1 maj startar 21-dagarshealing med Isilia och Fredrik

2018 april > måndag, april-30-2018

21 dagars healing sjö og sol og logo

21-dagarshealingen är en 3 veckors kurs i att hantera känslorna och tankarna, med avsikt att höja frekvensen. Nästa kurs startar tisdagen den 1:a maj.

Varför höja frekvensen? Om man studerar Hawkins skala ser man snabbt varför. Ju längre upp på skalan man kommer desto mer behagligt är klimatet.

Kursen är perfekt för dig som är intresserad av spirituell utveckling och som vill ha hjälp (som fungerar) till att komma vidare. Spirituell utveckling ÄR att stiga i frekvens.

Första målet är att komma över 200 på skalan, där de positiva känslorna börjar och den spirituella högra hjärnhalvan aktiveras. Nästa mål är att nå 500, där ren kärlek finns. 

Alla som hittills har varit med på 21 dagars healingen, sedan starten 2014, har stigit i frekvens.

Läs mer: http://isilia.com/21dagarshealing.html

Frukt och grönt som klämmis – Vi testar ekologiska klämmisar och ekologisk gröt för barn

2018 april > torsdag, april-26-2018

20180426_195423

Vi har testat några av de mest vanliga klämmisar som finns på marknaden, och som har gemensamt att de är ekologiska och fria från mjölk och gluten. I vår testpanel var flertalet barn och vuxna med och smakade.

De klämmisar som vi testade var gröt och smoothie från Alex Pihl, grönsaks- och fruktklämmis från Ellas kitchen, smoothies från Hipp, Hippis samt klämmisar från Ica Eco och Änglamark.

Favoriten och vinnaren blev Alex Pihls grötklämmis, baserad på havregröt med nypon och kanel. Klämmisen är mättande och otroligt god, samt att vi alla gillade att varje inköpt klämmis bidrar till en måltid till ett barn i världen som inte har mat för dagen.

På andra plats kom Ellas Kitchen klämmisar med morot och äpple som vi alla gillade väldigt mycket. Vi gillar att de har nytänkande smaker med grönsaker såsom broccoli och morot.

På tredje plats kom Alex Pihls havtornssmoothie då den är god och fräsch och samtidigt så uppskattar vi klämmisar som inte bara är baserade på frukt utan även på grönsaker och bär.

Ica Eco, Hipps Hippis och Änglamarks klämmisar var goda men inget särskilt utan de smakade likadant allihopa. Det tråkiga med dem är att de är baserade på nästan uteslutande frukt och framförallt banan vilket gör dem båda söta och rika på socker/fruktos. En klämmisar eller gröt med bär och grönsaker innehåller generellt mindre socker och hjälper barnen att lära sig nya, mindre söta smaker.

[fb_button]

Raw ekologisk isglass

2018 april > måndag, april-23-2018

Att göra en egen isglass är egentligen väldigt enkelt och du kan göra glass på fräsch nypressad juice och fylla glassen med superfood och andra nyttigheter.

Hårt favorittips på raw ekologisk isglass är att juica 2 ekologiska selleristjälkar, 3 ekologiska äpplen, 2-3 nävar ekologisk spenat och 1 ekologisk citron. Jättegott! Du kan även ha med ekologisk ingefära om du önskar lite mer smak.

Ett tips för dig som inte har en juicer är att köpa garants ekologiska gröna juice och frysa ner i glassformar. Juicen är kallpressad och helt ekologisk.

Om du hellre vill ha en krämig glass så kan du använda din juice som grund och mixa den tillsammans med 3-4 ekologiska avocado,  1 förpackning ekologisk kokosgrädde, 1 förpackning ekologisk risgrädde och smaksättning som tex kanel, citron och ingefära. Frys i glassformar och ta ut strax innan servering.

Raw food-glass med salted caramel

2018 april > måndag, april-23-2018

En fantastisk raw food-glass som vi varmt rekommenderar är vår raw salted caramel-glass. Glassen är helt raw, fylld av nyttigheter och fri från gluten, mjölk, havre och soja.

Du behöver:

500 gram frysta ekologiska blåbär

500 gram frysta ekologiska jordgubbar

4 ekologiska frysta avocado

6 frysta ekologiska bananer

1/2 dl carob  (använd mer om du önskar mer smak av kola)

250 gram ekologiska salta cashewnötter

Mixa alla ingredienser i en bra mixer tills du har en krämig och fast glass. Låt stå i frysen innan servering.

[fb_button]

Möt våren på Rosendals trädgård

2018 april > lördag, april-21-2018

Ett favorittips är Rosendals trädgård som ligger på djurgården i Stockholm. De har en stor, helt underbar trädgård och möjlighet att både äta, fika och ligga och läsa en bok i solen. Vi gillar att de har glutenfria och mjölkfria alternativ i caféet och flera av dem var dessutom Raw. Tummen upp och helt klart värt ett besök i vår eller sommar.

