Höj energin på din fysiska kropp med avgiftning och bra kost

Allt fler ökar sin medvetenhet och blir mer och mer intresserade av uppstigningen, the great awakening. Jag har tidigare skrivit mycket om kost för indigobarn, kost för att höja din frekvens men också hur du bäst kan hjälpa din kropp att läka genom att ta hand om den och lyssna till de signaler som kroppen sänder ut. Med anledning av det, så kände jag att jag vill dela tips för att stödja frekvenshöjning och läkning.

Allt som vi ser, tar i, äter, ser på tv, läser i media, tar som läkemedel med mera har olika frekvenser, och kan på så vis vara bra eller mindre bra för oss. Vid låg frekvens är det lätt att känna behov av socker, alkohol eller annan stimuli medan högre frekvenser ofta gör dessa stimuli ointressanta. Nu är det nog klokt att inte analysera detta för ingående, eftersom fanatism kring mat, träning eller andra livsstilsfaktorer också är väldigt låg energi. Balans är sannolikt det bästa sättet för att ha en kropp som är frisk och stark.

Det jag tänker generellt är att om du är sjuk och behöver läkning, så är det klokt att lyssna till kroppen, ta till sig det kroppen hela tiden förmedlar, och att man sedan funderar igenom hur man bäst kan stötta kroppen. Samma sak gäller om du önskar höja din energi och öka din frekvens. Fundera på vad du kan göra för att stötta ditt system och hjälpa din energi till högre nivåer. Fokusera på det du önskar mer av, på glädje, kärlek, de vänner och familj som älskar och stöttar dig, och var inte rädd för att ta bort det som inte bidrar positivt till din uppstigning. Med det sagt att man kan ta bort saker som tynger och medför negativitet, och samtidigt känna att det är okej och i kärlek.

Allt är en resa, där vi utvecklas och blir mer och mer oss själva, vartefter vi klarar att släppa allt annat vi fått höra under livets gång. Jag har också varit oförstående, omedveten och trott att snabbmat och bråk är livets väg. Men vi lär oss hela tiden, och om du valt att bli medveten så finns det ingen återvändo. Då är det din viktigaste uppgift, oavsett på vilket plan eller sätt du gör det. Man kan tänka sig andlig utveckling och uppstigning som en trappa, är du hela tiden går ett trappsteg uppåt, för att sedan kunna vända dig om och knappt förstå hur du kunde se på livet på det sätt som du gjorde. Att VAKNA, är att börja se varför saker är som de är, att börja ifrågasätta det vi hela tiden matas med, att börja förstå vad vi gör här, att vi är här för att göra gott och hjälpas åt. När du väl börjat din resa, så är det liksom kört :) Då är det bara att trava vidare uppför trappan och ta itu med alla de saker som kommer upp och som hjälper dig att utvecklas. Många runt omkring kommer ha svårt att förstå men det är som det är. Det är nog svårt att förstå om man inte har valt den resan (alla ställs ju inför det förr eller senare, men vissa väljer senare och kommer ta lång tid på sig). Visa medmänsklighet och kärlek. Alla har sina resor och allt är rätt. Det finns inga fel.

Mina tips för en friskare kropp, en kropp i balans och för ökad frekvenshöjning följer nedan. Om du har specifika problem i kroppen så brukar det bästa vara att boka tid för konsultation (om du vill). Du når oss på tidsbokning@zarahssida.se

1. Sov som en stock. Sömnen är otroligt viktig för att balans, och med god sömn kommer också tålamod, energi, utrensning och gott om kommunikation i drömmarna. Prioritera sömn och avslappning, då dessa är viktiga för att du ska kunna prata med ditt inre. Att jäkta på och aldrig stanna upp är sannolikt en av de minst positiva saker du kan göra för din personliga utveckling. Stanna upp, lyssna, ta in, lyssna igen, försök att inte döma det du känner och hör från ditt inre, utan fokusera istället på att göra något gott av det din kropp och själv försöker förmedla.

2. Skapa glädje. Du väljer din glädje och väljer hur du ser på världen och de människor du möter. Glädje och tacksamhet är högfrekventa känslor som skapar läkning och balans. Nu lever vi på planeten jorden, med många möten och händelse som kanske känns svåra att möta med glädje, men gör ditt bästa för att se på händelser med tacksamhet. Och de dagar du känner att du inte orkar, så strunta i det, låt livet kännas nere och ta nya tag dagen därpå. Gör roliga saker, umgås med människor som gör dig glad och som visar respekt och kärlek, som bidrar till gott och som du lyfts av.

