Öberg
Chefredaktör / Ansvarig utgivare

Vatten – kroppens bästa medicin!

2009 juni > måndag, juni-29-2009

Vattenrik kost för minskad förgiftning
När du har vattenbrist, så blir du trött,  slö och får koncentrationssvårigheter redan vid 20% vätskeförlustg. Vätskebrist gör att dina organ överarbetar och blir utslitna i förtid eftersom reningen försämras. Njurar och lever kan ta oerhört mycket stryk, främst om det andra dryckintaget består av sockerrika produkter eller väskedrivande gifter som kaffe och alkohol.  


Vätskebrist ger hjärt- och kärlsjukdom!
Vätska ger också blodet dess lättflytande egenskap. Vid vätskebrist har kroppen en förmåga att minska vattnet i blodet med upp till 0.5 Liter. För att det inte ska bli blodbrist. så drar kärlen ihop sig för att blodet som cirkulerar skall räcka. En sådan insats härstammar från människans överlevnad men innebär ett ökat tryck i blodkärlen eftersom kärlen blir smalare. Du kan likna det vid skillnaden på att spruta vatten mellan ett tjockt och ett tunt sugrör. Det tunna röret kommer ge ett oerhört tryck!   


Här kommer mina 5 bästa tips ;-)


Vatten…

…ingår i cellmebranet och tillsammans med fetter bidrar det till att skapa elastik och ökad näringsinförsel till cellen.
… medverkar i förbränningen, vilket medför att dagligt intag av vatten ger stabiliserad vikthållning. 
… binder kolhydrater så att det finns sockerarter som är lättillängliga.
… renar kroppen från gifter, sköljer genom organen och späder ut andra vätskor.
… är en mirakelkur för skönhet, då det ger en elastisk hy, med gott om reningsmöjligheter.

Tänk på att….

… alltid dricka renat vatten för att undvika rester av föroreningar, gifter, preventivmedel och medicinrester som finns i vårt svenska vatten.
… smörj kroppen med giftfria solkrämer för att återfukta på ett naturligt vis.  
… rekommendationen är 2-3 Liter per dag MEN att dagsbehovet ökar med 1 Liter per 10 graders temperaturökning från 20 grader. Med andra ord så behövs det 4-5 Liter vatten vid 40 grader.
… människan fungerar som en kamel och spar vatten om vi inte får daglig tillförsel. Detta kan bidra till en känsla av svullenhet vid hög värme.
… kolsyran i mineralvatten minskar mineralupptaget markant.
… rött och vitt té är fritt från teinin och ej är vätskedrivande.
… du bör dricka ljummet vatten till maten istället för kallt, detta på grund av kroppens oförmåga att använda för kallt vatten. Detta är ännu viktigare när det är varmt ute.
… du kan ställa klockan om du har svårt att komma ihåg vattenglaset. Låt det ringa en gång i timmen och var noga med att ställa klockan igen. 

Kostens inverkan på autism

2009 juni > måndag, juni-29-2009

En av mina bästa och mest kompetenta vänner, Sanna Ehdin har skrivit boken ”Den självläkande människan”, vilken handlar om kroppens kraft att läka sig själv inifrån OM den tillförs rätt byggstenar och möjligheter. Hennes bok skulle du älska :-) Inom själsläkning är naturligtvis placebo-effekten ett bevis på att även tankens kraft har en stor inverkan på läkande och symtomlindring.
 
Då mina ordinationer och kunskaper grundar sig i örtmedicin, energimedicin och naturliga byggstenar, så ser jag på kemisk medicinering som en större fara än hjälp. Den traditionella medicinen klarar att bota få sjukdomar och det som sker idag är snarare en symtomlindring. Tittar du på dagens mediciner, så ger de flera symtom än de botar OCH alla efterföljande sjukdomssymtom omnämns som bieffekter bara för att vilseleda och minimera riskerna. I själva verket är de inte biverkningar utan konkreta verkningar och faktum är det även slår ut PH-värdet i tarmssystemet.
 
Idag går det till och med att läsa att huvudvärk är en av biverkningarna på huvudvärkstabletter OCH PH-värde som är i obalans skapar både urkalkning av skelettet, näringsbrister, samt en läckande tarm som ger eksem, psoriasis, reumatism och fibromyalgi och trötthet. 


