Näringsboosta med vegetarisk, giftfri kost

2009 augusti > söndag, augusti-30-2009

Om du är vegetarian eller vegan, så kan du få brister av B- och D-vitamin och protein. Men faktum är att protein finns i stora mängder även i tex broccoli och spirulina.

När du ångkokar broccoli, så innehåller det lika mycket protein än stekt nötfärs och allt fler forskning tyder på att proinets påverkan i kroppen är överdriven. Det behövs visserligen för att reparera muskulaturen men i långt mindre mängd än det som tidigare har rekommenderats. Det som i stället är behövligt ligger på 150 gram per månad (30 gr per dag) och med tanke på köttets försurande effekt, så är det oerhört hälsosamt att ligga kring denna siffra i intag.

Rött kött har PH-värde 4.4 och är därmed mera försurande än både vitt kött, fisk och vegetariska proteinkällor såsom bönor, linser, qunioa, bovete, amaranth m.m.  

10 tips till hälsosam veggiemat
1. När du väljer att äta vegetariskt så kan tänk på att minska på quorn som är ett mögel och soja, så de flesta sojaprodukterna innehåller GMO (genmanipulering).
2. Mixa soppor på ovan nämnda ingredienser och gör biffar med kokt bovete som bindning. Ekologisk buljong förgyller smaken på bovete och qunioa om det kokas ihop.
3. Ät ordentligt av nödvändiga källor såsom nötter, frön, avocado och särskilt med kokosfett för att få gott om mättat fett.
4. Komplettera med B-vitamin via aloe vera och protein via spirulina om du även undviker ägg och fisk.
5. D-vitamin bör ätas som tillskott under vintern om du inte dricker/äter mejeriprodukter samt om du är dålig på att vistas utomhus under vinterhalvåret.
6. Variera maten så mycket du kan och då även olika råvaror.
7. Komplettera med naturliga kosttillskott från Holistic eller mixa egna drinkar med t ex: Chlorella.
8. Undvik de vegetariska rätter som är fulla med tillsatser eller endast baserade på kolhydratkällor som tex pasta.
9. Om du inte gillar grönsaker, så kan du grilla aubergine med lite olivolja, hacka hasselnötter och strö över kokt broccoli eller köpa en ångkokare och tillaga grönsakerna, så att de är krispiga. Det ger både mera näring och godare smak.
10. Om du inte gillar bönor, så kan du grodda mungbönor  för att få billiga, proteinrika och goda groddar. Ett annat tips är att skölja kikärtor eller vita bönor och låt dem torka på hushållspapper. Rosta dem i mitten på ugnen, med lite chilli, havssalt och spisummin. Skaka eller rör efter 10 minuter och rosta ytterligare 10 minuter. 

LÄS MER…

2 månader efter kvicksilverförbudet skall vaccinering ske med kvicksilverinjektioner!

2009 augusti > söndag, augusti-30-2009

Igår fick jag ett mail angående en artikel på amalgamskadefonden. Där lyfts det faktum att vaccineringsinjektioner med kvicksilver skall påbörjas knappt 2 månader efter att att vi ÄNTLIGEN har fått ett kvicksilverförbudet i Sverige!

Den 1 juni i år var en storslagen dag för de som ägnat åratal för att få kvicksilver förbjudet och det är inte utan att även jag undrar hur ett förbud kan rimma samman med kvicksilverinjektioner? Detta till och med på små barn och gravida!!!

Maths Berlin är ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd och anses vara en av världens mest välrenommerade kvicksilverforskare. Han skriver på amalgamfondens hemsida att han blivit djupt bekymrad över myndigheternas beslut att köpa in 18 miljoner vaccindoser med 5 mikrogram etylkvicksilver i varje dos.

Till saken hör att etylkvicksilver tar sig lätt in i hjärnan och kan vara farligare än metylkvicksilver. Det sönderfaller snabbt till oorganiskt kvicksilver som effektivt skadar hjärnans celler. När detta inträffar under hjärnans utveckling hos foster och barn kan oreparabla skador uppstå med ett livslångt lidande som följd.
 
Riskgrupperna efter vaccinering är de som regeringen tänkt vaccinera först, vilket är UNDER ALL KRITIK!

* Foster hos gravida. Här kan den svåraste skadan uppträda eftersom fostrets hjärna är extremt känsligt för kvicksilver. De skador som kan inträffa kan leda till att fostret får hjärnskador som redan tidigt i livet kan yttra sig i form av diagnoser som autism, Damp/ADHD. Varje förälder som har fått barn med sådana diagnoser vet vilken smärta och oerhörd kamp det kan vara för att hjälpa sina barn till ett någorlunda drägligt liv.

* Barn i åldern upp till omkring 10 år. Fem mikrogram etylkvicksilver vid två tillfällen är t ex en stor dos för en tvåårings hjärna.

* Vuxna människor med genetisk känslighet för kvicksilver. Sannolikheten är här inte stor att det kan leda till bestående skador, men den som har den här känsligheten kan få symtom från kvicksilvret i vaccinet. Dessbättre kommer hälsoproblemen sannolikt vara av övergående karaktär.

Enligt amalgamskadefonden, så har det begärts ett alternativ som är kvicksilverfritt så att de som vill välja ett sådant skall kunna göra det. Vid ett samtal den 12 augusti 2009 med Socialstyrelsen medgav de att de inte ens hade haft uppe till diskussion om de skulle välja ett kvicksilverfritt vaccin. Vid samtalet angav de att de inte heller hade fått in något anbud från läkemedelsbolagen Baxter Medical AB och Novartis som har utvecklat kvicksilverfria pandemivacciner. Socialstyrelsen begärde in anbud på pandemivaccin från flera läkemedelsbolag i maj 2007 för att förbereda sig inför en eventuell pandemi.

