Kemiska lättmargariner – Mättade fetter och 60% vatten!

Häromdagen skrev jag ett mycket uppmärksammat inlägg här i bloggen, där jag lyfte fram D-vitamin och den positiva inverkan den har på influensan och kroppens immunförsvar. Alla mail inom ämnet är välkomna och sammanfattningsvis, så är det centrala att MÅNGA fortfarande är osäkra inför den helt galna rekommendationen gällande vaccinering. Läs även mitt tidigare och skrämmande inlägg om innehållet i influensavaccinet.

Ett par andra återkommande frågor är diskussionen kring lättmargariner och dess sammansättning. Flertalet av dem lyfts fram som rena hälsokällor, när de i själva verket består av 60 % vatten. Cirka 42,5 % av allt fett är mättat och när vattnet och fettet blandas så skär det sig. För att de skall sammanblandas, tillsätts emulgeringsmedel och konserveringsmedel. Så med andra ord… Skippa kemiska lättmargariner när du handlar och välj smör eller kallproducerat Bregott som substitut!

… OCH glöm inte att läsa på innehållsförteckningen för att hitta alla SUPERBRA produkter!