Vad gäller autism så kom de första artiklarna om att autismens koppling till mat redan på 1960-talet och att det egentligen är en biologisk obalans som liknar förgiftning. Det finns inte fog för att detta skulle vara den enda orsaken till autism, men det finns ett samband mellan autism och en svaghet i det avgiftningssystem som oskadliggör hormoner och nervernas signalsubstanser. Dessa påverkar hjärnan så att resultatet blir en sammanblandning av sinnena. Syn-, känsel- och hörselintryck uppfattas då inte på ett normalt sätt.

Med andra ord, så kan en avgiftning VERKLIGEN främja symtomlindringen samt  stabilisera immunförsvar och hjärnkapacitet. Detta tillsammans med en sockerfattig kost och mera bra fetter, är en helt ofarlig behandling (vilket är bra OAVSETT, eftersom det ger dig en ren och frisk kropp som lättare kan självläka)


Här finner ni bra information:

Diagnostiskt lab med data och studier av läkare o forskare:
http://www.genovadiagnostics.com/index.php?option=com_gpanel&Itemid=2&nav=

Du kan söka på ämnet här:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez

ELLER läs mer i Sanna Ehdin´s underbara böcker!

CERTIFERAD UTBILDNING FÖR FÖRELÄSARE – CUFF!

2009 juni > söndag, juni-28-2009

Vi erbjuder en unik utbildning inom föreläsarkonst, varumärkespacketering och branding, detta med fokus på personlig utveckling och möjlighet till certifiering vid kursens slut.

Certifierad Föreläsare Steg 1 är anpassad för dig som har viss erfarenhet av att föreläsa/tala inför grupp och som vill utvecklas i den rollen. Steg nummer 2 tar dig  vidare till nästa nivå mot målet att bli en professionell föreläsare. Steg nummer 3 är en ren certifieringsmodul.

Utbildningen består av ovan nämna steg och finns att läsa i Thailand och Örebro.  Allt material och kvalitetssäkring sker via seriösa, etablerade utbildare, i samarbete med Cavena Utveckling AB, PAN Livshantering, Magenta AB & Skandinaviska Ledarhögskolan.

LÄS MER…

TUFF – Världsunik träningsvecka för professionella föreläsare i Thailand, december 2009!

2009 juni > söndag, juni-28-2009

(TUFF = Träning och Utbyte med Framgångsrika Föreläsare)

”Ett riktigt proffs strävar alltid efter att bli ännu bättre!”

TUFF är en anpassad träningsvecka för dig som redan arbetar professionellt som föreläsare/talare/utbildare och vill utvecklas tillsammans med andra proffs.

Träningsveckan leds av Lasse Gustavson, Henrik Mattsson och Zarah Öberg. För att de är bättre än dig? Nej… för att de är proffs precis som du och för att de vill utvecklas tillsammans med andra proffs.

LÄS MER…

Yogaretreat – Nya tidens avslappning

2009 juni > söndag, juni-28-2009

En yogaretreat är ett fantastiskt sätt för att återhämta sig, finna styrka och komma bort från den ”vanliga” världens hekt.


Två av mina vänner Minanda och Pärlan Fritz, anordnar flera retreater, främst i Dalarna. Det som är lite kul är att ge sammanför det med sång under 17-19 juli och då tillsammans med Sam Paris.


SJÄLVKLART, blev jag eld och lågor över idén occh vill bara tipsa er alla :-) Under 2010 kommer jag att delta på 3 retreats eftersom jag läer deras yogalärarutbilding from hösten.


Läs mer på www.livshalsa.se

Minskad cancerrisk med vegetarisk kost

2009 juni > torsdag, juni-25-2009

I senaste numret av i form står det att läsa om en studie inom vegetarisko kosthållning. Den påvisar att en vegetarisk kost minskar risken för cancer.


Blev också glad över att de skrivit om elektromagnetisk strålning. Mina senaste artiklar inom området har blivit mycket uppskattade både alla city-tidningarna och på nyheter 24. Faktum är att just de artiklar som handlar om elektromagnetisk stålning, microstrålning m.m. är de mest lästa på mina sajter www.piggabarn.se och www.kostkoll.se


Läs mer på mina sajter om microvågsugnens påverkan, om strålning från datorer och telefonmaster m.m.