Amalgamskadefonden kontaktade Baxter Medical och ställde frågan om varför de inte hade lämnat något anbud till Sverige. En en kvinnlig medarbetare som undersökte frågan så hade de ett dokument på att de hade lämnat anbud på ett kvicksilverfritt vaccin till Socialstyrelsen redan den 8 maj 2007.

Vad är det som händer? Det känns som att hela regeringen har agerat utan varken genomtänkta efterföljder och/eller med information som är 100%-ig. Varför har det kvicksilverfria vaccinet inte diskuterats och varför vaccineras utsatta grupper såsom barn och gravida HELT utan kunskaper om vilka efterföljder det kan ge?

Enligt professor Maths Berlin, så finns all anledning att oroa sig över situationen.

– Det finns inget underlag som stöder att dosen 5 mikrogram etylkvicksilver i vaccinet är riskfritt och det finns dessutom  underlag för skälig misstanke att det finns risker med den dosen av kvicksilver som finns i vaccinet. De undersökningar som Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och EMEA stöder sig på kan inte utesluta en betydande risk för påverkan på hjärnutvecklingen hos foster och barn, menar Berlin. 

Ingenting utesluter att 1 % av barnen kan få hämmad hjärnutveckling

Maths Berlin ställer sig nu frågan hur många barn myndigheterna kan tillåta att bli skadade av kvicksilvret i vaccinet.

– Hittills har inte någon undersökning presenterats som utesluter att 1 % av de exponerade barnen kan få en hämning av hjärnutvecklingen. Omkring 1 miljon barn som är under 10 år kan komma att vaccineras och då kan detta drabba ett stort antal av dem. Om det finns misstanke om risker och det saknas underlag för att bedöma storleken på risken skall försiktighetsprincipen gälla. I detta fall har uppenbarligen myndigheterna nonchalerat försiktighetsprincipen vilket är helt oacceptabelt menar Berlin.

Pandemrix är i skrivande stund godkänt för åldrarna 18 – 60 år men kommer enligt Socialstyrelsen inom kort godkännas även för barn från 6 månaders ålder. Professor Berlin anser dock att gravida och barn definitivt skall avstå från att vaccineras med Pandemrix.

– Jag anser att riskerna att få men för livet är för stora för barnen. Även som vuxen skall man avstå från vaccinet om man är känslig för kvicksilver. När myndigheterna påstår att vaccinet är säkert då lurar man folk. Myndigheterna måste helt enkelt ta fram ett kvicksilverfritt alternativ för barn och gravida kvinnor, menar Berlin.

LÄS MER…

Halvdag med Sunneborn, Lindell och planering för nästa veckas surdegskurs och antioxidantföreläsningar!

2009 augusti > fredag, augusti-28-2009

Idag har jag haft en planeringsmöte med Sunneborn och Lindell, inför vårt kommande samarbete som snart lanseras med buller och bång… Mer information kommer inom kort!

Nästa vecka kan ni följa mitt helt galna schema med allt från 2 kvällar med kurs inom surdegsbakning på Saltåkvarn, 2 skolföreläsningar, provtagning för 6 stycken företag för Biotek och de norska hälsotidningarna, flera förlagsmöten, 1 konferenciersjobb inom antioxidanter, filminspelning, NLP-event på Leadershipdagarna med mina kollegor på NIN (www.nordicinstitute.se) … TILL… lansering av vår Pigga Barn-tidning, pressfrukost med Stadium och 3 dagars utbildning i Oslo inom födoämnesallergier.

Jag blir NÄSTAN matt själv… men, men… det ska bli en urkul vecka med mycket NLP, matlagning och inspiration från mina norska vänner. NU ska jag skriva alla artiklar till City-och morgontidningarna, vilket lär ta ett tag… (… att skriva 40 stycken!!!…)

Förresten… Är helt överförtjust i Estelle och Thild´s senaste lansering av ekologiska hudvårdsprodukter. De lanseras av Micael Bindefeld, är bland det bästa jag vet och rimmar oerhört bra med vårt eko och naturliga tänk på Zamimi :-)

Ni har väl inte missat deras hemsida: http://www.estellethild.se/… OCH… vill ni läsa om mitt, Mia´s och Mi Ridell´s företag så kika in på: www.zamimi.se

Kemiska lättmargariner – Mättade fetter och 60% vatten!

2009 augusti > torsdag, augusti-27-2009

Häromdagen skrev jag ett mycket uppmärksammat inlägg här i bloggen, där jag lyfte fram D-vitamin och den positiva inverkan den har på influensan och kroppens immunförsvar. Alla mail inom ämnet är välkomna och sammanfattningsvis, så är det centrala att MÅNGA fortfarande är osäkra inför den helt galna rekommendationen gällande vaccinering. Läs även mitt tidigare och skrämmande inlägg om innehållet i influensavaccinet.

Ett par andra återkommande frågor är diskussionen kring lättmargariner och dess sammansättning. Flertalet av dem lyfts fram som rena hälsokällor, när de i själva verket består av 60 % vatten. Cirka 42,5 % av allt fett är mättat och när vattnet och fettet blandas så skär det sig. För att de skall sammanblandas, tillsätts emulgeringsmedel och konserveringsmedel. Så med andra ord… Skippa kemiska lättmargariner när du handlar och välj smör eller kallproducerat Bregott som substitut!

… OCH glöm inte att läsa på innehållsförteckningen för att hitta alla SUPERBRA produkter!

För lite C-vitamin under graviditeten kan ge hjärnskador!