Läs mer: Rosendals trädgård

[fb_button]

Raw food-glass med kombucha och bär

2018 april > tisdag, april-10-2018

Inför sommaren vill vi dela med oss av ett av våra favoritrecept på raw food-glass:

Du behöver:
4 ekologiska avokado
2 ekologiska frysta bananer
500 g ekologiska blåbär frysta eller färska
500 g ekologiska jordgubbar frysta eller färska
4-5 dl ekologisk kombucha

Såhär gör du:
Frys ner bananer och färska bär i god tid innan du ska mixa glassen. Mixa frysta bär, fryst banan, avokado och kombucha i en bra mixer tills du har en jämn, krämig smet. Servera med hackade nötter som topping.

Glassen är jättegod och enkel att göra. Innehållet av kombucha gör glassen extra bra för mage och tarm eftersom den är rik på bra bakterier för tarmfloran.

[fb_button]

Vegansk och glutenfri smörgåstårta utan ägg och soja

2018 april > tisdag, april-10-2018

Vi ville testa att göra en smörgåstårta helt utan gluten, mjölk, laktos, ägg och soja. Vi baserade botten på glutenfria och mjölkfria pitabröd från Dacarla men det går även bra med gluten- mjölkfritt bröd från Friends of Adams eller annan liknande produkt. Som topping använde vi vegansk majonnäs från Renée Voltaire och det går även att använda egen kokosyoghurt som fått tjockna till sig någon dag extra.

Inuti smörgåstårtan varade vi med tre olika fyllningar. 1. Finriven sötpotatis blandad med vegansk majonnäs och örter. 2. Riven vegansk ost från Dacarla eller Astrid och aporna blandad med kokosyoghurt och hackad gurka. 3. Hackade nötter och frön blandade med vegansk majonnäs.

Valet av fyllningar går givetvis att variera utifrån vad man själv önskar. Det viktiga är att det både är enkelt och gott att göra en vegansk smörgåstårta :)

[fb_button]

Fruktsallad med kombucha, kokosgrädde och cashewgrädde

2018 april > fredag, april-6-2018

20180331_160703

Vi har en riktig frukostfavorit som även passar bra som mellanmål eller efterrätt. En enkel fruktsallad baserad på äpple, päron och ananas, toppad med hackade valnötter, och blötlagd i kombucha för att erhålla extra god probiotisk effekt för tarmen. Skär frukten i små bitar och blötlägg i Kombucha över natten. Häll av överflödig vätska och använd som fruktjuice. Frukten lägger du upp i em fin skål och toppar med kokosyoghurt, kokosgrädde eller cashewgrädde.

Cashewgrädde gör du enkelt genom att blötlägga 4 dl cashewnötter över natten eller minst 4 timmar. Häll av vattnet och mixa tillsammans med 2 dl vatten tills du får en jämn grädde. Toppa fruktsalladen med en sked cashewgrädde. Vi har sedan blandat hälften av cashewgrädden med 1 dl vispbar kokosgrädde, 1 tsk kanel och lite honung. Blanda noga och toppa fruktsalladen med en sked. Kokosyoghurt gör du enkelt genom att blanda ner 1-2 kapslar probiotika i en skål med 2-3 dl kokosgrädde eller kokosmjölk. Låt stå o rumstemperatur minst 48 timmar innan servering.

[fb_button]

Beställ / köp labrixtest, hormontest salivtest och provtagning av signalsubstanser/neurotransmittorer

2018 april > fredag, april-6-2018

Många mailar mig angående labrixtest, då jag rekommenderar denna typ av test i många sammanhang.

Labrixtest är ett salivtest som är väldigt pålitligt, enkelt att utföra och det passar bra både vid mätning av enstaka hormoner eller mätning av hormonella obalanser  (förhållande mellan olika hormoner).

Mätning i saliv är väldigt stabilt för just hormoner och fördelen är också att man mäter vid flera tillfällen under dygnet, inte bara på morgonen som man ofta gör vid provtagning med blodprov. Testet tas hemma (då det tas vid flera tillfällen under dygnet) och provsvaren skall sedan hanteras av en utbildad terapeut som kan sätta bra rekommendationer.

Exempel på salivtester som går att utföra är kortisolkurva (4 tester under dagen), melatoninkurva (3 tester under dagen), dhea, alla fomer av östrogen (E1, E2, E3), progesteron och testosteron. Enstaka neurotransmittor går också att mäta med hjälp av labrixtest, då i urin.

De neurotransmittorer/signalsubstanser vi mäter är följande:

S- Serotonin
GA – GABA
DP – Dopamin
E – Epinephrin/Adrenalin
NE – Nephrine / Noradrenalin
G- Glutamin

Labrix har bytt namn till Doctors Data men det går utmärkt att benämna det som labrixtest vid bokning.

För att boka tid för provtagning: tidsbokning@zarahssida.se