3. Ät bra och smart. Kosten är omdebatterad och jag rekommenderar aldrig olika diets eftersom alla människor är olika och det inte finns en färdig plan som passar alla. Plus att det är viktigt att du själv tar ansvar och hittar det som är bäst för just dig. Det du dock kan tänka på är att handla ekologiskt och giftfritt, av flera anledningar. Det ena är att det är viktigt för kroppen att äta mat som är utan gifter och tillsatser. Men också för att det energimässigt är viktigt att stödja den mat som produceras naturligt och på ett bra och hållbart sätt. Det vi stödjer är det som växer och blir mer. Undvik processad och raffinerad mat, och välj bra mat som stödjer ditt system. Detsamma gäller om du tar kosttillskott. Var noga med att välja kosttillskott som är naturliga, utan tillsatser och som stöttar systemet. Detta både för att du ska få bra effekt, men också för att stödja det som vi vill ha mer av i världen. Plus att naturliga kosttillskott tas upp bättre i tarmsystemet och är lättare för kroppen att omsätta. Se gärna över hur mat och kosttillskott tillverkas, så att de tillverkas på ett sätt som är förenligt med en fin natur, god djurhållning och undvik till exempel fiskolja eller liknande som är rik på gifter och skadar fiskebeståndet (här kan till exempel algolja vara ett bättre alternativ). Det kan också vara bra att lägga till probiotika, mjölksyrade grönsaker eller kimchi för tarmfloran.

4. Drick vatten. Om du är törstig, så drick vanligt, rent vatten. Att investera i en vattenrenare är en bra idé. Om du vill höja ditt pH-värde så kan basica, potatisvatten eller greens vara ett bra alternativ. Kombucha kan vara ett bra alternativ för att främja god tarmflora.

5. Minska stress. Stress är motsatsen till lugn och ro, och ger sällan något positivt. Att ta det lugnt och ha harmoni är en viktig del av välmående, så tänk gärna på att undvika stress. Rent fysiologiskt så skapar stress enormt mycket problem, eftersom kortisol (kroppens stresshormon) frisätts tillsammans med flera olika signalsubstanser och bildas av progesteron. Att stressa är alltså detsamma som att skapa hormonell obalans och besvär med signalsubstanser. Stress påverkar även tarmfloran och matsmältningen negativt, och gör att många av leverns funktioner fungerar sämre. När du känner stress, andas djupt, stanna upp och fråga dig själv varför. Det är ofta ett invant beteende, snarare än att vi verkligen måste känna oss stressade av situationen. Ibland kanske det går snabbare att göra saker om vi gör dem i ro, istället för i stress.

6. Bra flöde. Vi pratar ofta om flöder i energierna, och det kan tänkas att man då tänker på flödet när vi mediterar eller liknande, men flöde handlar också om att inte stressa fram saker, att inte manipulera eller skapa drama för att komma dit man vill. När du har tillit (som också är en väldigt högfrekvent energi) så har du också flow och det du behöver kommer när det ska komma. Undvik att påverka och styra livet mer än på så vis att vi hela tiden har ett fritt val. Du kan till exempel bestämma om du vill ha barn eller inte, men låt själen avgöra när och hur. Ditt ego vill gärna ha ett finger med i spelet och styra så att det du vill ha kommer så fort som möjligt, men det inte är säkert att det är det bästa för dig och din process. Vi människor är väldigt duktiga på att se de brister vi anser oss ha, och glömmer ofta allt det vi redan har. Be om det du önskar, affirmera det och låt saker ta form. Men manipulera inte. Det brukar sällan bli bra.