2009 augusti > torsdag, augusti-27-2009

Kvinnor som är gravida och lider av C-vitaminbrist kan ge allvarliga hjärnskador till deras foster. Detta befaras av danska läkare och baseras främst på undersökningar gjorda på djur (… hm… det tillvägagångssättet gillar jag inte… ). Djurens hjärnceller minskar med upp till 30 procent i hjärnans viktigaste områden.

Rekommendationen ligger idag på 75 milligram per dag, med ytterligare 10 milligram när du är gravid (… alltså 85 milligram…) och HELA 100 milligram när du ammar. Detta innebär ENDAST 1 apelsin per dag MEN otroligt nog, så har människor brist trots detta.

En annan intressant forskning visar att C-vitaminbrist finns hos upp till 5-10 procent av människor i väst och vanligast hos rökare där 50 procent har bristerna. I sydamerika har 40 procent av de gravida kvinnorna C-vitaminbrist, vilket minskar och förstör hjärnaktiviteten hos barnen.

Källa: TT Spektra

Utbilda dig inom hälsa och livsstilsfrågor- 2009/2010 års Thailandsutbud

2009 augusti > onsdag, augusti-26-2009

Vintern 2009/2010 finner du ett stort urval av livsstilskurser, anordnade i det svenska semesterparadiset Thailand. Kursutbudet är ett samarbete mellan företagen SLH, Magenta PR, Kostkoll och Cuab med fokus på ämnen som coaching, hälsa, kost, sömn samt 2 helt unika utbildningmöjligheter för dig som är etablerad eller ny talare/föreläsare.

Samarbetet ingår i en långsiktig satsning från ovan nämna företag, med det gemensamma målet att bygga flertalet utbildningskoncept i lämpliga delar i världen.

Kursledare är Lars-Eric och Elene Uneståhl, Zarah Öberg, Henrik Mattsson, Lasse Gustavsson m.fl. Läs mer eller boka dina kurser nedan :-)

LÄS MER…

Boosta immunförsvaret med din egen superfruitsjuice

2009 augusti > söndag, augusti-23-2009

Juice och smoothies är bra alternativ då du vill minska ditt sockersug, öka din vitamin- och mineraltillförsel och för att skapa balans i din vätskenivå. Du kan använda det som ett mellanmål, snabb återhämtning efter träningen eller som ett komplement till din vanliga kost. Näring från grönsaker, frukter och bär bygger upp ditt immunförsvar, minskar risk för infektioner, motionerar ditt tarmssystem och bidrar med en härlig färg och naturlig smakförstärkning.

Tänk på!

1. Välj ekologiska frukter, bär och grönsaker eftersom de har högre innehåll av vitaminer och mineraler, ger mindre påverkan på naturen och hjälper dig att minska ditt intag av miljögifter.
2. Blanda en grön, bitter frukt eller grönsak tillsammans med en lite sötare, röd eller gul frukt eller bär. De skapar en smakmässig balans och bidrar till att du får stor variation av näring i din juice.
3. Om du använder färdig juice som bas, så var noga med att den är utan socker, sötningsmedel, konserveringsmedel eller andra tillsatser.
4. Utsätt inte frukter, grönsaker eller bär för onödig värme eller kyla eftersom det påverkar dess vitamininnehåll. Förvara dem i rumstemperatur, så bevarar du näringen och smaken på bästa sätt.
5. Krydda ofta och gärna med örter som har hälsosam inverkan på kroppen. Basilika, oregano, kanel, kardemumma, ingefära eller nejlika är bara ett fåtal av de kryddor som kan användas.
  
Veggieboosten 2 pers
2 msk spirulinapulver (alternativt torkad eller färsk alg)
1/2 tärnad mango
50 gram spenat
2 dl havre- eller mandelmjölk

Mixa alla ingredienser och häll upp i höga glas. Om drinken känns för bitter i smaken, så tillsätter du större mängd mango.
 
Spirulina är en blågrön alg, som är oerhört näringsrik och en idealisk proteinkälla för dig som är vegan eller vegetarian. Faktum är att Spirulina är en av få växter vars protein går direkt ut som byggstenar i kroppens muskulatur. Spirulina ger en härligt grön färg till din drink och blandas ofta med söta ingredienser som banan eller blåbär.
 
Antioxidantbomben 2 pers
4-6 pressade apelsiner
1 dl blåbär
1 dl frysta hallon
2-3 msk acai- eller gojibär
1 msk linfrö

Pressa apelsinerna och mixa tillsammans med blåbär, hallon och acaibär. Häll upp juicen i höga glas och strö över linfrö.

Acai är ett fantastiskt superbär med en härligt svartlila färg som ger samma fina färg till drycken som exempelvis blåbär. Bäret är C-vitaminrikt och hör till en av världens mest antioxidantrika. Blåbär och hallon är fullmatade med antioxidanter som sitter i den nästintill rödblåsvarta färgen. Linfrö motionerar mage och tarm medan apelsinjuicen ger tillskott av C-vitamin och gott om fibrer. 

Förkylningslindraren 2 pers
2 päron
2-3 morötter
2-3 msk riven färsk ingefära
4 pressade apelsiner 
1 msk Guaraná

Pressa ner alla frukter i en råsaftcentrifug. Blanda juicen som produceras och häll upp i höga glas. Mixa och rör ner iskross tillsammans med ingefära. Krydda med kanel för lägre blodsockerstegring.