Senaste forskningen i 2000-talets vetenskap visar på att råttor som utsätts för mobilstrålning får en läckande blod-hjärnbarriär som bland annat släpper in proteiner som orsakar nervcellsdöd. Otäckt inte sant?

The Living Matrix paneldebatt

2009 juni > måndag, juni-22-2009

Idag sitter jag och skriver pressgrejer till mina matföretag Green n Lean (www.green-n-lean.se) och Framtidens mat (www.framtidensmat.se). Kommer snart få datum för nästa visning av The Living Matrix och det får ni inte missa!? Filmen är helt helt fantastisk och

Det som känns mest spännande inför onsdagen är de gäster, experter och pionjärer som är inbjudna för att kommentera filmen. Bland de inbjudna är Prof. Karl Arfors från Karolinska Sjukhuset och en känd pionjär inom energimedicin, Anders Nilsson och Benny Johansson från HeartMath Scandinavia, fysikern Fredrik Lübbing som är stiftare av Sveriges EnergimedicinInstitut, m.fl.

Smygpremiär för svenska; The Living Matrix

2009 juni > söndag, juni-21-2009

På onsdag lanseras en oerhört efterlängtad och välbehövlig film. Efterföljaren från filmen ”What the Bleep” har premiär i Sverige  och det kommer att förändra STORT, om jag får sia!


The Living Matrix är en film som handlar om världens energier och är alltså efterföljaren till what the bleep. Filmen utgår från att allt omkring oss är energi, så även våra tankar och det som vi väljer att låta ske. Jag har ju jobbat med Napoleon Hill-böckerna länge, och kan verkligen tipsa om att det här är superintressant.


Kolla in youtube-länken: http://www.youtube.com/watch?v=ne-I7JTXCbo

Minska cancerrisken med rätt PH-värde

2009 juni > lördag, juni-20-2009

Nu har midsommarafton passerat och det känns minst sagt märkligt med en så närliggande julimånad och sommar. Igår var jag hos Elene Uneståhl i Örebro och firade midsommar tillsammans med henne, Angela och en gemensam vän som heter Helena. Vår midsommarmiddag blev både vegetarisk, hälsosam och okomplicerad.

Faktum är att alla mina artiklar om sockerfri och PH-balanserad kost fick stöd i senaste numret av tidsskriften 2000-talets vetenskap. Där lyfter skribenten fram att cancer kan orsakas av infektion och förvärras av en söt miljö. Det bästa för en cancersjuk kropp är att minska på sockret för att strypa näringen till cancercellerna samt att basa upp kroppen med björkaska eller högkvalitativt bikarbonat.

Det kan vara intressant att veta att kroppen basar upp sig själv när den är försurad av sjukdom eller felaktig livsstil. Kroppen basar upp sig på samma vis som när vi kalkar den sjö, dvs den tar kalk från det egna skelettet för att minska på surheten. 

Grunden till cancerns uppkomst förknippas med infektioner, påvisade av 2008 års Nobelpristagare inom Medicin, professor Harald zur Hausen. Visste du förresten att cancer inte ens är med på listan över världens 10 mest förkommande sjukdomar. De vanligaste är istället nervsjukdomar som i de flesta fall är förknippade med beroendesystemet.

Joseph McClendon – Event

2009 juni > fredag, juni-12-2009

Idag började vår 3-dagarsutbildning ”The Next step”  med Anthony Robbins hälsocoach, Joseph McLendon.  Våra 14 timmar har fokuserat på tema ”Law of Attraction”  och var givande även om det mesta var upprepningar från mina tidigare event, NLP-kurser och ICC-utbildningen.

För som alltid, så kan INGEN annan än du forma DITT liv och uppnå DINA drömmar… Som Joseph sa tidigare idag… Fake it till you make it… 


Success is a state of mind, så om du inte har lyckats… så beror det bara på att du inte har gjort det riktigt rätt… ÄNNU… okej… *skratt*!?!