7. Släpp ditt ego. Vad spelar det för roll om någon inte tycker precis som du? Eller inte gör som du vill? En av våra största lärdomar är nog förmodligen att släppa egot, och se att olikheter är en av våra bästa sätt för lärdom. Alla människor har en fri vilja och det är viktigt att värna om det, men det är lätt att glömma det när familj eller vänner inte gör såsom vi tycker är bäst. Eller om samhället går åt ett håll som vi inte tycker är rätt. Tänk på att alla frekvenser bidrar med olika sanningar och en person som har låg energi kommer aldrig se världen på samma sätt som en person med hög energi. Glöm inte att du också varit där, i början av denna utveckling, innan du blev mer klarsynt. Vissa medmänsklighet och nyfikenhet inför det du inte förstår, och de val som känns fel. De kanske är fel för dig, men rätt för någon annan. Det finaste (enligt mig) som vi kan göra för varandra och vår utveckling är att visa medmänsklighet och komma ihåg att vi är här för att lära av varandra. Det behöva inte bråk och diskussioner när vi ser på varandra med mesmänsklighet och förstår att alla har olika sanningar. Inte för den sakens skull att man ska låta människor göra vad som helst utan givetvis kräver vissa situationer att du behöver säga ifrån. Men gå inte in i bråk eller diskussion med någon som inte vill förstå. Det är meningslöst och tar bara energi. Och kanske kommer det en dag då ni kan mötas.

8. Vi stiger tillsammans. Glöm inte att din uppstigning och frekvenshöjning hjälper hela kollektivet. När du utvecklar dig och höjer din energi, så höjs energin både för alla på jorden men även inom din familj och ditt umgänge. Låt människor få ta den tid de behöver, och svara om de frågar men pracka aldrig på dem dina ideer. De kommer, och det bästa du kan göra är att höja din egen energi.

9. Lev naturligt. Tänk även på att använda giftfria produkter i din omgivning, i allt från hushållsprodukter, hud- och hårvårdsprodukter, undvik syntetiska hormoner och läkemedel i den utsträckning du kan och ta hjälp av näringsterapeut om du inte kommer hela vägen fram med din läkning och balans. Jag brukar rekommendera zeotrex (en riktigt bra avgiftningsprodukt med persilja och koriander) eller chlorella vid avgiftningsbehov. Det finns många produkter men det kan vara bra att ta hjälp av en näringsterapeut för att ta reda på vad just du behöver. Ofta handlar det även om tarmfloran och att stress och mindre bra kost satt sina spår i tarmflorebalansen och matsmältningen, vilket i sin tur påverkar levern. Du har sannolikt stor hjälp av att ta ett helhetsgrepp där du rensar kroppen, för att på så vis höja din energi och vara frisk. Sen kan man diskutera olika läkemedel som vaccin eller liknande, men de kommer aldrig att stötta din kropp på ett naturligt sätt.

10. FRI från gammalt skräp. Vi samlat på oss enormt med känslor under livets gång och i 35-årsåldern går merparten av vårt liv, våra tankar och känslor på automatik. Ett sätt för att rensa bort gamla rädslor som satt sig i kroppen, är att använda Emotion Code eller Body Code, två redskap som rensar bort låga energier på ett mycket effektivt sätt. Jag brukar rekommendera en vän till mig, Isilia (www.isilia.com), som är otroligt duktig på dessa behandlingar. Andra sätt att släppa på gammalt är att själv meditera och säga hej då till det gamla. NLP kan också vara ett bra redskap om det utförs på rätt sätt. Ett annan metod är att jobba med förlåtelse och våga släppa det gamla och förlåta oförrätter. Inte för den sakens skull att du ska låta människor göra som de vill, MEN du kan själv bestämma att lämna det bakom dig. Det de gör är deras karma och det kommer de att få tillbaka på olika sätt tills den dag de har lärt sig medmänsklighet och kärlek. Det är inte din uppgift och du hjälper personen bäst genom att höja din egen energi, släppa på gammalt och förlåta. Då är energierna bättre för er båda att höja er energi och komma framåt. Det är svårt och lätt att hamna tillbaka till gammalt när saker pockar på, men tänk på att det som är gammalt är gammalt och även det hade en viktig roll i det din resa.