Guaranin är uppiggande på liknande sätt som kaffe, ger en gul färg till drycken och används i stor utsträckning i smoothies- och näringsdrycker. Om du saknar Gurana på menyn, så kan du med fördel blanda i 1 msk i din smoothie. Då Guarana innehåller koffein, så bör det inte överkonsumeras. Ingefära har antiinflammatoriska egenskaper, minskar illamående och driver ut feber. Apelsinerna ökar intaget av antioxidanten vitamin C och i morötterna finns karoten, som är ett förstadie till Vitamin A.
 
Leverrensaren 2 pers
3-4 pressade apelsiner
2 pressade citroner
1 msk kallpressad olivolja

Pressa apelsinerna och citronerna och blanda i en tillbringare. Rör ner olivoljan och häll upp i glas.

Kombinationen i denna drink bidrar till utrening av levern och bör användas på morgonen, cirka en timme innan frukost. För att öka effekten, så drick gärna ett glas med ljummet vatten med en pressad citron, 20 minuter innan dagens alla måltider. Dessa åtgärder hjälper vid magkatarr eller matsmältningsproblem på grund av dess stimulering av magsyreproduktionen.    

LÄS MER…

D-vitamin ökar motstånd mot influensan

2009 augusti > söndag, augusti-23-2009

D-vitamin har en stor inverkan på benstommen och kroppens uppbyggnad. Den tillverkas i kroppen med hjälp av dagsljus och kan därmed uppstå som brist under nordens mörka vinter. I Canada har de gjort den fantastiska insatsen att gå emot vaccineringshysterin och instället studerat influensans positiva inverkan på immunförsvaret samt vad som kan ge skydd istället för vaccinering. Enligt studier, så ökar kroppens motstånd mot influensa markant realaterat till ökad D-vitamintillförsel. Detta skulle isåfall innebära att D-vitamintabletter och/eller utomhusvistelse är receptet för de som är oroliga för smittan.

Inte helt osökt, så är det också de som vistas mycket inomhus (… sjuka och äldre…) som drabbas hårdast av influensan. Detta beror naturligtvis på att deras immunförsvar är nedsatt MEN tillsammans med en halvtimmes utevistelse och näringstillskott, så skulle ”problematiken” vara löst UTAN vaccin!

Bevisen på att ovan nämnda skulle vara en korrekt studie, är mycket enkel eftersom människan är beroende av ljus och rörelse för sin överlevnad. De som drabbas av influensan och blir dåliga, bör således ökar sin näring och utomhusvistelse. Utöver detta, så är de flesta av världens forskare överens om att influensan är överdriven, uppsjåsad och en beräknad pengako för de som säljer vaccinet.

Till detta bör beaktas att fågelinfluensaviruset visade sig vara ett vapen från en grupp ekonomiska intressenter i Österrike, framtaget genom en kopiering av spanska sjukan… (…läs tidigare inlägg här på www.zarahssida.se…). Deras avsikt var helt enkelt att sätta ett virus till världen för att sedan sälja vaccin som gav stora pengar. Jag säger inte att samma sak har skett med svininfluensan men det är en intressant fråga, varför tillverkarna av svininfluensans vaccin begärde sökte patent på vaccinet hela ett år innan det första fallet med sjukdom upptäcktes. Hela den översatta brottsanmälan gällande fågelinfluensamålet finns att tillgå om ni mailar till mig på zarah@kostkoll.se.  

För att återgå till den positiva upptäckt som härrör till Canadensiska forskaer, så är tillförseln av D-vitamin det som både kan ge både en förebygganade åtgärd, minska på symtomen samt kanske även bota virusets framfart.

Missa inte att D-vitamin i sin tur är beroende av kalcium för att kunna brytas ner, vilket innebär att den kropp som saknar kalcium automatiskt tar kalk/kalcium från den egna benstommen.

När du dricker mjölk, som har hettats upp (pastöriserats), så kan inte kroppen ta upp magnesium, vilket i sin tur innebär att kroppen inte heller kan ta upp kalcium. När då D-vitamin tillsätts och skall brytas ner, så finns inget kalcium att tillgå, vilket innebär att beskörhet uppstår då nedbrytningen tar av skelettets mineraler.

Tillsammans med andra brister så kan detta ge benskörhet, så missa inte det när du äter extra D-vitamin!!! OCH glöm inte att ta dagliga huttar med kolloidalt Silver, för att öka motståndskraften, rensa njurarna från virus samt öka immunförsvarets kapacitet. Maila mig om ni vill veta dosering av dessa, då det finns snabbkurer med 5-minuters intervaller för dig som redan har insjuknat i influensan.

(… Kolloidalt silver renar njuren men behövs tillföras var femte minut OM det finns mycket skräp att ta reda på men detta skall genomföras efter en viss struktur, för att verkligen hjälpa immunförsvaret och kroppens rening…)

LÄS MER…

Innehållsförteckning och sammanställning av Svininfluensavaccinet

2009 augusti > onsdag, augusti-19-2009

Senaste skrämmande larmen kring vaccineringen har gett tillverkarna kalla fötter och nu kräver de ansvarsfrihet. DET säger MYCKET om den helt galna skrämselkampanj som bedrivs i samhället. Ett oprövat vaccin, fullt med miljögifter och kvicksilver skall sprutas in direkt i kroppen MEN då på ditt eget ansvar… Med anledning av all allmän oro, så har jag mailat mina MYCKET kompetenta kollegor varav Biotek svarar såhär…  SNÄLLA läs….

Sammanställning av information kring vaccination mot H1N1/Svininfluensan/Den nya influensan

Ingredienser:
Sqaulene/Hajleverolja (10,6mg), DL Alfa Tokoferol (11,86 mg), Polysorbat80 (4,85 mg. Sorbitol, fettsyror etylenoxid), Hjälpämnen: Polysorbat80, Octosynol10, Tiomersal (5mcg), Natriumklorid, Dinatriumvätefosfat, kaliumvätefosfat, kaliumklorid, Emulsion: Natriumklorid, Dinatriumvätefosfat, Kaliumdivätefosfat, Kaliumklorid.