Båda jag och Maria längtar till höstens event med T Harv Eker, Robin Sharma och Anthony Robbins. Läs mer på: www.magentapr.se

Näringsboosta genom egen groddning

2009 juni > onsdag, juni-10-2009

En grodd börjar växa redan när ett frö/böna placeras i en fuktig, luftig miljö, gärna med rätt temperatur och i mörker. Groddning innebär att fröet växer i en kontrollerad miljö såsom i en genomskinlig tillbringare eller liknande. Du kan använda dem en vecka efter färdig groddningsprocess men bör skölja noggrant och ta bort de som är dåliga och missfärgade. Groddar innehåller gott om näring, protein och är mättande i allt från en vårpicknick, sommarsallad, höstgryta  eller vintersoppa.

De råvaror som är enklast att grodda är: råris, linser, krasse, mungbönan, bovete, hirs, linfrö, ärtor och vete.

Linsgroddar är rika på A , B och C-vitamin, mineraler och har upp till 30 % protein medan mungbönan innehåller lite mindre protein men den fantastiska antioxidanten E-vitamin. Vete som groddas är lättare att äta för en skadad tarm, för glutenintoleranta samt för de som behöver motionera sitt tarmssystem och balansera upp sitt PH-värde, Vete innehåller relativt lite protein men har gott om mineraler och B och E-vitamin.

Alfalfa är förmodligen de mest kända groddarna och tillhör de mycket näringsrika ärtväxterna. Använd gärna groddarna eller alfalfafrön till att mala mjöl då de både är rika på protein, mineraler, vitaminer, då framförallt betakaroten..

Grodda enkelt med vårt 10-stegs program!

1. Skölj groddarna och lägg dem i en genomskinlig burk med lock.
2. Häll ljummet över vatten så att de täcks.
3. Trä ett finmasktigt nät över tillbringaren och fäst med en gummisnodd.
4. Låt stå över natten på en mörkplats, gärna lite lätt lutad.
5. Skölj morgon och kväll tills groddarna är klara (tar vanligtvis 5-7 dagar).
6. Häll av vattnet och skölj flera gånger innan du äter dem.
7. Placera i kylskåp och skölj innan du äter dem.

LÄS MER…

Världens ledande företag inom området födoämnesallergi, cellmetabolism och näringsfrågor

2009 juni > onsdag, juni-10-2009

Du har väl inte missat världens ledande företag inom området födoämnesallergi, cellmetabolism och näringsfrågor. Deras tester är världsledande och helt helt revolutionerande när man lyfter den eviga frågan – Vad ska människa EGENTLIGEN äta och inte äta. Det fungerar på samma vis som med djur, då inte heller de kan äta vad som helst utan behöver ha den kost som är avsedd för varje enskild art!


Nu ska jag iväg på den näst sista dagen av min ICC-utbildning och snart, snart, snart är jag klar med att använda även detta redskap i mitt förändringsarbete. Utbildningen har varit helt underbart givande och dessutom, så är det oerhört kul att träffa mina kära vänner Uneståhls.  

Nationalfirande med Tedx Stockholm och Sveriges främsta inspiratörer!

2009 juni > söndag, juni-7-2009

Igår var jag på nationalfirande i Älvkarleby tillsammans med mina vänner på Tedx Stockholm. Ett 40-tal av Sveriges främsta inspiratörer och föreläsare var inbjudna för att delta.

För er som är ny på Ted, så är det ett livsstilsevent där olika talare för fram och inspirerar via sina stories, då alltid under 18 minuter.

Dagen höll superstandard med talare som David Lega, Stefan Einhorn, Jan Gunnarsson, Mary Lee, Björn Jeffrey, Richard Gatarski, Klas Hallberg samt 3 Tedtalks med Elisabeth Gilbert, Isabel Allende och Helen Fisher.

Inför middagen fick vi alla klä om till maskeradkläder och underhölls av den helt fantastiska tankeläsaren Pelle Tornell. Det blev en minnesvärd middag med inspirerande möten och härligt nog, så fanns mina underbara samarbetsparners Karin och Anders Haglund med bland folkskaran.

Ni får bara inte missa bilderna från dagen… Jag tror att Catharina Hansson på LEVA-tidningen kommer att lägga upp dem på deras hemsida. Kika på: www.leva.nu och i deras redaktionsblogg.

LÄS MER…

1 2
18 st på 2 sidor
FörstaSista