Vaccinationsskador – hur du löser vaccinationsskada naturligt

2022 januari > onsdag, januari-19-2022

Jag har tidigare skrivit om de positiva effekter som finns i tall, och att tallbarrste är en bra behandlingsform. Det finns även som tillskott, i form av pycnogenol.

Vid vaccinationsskador, så bör man givetvis anpassa rekommendationen till varje enskild patient.

Ett mer generellt förslag skulle kunna vara:

  • Nattokinas är ett enzym som har fantastisk förmåga att lösa blodproppar, då det har en liknande egenskap som plasmin (kroppens eget enzym för att lösa blodproppar). Nattkinas är 4 gånger så effektivt än plasmin på att lösa upp blodproppar, enligt studier.
  • Enzymer såsom proteasenzymer kan vara lämpligt för att bryta ner slagg och biprodukter som inte ska vara i blodomloppet. Ett exempel på proteasenzym är bromelain och papain.
  • Zink är viktigt för immunförsvaret, och kan tillföras med en dos på 25 mg per dag. Zink bör tas kvällstid då det har en lugnande effekt på kroppen.
  • D-vitamin är viktigt för ett normalt immunförsvar och kan tas med en dos på 5000 ie per dag. Om du önskar ta större doser, så är min rekommendation att mäta D-vitamin för att se exakta värden. Du bör ligga över 150, och helst inte lägre inom referens.
  • Serrazimes, även kallat Serrapeptas eller Serrapeptidas) är ett enzym från silkesmasken som bryter ner icke kroppsegna proteinmolekyler, och som har en antiinflammatorisk effekt.
  • NAC (N-acetylcysteine) är en billig och väldigt säker metod för att behandla Covid-19. Det är godkänt av FDA sedan många år. NAC ökar halten av glutation i kroppen, som är kroppens viktigaste antioxidant. NAC verkar antiinflammatoriskt.
  • Quercitin är intressant ur Corona-synpunkt, då det fungerar mot SARS. SARS är ett corona-virus (SARS-cov-1) och är likt SARS-cov-2 som ger covid. Quercitin bör också inkluderas i ett protokoll för vaccinationsskador.
  • Men kan även använda aktivt kol och johannesört.

NAC, bromelain, enzymer och serrazimes (serrapeptidas) kan köpas separat, men det finns även blandning av nattokinas, proteasenzymer, serrazimes, bromelain och papain i Holistics Spikenzym.

Vid bokning av personlig konsultation, vänligen maila oss på tidsbokning@zarahssida.se ❤

adaGA – andrographis och rysk rot vid förkylning, virusinfektion och lunginflammation

2022 januari > torsdag, januari-13-2022

agaDA

agaDA är ett kombinationspreparat med adaptogener såsom andrographis och eleutherococcus SHE-5 (rysk rot).  De extrakt som ingår i agaDA har genomgått 26 studier, varav 12 är kliniska, placebokontrollerade och randomiserade studier.  Studier har genomförts på 200o testpersoner, varav 250 av dessa var barn i åldern 4-12 år. Samtliga studier är publicerade, och utförda i olika värdsdelar, av olika forskarlag och olika patientgrupper.

Andrographis

Andrographis är en vanligt förekommande läkeört inom  ayurvedisk medicin, med användningsområden som influensa, förkylning, mage/tarm, vid infektioner och inflammatoriska processer. Andrographis är mycket effektivt vid lunginflammation eller bihålleinflammation och kan fungera som en bitterört vid mag- tarmbesvär.

Rysk rot (eleutherococcus SHE-5)

Rysk rot är en vanligt förekommande växt i Ryssland och Kina, och används för att förebygga och lindra virusinfektioner såsom influensa.  Rysk rot används även för att underlätta återhämtning efter sjukdom. Rysk rot kallas för sibirisk ginseng, och används både för uthållighet och prestation, men också för att minska stress och utmattning. Det är en adaptogen, som hjälper kroppen att normalisera viktiga funktioner som hör samman med tex stress och immunförsvar.

Antiviral, immunmodulerande och antiinflammatorisk

Kombinationen av andrographis och rysk rot har påvisats mycket effektiv vid antiinflammatorisk, immunmodulerande och antiviral behandling. Behandling vid virusinfektion visar goda resultat oavsett virustyp. agaDA är lika effektiv vid influensa som vid förkylning.

Sammantaget visar studierna att agaDA har en signifikant effekt gentemot placebo både avseende att förebygga och att korta sjukdom samt för att underlätta återhämtning och konvalescens. De symtom som enligt upprepade studier lindras av agaDA är hosta, feber, nästäppa, huvudvärk och bihålebesvär (både akuta och kroniska). agaDA har också visat tydlig effekt gentemot influensa, oberoende av typ av influensavirus.

Adaptogener

Andrographis och Rysk rot är adaptogener, vilket innebär att de strävar efter att normalisera kroppens funktioner. En adaptogen kan aldrig överstimulera kroppens immunförsvar, vilket innebär att agaDA inte kan ”trigga” ett autoimmunt tillstånd.

Olika adaptogener har olika egenskaper, och de adaptogener som finns i agaDA arbetar tillsammans med kroppens immunsystem med målet att normalisera kroppens eget starka försvar. Detta innebär att agaDA är lika viktig för det medfödda, som  det specifika immunsystemet. Effekten av agaDA kan beskrivas som att adaptogenerna ”lyfter” kroppens hela försvarssystem, i stället för att stimulera specifika funktioner. Det är denna breda verkan som förklarar varför agaDA har en stärkande effekt på både de antivirala, antiinflammatoriska och immunmodulerande systemen i kroppen.

Läs mer på www.agada.se