(Detta är ingredienslista Juli 2009, men möjligheten finns att ändringar sker)

Adjuvanter (= tilläggsbehandlingar, i vaccinationer menas det att man vill öka reaktionen, snabbare effekt). Squalene är en adjuvant. MR59 heter den squalene adjuvant som Novartis använt.

Squalene/Hajleverolja:
Squalene är egentligen ett kolväte och en antioxidant. Vi kan återfinna detta ämne i vår egen hjärna och nervsystem, där den har viktiga funktioner. Intas squalene tillsammans med exempelvis olivolja så kan du möjligen åtnjuta dess antioxidantiska effekter samt så kommer din egen kropps immunförsvar att känna igen ämnet MEN detta är den goda sidan av squalene.

Skillnaden mellan ”den goda” och ”den onda” effekten handlar om just hur squalene intas. Vägen det tillförs in till din kropp. En injicering av något ämne är aldrig en normal väg för att ämne att ta sig in i en kropp. Vid injicering av squalene ter det sig att verka som om immunförsvaret går till attack. Den attackerar då inte bara det squalene som injicerats utan går till fullständig attack på även allt naturligt squalene som finns i din kropp.

Immunförsvaret kommer med andra ord att försöka förgöra varenda molekyl av squalene i din kropp, således förgörs det naturliga squalenet som har vitala funktioner i ditt nervsystem. Immunförsvaret förlorar alltså funktionen att egentligen känna igen vad som är ens egen vävnad och celler- denna autoimmuna reaktion är farlig och kan leda till nervskador och döden i sämsta fall.

Gary Matsumoto, en av journalisterna som har undersökt frågan kring squalene. Han hävdar att det finns flera sjukdomar som direkt kan relateras till injiceringar innehållande squalene. Rheumatoid Arthritis (reumatism), Multiple Sclerosis (MS), Systemtic Lupus Erythematosus. Det finns omskrivet i 24 olika vetenskapliga artiklar i 10 olika länder om adjuvanten squalene och dess skadliga effekter. Karolinska Inst. i Sverige har bland annat hittat squalene gav en form av reumatism i djurförsök (endast squalene). ”The Polish Academy of Sciences” har visat (djurförsök) att squalene (endast squalene) kan katastrofalt skada nervsystem och hjärna.

Gulf War Syndrom
Studie publicerades 2002. Det finns starka bevis som tyder på att squalene (MF 59 Novartis squalene adjuvant, som för övrigt icke fanns godkänd att egentligen inkluderas i ett vaccin)är ansvarig för GW syndrom.  

(Symptoms attributed to this syndrome have been wide-ranging, including chronic fatigue, loss of muscle control, headaches, dizziness and loss of balance, memory problems, muscle and joint pain, indigestion, skin problems, shortness of breath, and even insulin resistance. Brain cancer deaths, amyotrophic lateral sclerosis (also known as Lou Gehrig’s disease) and fibromyalgia, Sjogrens syndrome, night sweats, low-grade fever, antithyroid effects).

Polysorbat 80 (Sorbitol, Fettsyror, Etylenoxid)
Etylenoxid är giftig att inandas, ger lungskador. Används för rengöring av kirurgiska instrument, bakteriedödande.

Tiomersal – är ett form av kvicksilver
Kvicksilver är ett gift och det finns inget acceptabelt gränsvärde för detta ämne. Kvicksilver förbjöds 1 juni 2009 i Sverige. Tiomersal togs bort från barnvaccinationerna under tidigare delen av 90-talet. Kemikalierna i Tiomersal är dödliga, kan orsaka cancer, hjärn- och leverskador. Nu skall tydligen Tiomersal ingå igen i ett vaccination tänkt att ge både barn, vuxna och gamla.

Fosfater – alla fosfater kväver alla former av vattenlevande djur – är ett miljögift!
Dinatriumvätefosfat- Kallas kristallvatten, är mycket giftigt för vattenrelaterade organismer, klassas som farligt avfall, skall ej tömmas i vanligt avlopp, kan orsaka högt blodtryck, bristande sköldkörtelfunktion, höjt blodsocker, sömnlöshet, myrkrypningar, värk i handled/Karpal Tunnel Syndrom, lokal muskelsmärta.

Nedan är hämtad ur Läkemedelsverkets egen produktresumé/bipacksedel om Pandemrix (såsom vaccinet kommer att heta)

”4.3 Kontraindikationer
Tidigare händelse av en anafylaktisk (dvs livshotande) reaktion mot någon av de ingående komponenterna i vaccinet eller spårrester (ägg och kycklingprotein, ovalbumin, formaldehyd, gentamicinsulfat och natriumdeoxikolat).

I en pandemisk situation kan det emellertid vara lämpligt att ändå ge vaccinet, förutsatt att utrustning för återupplivning finns omedelbart tillgänglig om behov uppstår.
Se avsnitt 4.4.

4.4 Varningar och försiktighet
Försiktighet krävs vid administrering av vaccinet till personer med känd överkänslighet (annan än anafylaktisk reaktion) mot den aktiva substansen, något hjälpämne, tiomersal och mot spårrester (ägg och kycklingprotein, ovalbumin, formaldehyd, gentamicinsulfat och natriumdeoxikolat).

Liksom för alla vacciner för injektion ska lämplig medicinsk behandling och övervakning alltid finnas omedelbart tillgängligt i händelse av en sällsynt anafylaktisk reaktion efter administrering av vaccinet.

Om pandemisituationen tillåter, ska immuniseringstillfället skjutas upp hos patienter med svårare febersjukdom eller akut infektion.

Pandemrix ska under inga omständigheter ges intravaskulärt. Antikroppssvaret hos patienter med endogen eller iatrogen immunsuppression kan vara otillräckligt.

Ett skyddande immunsvar uppnås eventuellt inte hos alla vaccinerade (se avsnitt 5.1).”

Således bör då också nämnas lite runt Formaldehyd (spårrester som kan finnas i vaccinet)
Formaldehyd- Neurotoxin som orsakar cancer, insomnia, hosta, illamående, näsblod.
Viruset

Det sägs bestå av delar av virus från fågelvirus, svinvirus och det virus vilket skapade Spanska Sjukan-epidemin 1918/1919. Viruset kan enligt experter och vedertagen erfarenhet inte ha muterats till vad det är idag på naturlig väg utan måste ha skapats i laboratorium.

Detta virus används som skrämselredskap för att dra igång en massvaccinationskampanj över stora delar av världen, ledd av WHO och de ledande vaccinationsföretagen, bland annat Baxter.

Den äldre delen av viruset kan bara komma från de forskare som grävde upp lik av drabbade individer ur permafrosten uppe i norra Alaska för att återskapa det ursprungliga virusets DNA. Arbetet tog två år och var färdigt 2005. Det virus vi nu ser i cirkulation kan bara ha skapats av dessa individer vilka hade tillgång till nya levande varianter av det ursprungliga viruset från 1918 och vilka sammanfogade delar av dessa virus med andra farliga virus.

Vaccinet som nu produceras skall enligt tillverkarna ge skydd mot ett kommande virus (vilket man officiellt inte vet hur det kommer att se ut!). Detta är medicinskt vansinne då ett vaccin måste skapas av det virus man vill ha skydd emot. Ifall detta virus inte ens är känt kan vaccinet i bästa fall vara verkningslöst. Det går inte att skapa ett vaccin mot en smitta man inte känner i detalj eller har prov på.

Det vi vet kommer att hamna i vaccinet (enligt officiella dokument från WHO och Baxter) är alltså mer eller mindre korrekta delar av andra virus och den vanliga tillsatsen av adjuvanter (vilkas uppgift är att skapa en immunförsvarsreaktion i värden). Värdens immunförsvar skapar antikroppar och detta anses vara ett skydd mot smittan (även om mängder av undersökningar visat att en viss procent av dem som har antikroppar ändå blir smittade – en skrämmande lucka i vaccinationsteorin).

Motiveringen (till adjuvanter såsom Squalene /Skvalen) skall officiellt vara att de nya vaccinen innehåller så svaga virusdelar att kraftigare adjuvanter är nödvändiga för att skapa en immunreaktion i kroppen. Detta går dock rakt emot WHO: riktlinjer för de nya vaccinen vilka instruerar vaccintillverkarna att använda hela levande virus!

Vaccintillverkarna har nyligen begärt och fått ansvarsimmunitet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(http://birdflu666.wordpress.com/2009/07/18/us-government-gives-baxter-novartis-legal-immunity-for-injury-and-death-caused-by-their-h1n1-jab/)

De kan alltså inte ställas till svars för de skador vilka vaccinet kommer att ge. Det vaccin de nu tillverkar har inte testats på någon! Det är helt otestat. De har fått dispens och vad som normalt tar flera månader att testa (för att säkerställa att bieffekterna är ”rimliga”) skall nu göras på fem dagar. Ett annat vaccin har testats på 5000 försökspersoner men resultatet är hemligt och vaccinet är inte det som nu tillverkas.

Sammanfattningvis:
Ett otestat vaccin, skapat med vad vissa kallar ett biovapenvirus, innehållande levande hela designvirus, innehållande bland annat det dokumenterat dödliga ämnet squalene skall tvingas på hela befolkningen under mycket hård press och närmast hysteri. Flera länder i Europa har till och med ordnat så att det blir obligatoriskt – de kan tvångsvaccinera hela befolkningen.

Referenser:
Svininfluensan.org

Läkemedelsverket

http://birdflu666.wordpress.com/2009/07/19/belgium-health-minister-passes-law-allowing-use-of-police-for-forced-mass-vaccination/

http://birdflu666.wordpress.com/2009/07/18/law-can-force-norwegians-to-take-h1n1-vaccine-from-gsk/

http://birdflu666.wordpress.com/2009/07/17/baxter-team-patents-the-swine-flu-vaccine-two-years-before-swine-flu-outbreak-austrian-baxter-scientist-involved-in-h1n1-vaccine-patent-also-advises-who/

http://birdflu666.wordpress.com/2009/07/18/glaxos-vaccine-characterised-by-regulators-eu-and-usas-biodefense-stockpile-drug/

http://birdflu666.wordpress.com/2009/07/17/adjuvants-to-be-added-to-h1n1-jab-by-baxter-and-who-programmes-body-for-endless-loop-of-self-destruction/

http://birdflu666.wordpress.com/2009/07/17/whos-dr-margaret-chan-predicts-biggest-pandemic-ever/

http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu_research

http://www.cdc.gov/od/oc/media/pressrel/r051005.htm

http://www.whale.to/vaccine/adjuvants.html
 
http://www.prisonplanet.com/squalene-the-swine-flu-vaccine%E2%80%99s-dirty-little-secret-exposed.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Squalene
 
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.10731219
 
http://www.usatoday.com/news/health/2009-07-26-europe-swineflu_N.htm
 
http://www.thepeoplesvoice.org/TPV3/Voices.php/2009/07/16/beware-that-swine-flu-shot-watch-this-cb

http://www.americanchronicle.com/articles/view/110683
 
http://blogs.salon.com/0002255/2009/07/15.html
 
http://www.americanchronicle.com/articles/view/109836
 
http://www.capitalcentury.com/1976.html
 
http://www.prisonplanet.com/12000-u-s-children-to-be-swine-flu-vaccine-guinea-pigs.html

LÄS MER…

Kolloidalt silver – tillskottet för dig med förkylning, influensa och/eller luftvägsproblem

2009 augusti > tisdag, augusti-18-2009

Är du trött på återkommande förkylningar och luftvägsproblem eller orolig för svininfluensan? Den uppsjåsade influensan har inte ens på långa vägar samma smittoantal som en vanlig influensa och faktum är att en vanlig amerikansk influensa ger 5 gånger högre dödlighet än svininfluensan. Då svininfluensaviruset är ett virus som kroppen inte sägs kunna bryta ner så är det allra hälsosammaste att boosta immunförsvaret, så att det själv kan ta omhand infektionen. Att ta vaccin med kvicksilver är ett oerhört ohälsosamt alternativ som snarare minskar kroppens motstånd än hjälper det.

När kroppen har ett motstånd och själv jobbar sig genom virusinfektonen, så spars denna information i nervroten, som sedan klarar att bryta ner viruset bättre nästa gång. På detta sätt, så jobbar immunförsvaret upp din egen hälsa och ditt motstånd mot de flesta sjukdomar som finns. Så länge du tar snabba kurer med antibiotika och/eller vaccineringar, kommer inte ditt immunförsvar att behöva jobba på, vilket istället innebär att det inte klarar nya utmaningar.

Boosta istället kroppens immunförsvar med gott om bra näring såsom vitaminer, mineraler och hälsosamma fetter. Motionera regelbundet, sov ordentligt, drick vanligt (gärna uppbasat) vatten för att rensa kroppen och välj alkaliska, basiska livsmedel. Minska eller uteslut snabbmat, halvfabrikat, socker, vete, tillsatser, sura livsmedel (cola har PH-värde 2, rött kött har 4.4) och allt som ger dig näringsfattiga byggstenar.

För att bygga upp immunförsvaret eller motverka förkylningar, influensa och luftrörsproblem, testa då att ta tillskott av kolloidalt silver (… som är en helt naturligt, består av destillerat vatten och elektrostatiska silverpartiklar och har använts på traditionellt vis i flera hundra år).  

Dosera det kolloidala silvervattnet med 2 tsk, 3-4 gånger dagligen mellan måltiderna. Håll vätskan under tungan en halv minut innan du sväljer den, detta för att delar av silverjonerna skall gå direkt ut i ditt blodomlopp från din munhål. Regelbundenhet är viktig är, då silverjonerna rensas ut succesivt av njurarna till urinen och därmed behövs tillföras flera gånger under en dag. Om du har ont i halsen, så spraya kollodialt silver ner halsen!

Just influensaviruset är ett lipidvirus (dvs; har ett fettskikt kring sig) och kan vara mindre lätt att motverka. Börja med silvret så snart du kan och tillsätt lite var 5 minut OM du är dålig!

LÄS MER…

Senaste trenden från Los Angeles Times: Undvik hjärt- och kärlsjukdomar, Alzheimers och cancer med rätt antiinflammatoriska livsmedel

2009 augusti > måndag, augusti-17-2009
I dagens Los Angeles Times står att läsa om vikten av att undvika hjärtsjukdomar, Alzheimers sjukdom och cancer för att leva längre. Medicinen för att vara frisk är att välja din mat med omsorg, främst för att tysta ner delar av ditt immunförsvar. Det är den princip som främjas av grundarna och anhängare av de anti-inflammatoriska kostvanorna som syftar till att minska kronisk inflammation i kroppen. I norden förespråkas denna diet och levnadsprincip främst av kostprinsessan Zarah Öberg, immunologen Sanna Ehdin och flera norska och svenska kosttillskottstillverkare.



Dussintals böcker fyllda med kost och recept har översvämmat marknaden de senaste åren, såsom DERMATOLOGEN Dr Nicholas Perricone och Zone Diet-skaparen Barry Sears. Hela filosofin bygger på att ge tips om vilka pro – eller anti-inflammatoriska livsmedel som kan hjälpa de drabbade att tex använda körsbär för reumatoid artrit eller att undvika gluten för psoriasis.



Förespråkarna hävdar att fördelarna är långt mer effetiva än att bara bekämpa smärta från inflammerade leder och hudsjukdomar utan att de även hjälper livshotande sjukdomar. ”Om din framtid ser dyster ut på grund av höga, tysta inflammationer, så oroa dig inte, du kan ändra det inom trettio dagar, skriver ”Barry Sears lovar i sin bok,” The Anti-Inflammation Zone. ”



”[Kronisk inflammation] är ett växande område, säger Dr David Heber, en UCLA professor i medicin och chef för universitetets Center for Human Nutrition i USA. ”Det är ett nytt koncept för medicin.” Poängen med en anti-inflammation diet är inte att gå ner i vikt. utan målet är istället bekämpa den ”kroniska, tysta inflammation som spridits i kroppen, vilket i sin tur är resultatet av ett immunförsvar som inte vet när du ska stängas av.

Teorin är att denna process fortgår långt efter att de invaderadne bakterierna eller virusen har försvunnit och att immunförsvaret,  kroppens försvar då förblir aktivt. De aktiverade immuncellerna och hormonerna bidrar till att kroppen själv skadar vävnader och processen fortsätter i all oändlighet. Detta sker på så låg nivå att en person inte känner smärta eller märker att något är fel. Skadan bidrar sedan till sjukdomar såsom hjärtsjukdomar, neurologiska sjukdomar som Alzheimers sjukdom eller cancer.



I allmänna termer, så innebär en anti-inflammatorisk diet att du ökar ditt intag av livsmedel som har antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper. (Antioxidanter minskar aktiviteten hos vävnadsspecifika, skadliga fria radikaler i områden av inflammationerna.)

Kosten innehåller grönsaker, hela korn, nötter, fet fisk, proteinkällor, kryddor som ingefära,  gurkmeja (som även finns i den smärtdämpande fortodolen), starkt färgade frukter såsom blåbär, körsbär och granatäpplen . Mat som främjar inflammationen är mättade fetter, transfetter, majs, soja olja, raffinerade kolhydrater, socker, rött kött och mejeriprodukter. Dessa bör du minska ner eller allra helst  avskaffa i din kosthållning.. Det verkar logiskt att en kost som skulle kunna dämpa en överaktiv immunsystemet kan hjälpa förhindra eller bromsa sjukdomar som orsakas eller förvärras av inflammation, inte sant? .



Och bevisen syns tydligt inom djurvärlden… ”Om du föder upp gnagare under olika dieter, så kan du starkt påverka inflammationerna hos djuret, säger Dr Andrew Greenberg, direktören för övervikt- och metabolism laoratoriet vid Human Nutrition Research Center, vid Tufts University i Boston.

Resveratrol, som finns i druvor hud och rött vin, har visat sig förbättra blodkärlens funktion och bidragit till långsammare åldringsprocess hos råttor. Granatäppelsaft minskar utvecklingen av åderförkalkning hos möss med högt kolesterol. Vitlök förbättrar blodkärlens funktion i hjärtat hos råttor med högt blodtryck. Och Curcumin (en antioxidant kemikalie som finns i gurkmeja) förbättrar ulcerös kolit och reumatoid artrit hos möss och har även anti-cancereffekt på djuren. Curcumin har också visat sig lindra symptomen av reumatoid artrit hos människor, minska gemensamma svullnader och morgonstelhet. I Indien, används gurkmeja för att främja sårläkning och för att minska inflammationer.

Stora noggrann kliniska studier är dyra och få studier har genomförts och utformats för att testa kostbehovets insatser. Små studier på individuella tillägg har ändå genomförts och forskarna har lärt sig mycket av att studera stora populationer – naturliga vanor hos människor, för att se vilka sjukdomar de får, och inte.

Källa: Los Angeles Times 2009-08-17

MISSA INTE Sanna Ehdin´s matbok för den självläkande människan! Läs nedan för mer information!


LÄS MER…

Argument mot vaccinering mot svininfluensan och nytt centrum för ekologisk medicin

2009 augusti > onsdag, augusti-12-2009

Den 11 augusti öppnade Centrum för Ekologisk medicin i Göteborg och de som vill boka tid kan göra det på: http://cemg.bokadirekt.se

Landstingens förberedelse inför massvaccineringen är helt i onödan hävdar infektionsprofessorn Sven Britton:

– Kampanjen är överambitiös, vi vet fortfarande för lite om skyddseffekterna, säger han.
I början av oktober ska svenskarna börja vaccineras i den mest omfattande kampanjen någonsin. Regeringen har betalat en hemlig summa till läkemedelstillverkaren som har garanterat en leverans av 18 miljoner doser.

Fakta och argument mot vaccinering mot svininfluensan
– Det är inte klarlagt att vaccinet har någon skyddseffekt.
– När ett nytt läkemedel ges till stora folkmassor finns risken för att det dyker upp nya, okända biverkningar.
– Dödligheten är inte högre än vid en vanlig influensa, men eftersom viruset är nytt smittas fler och därmed verkar dödssiffran hög.
– Den som har haft svininfluensan behöver inte vaccinera sig eftersom den redan är immun mot viruset.
– Vaccinet mot den nya svininfluensan finns inte ännu och har därför inte har kunnat testas på människor. Det finns ett så kallat prototypvaccin, som innehåller allt utom antigenet från det aktuella viruset. Vaccinet har redan testats på 5.000 friska frivilliga mellan 18 och 60 år och är godkänt. För att skapa ett vaccin mot svininfluensa byts bara virusdelen ut.

LÄS MER…

MBT – NYA träningsskorna tränar både den och rumpa

2009 augusti > torsdag, augusti-6-2009

Både jag och Elene är helt lyriska här nere i Spanien, då vi har hittat våra helt fantastiska MBT-skor. MBT är omtalade efter sina många inslag i världens alla hälsotidningar och i livsstilsprogram som Oprah Winfrey.

Här i Spanien kostar skorna kring tusentappen, jämfört med de svenska priserna som ligger på cirka 2500:- per styck. Det finurliga med skon är att sulan är rundad, nästintill kupad, vilket bidrar till att hela benet tränas.

Skorna tränar hela din baksida, med fokus på vaden, baksida av lår, rumpa, korsrygg, rygg, skuldra och framsida i form av mage och bröst.  

Aktiverar försummad muskulatur
Förbättrar hållning och gångmönster
Ger kroppen spänst och fasthet
Kan hjälpa vid rygg-, höft-, ben- och fotproblem
Kan hjälpa vid led-, muskel-, sen- och ledbandsskador
Minskar belastning i knä- och höftled

Ni får bara inte missa att köpa de nya MBT-skorna!!! De är så GRYMMA och effektiva!

1 2
18 st på 2 sidor
FörstaSista