11. Allt har en mening. De flesta som utvecklas i hög takt kan nog hålla med om att de i perioder har undrat varför de valt detta livet. Att vara en ljusarbetare är INTE lätt och många gånger har vi haft trasiga uppväxter med gott om trauman. Jag kan bara tala utifrån mitt hjärta när jag säger att jag alltid känt mig så ensam, hela mitt liv. En god vän till mig sa till mig att när han var liten så tittade han upp på stjärnorna och frågade hur de kunde lämna honom här.  Det är viktigt att komma ihåg att vi valt detta livet av en anledning och att allt som skett har skett för vårt bästa. Vi står ofta i fronten vilket kan öka känslan av att vi inte hör hemma och är ensamma, men förblindas inte av det. Vi är MÅNGA som känner likadant. Ibland föds man till en själsfamilj som man inte levt med tidigare, och då kan man känna sig väldigt ensam. Glöm dock inte att det finns en anledning till att du föds i just den familjen. Kanske har du tagit på dig det obekväma uppdraget att hjälpa en själsfamilj som har svårt att utvecklas och därför valt att leva utan din egen själsfamilj i detta livet. Eller så har du bra stöd och kärlek omkring dig på andra sätt.

12. Frid och Sanning. Vi är alla ett, och vi är alla här för att lära av varandra. Alla kommer inte se och förstå det, och det är okej. Men det du kan göra är att främja sämja och samarbete. Att konkurrera, bråka och skapa osämja skapar aldrig gott. Hjälp varandra, lyft varandra, och du kommer att få lika mycket gott tillbaka. Var noga med att vara sann, både mot dig själv och andra. Själv är jag helt allergisk mot lögner och manipulation, kanske för att jag ser dem så snabbt och har fått möta dem på ett mycket tydligt sätt under livet. Sanning är så viktigt för mig att jag har som mål att alltid tala sanning. Det är inte lätt i ett samhälle där vita lögner hör till vardagen men det är viktigt. Om jag kommer på mig med att ha sagt något som inte stämmer så ändrar jag det direkt, för min egen utvecklings skull. Och av respekt till andra, som jag vill ska lita på mig och det jag säger.

13. Kom ihåg ditt stora ansvar. Vi har alla ett stort ansvar med att ta hand om vår jord och allas våra barn och varandra. Dra ditt strå till stacken. Varje liten sak du gör är viktig, och det spelar visst roll för helheten. Att sopsortera, fråga hur någon mår, ta hand om djur (hos oss bär vi ut alla djur, även myror och spindlar, och använder naturliga medel om de kommer in i för stor utsträckning som tex spray med tee tree olja för myror och småkryp). Gör det lilla och det stora, och försök att inte värdera det du gör. Om alla gör varsin insats för världen så kommer det bli en stor effekt. Plus att du är en inspiration för andra genom att göra gott. Och glöm inte att alla har en plats här på jorden. Även djuren. Vi människor har glömt att vi alla är en helhet, så även djuren och naturen. Men jag tror att även det kommer att förändras. De nya generationer som växer upp är mer medvetna och fria i sig själva, och inser att djuren är viktiga för helheten och att de också får vara här.

14.  icke-dömande. Döm inget någon eller något. Var öppen och lyssna. Sen kanske mycket av det du möter är lågfrekvent, men det kommer att förändras. Det kommer att bli bättre. Människor kommer till insikt och kommer förändras när de är redo. Det bästa du kan göra är att fokusera på din egen resa och vara en bra förebild.

15. Vara FRI. Det är viktigt för flödet att vara fri. FRI-sk, skuldFRI etc. Som Göran Persson sa en gång i tiden: Den som är i skuld är inte FRI. Fundera på hur du kan göra dig helt fri, och gå den vägen. Att stå i skuld kan innebära många saker, inte bara att ha skuld i form av pengar. Var GENERÖS cch omtänksam med det du har, både själsligt och materialistiskt. Att ge utan att förvänta sig något tillbaka är väldigt fint och stort.

Ja, det var nog allt jag kom på denna gång. Jag jobbar ju framförallt med att balansera upp hormoner och hjälpa människor med hormonell obalans, med utmattning, med avgiftningsproblem, tarmbesvär eller obalans i signalsubstanser, men om jag tittar djupare så har jag alltid haft en stark övertygelse om att jag vill göra världen bättre och finare. Jag har nog inte lyckats alltid, men gör mitt bästa hela tiden. Jag brinner för att hjälpa barn till ett friskt liv, och för att barnen ska få en fin plats att leva på. Det finns så mycket vi kan göra för att bidra.

Hoppas att du känner tilltro till att världen hela tiden blir en bättre plats för våra barn att leva på. Det kan kännas annorlunda om du fortfarande läser mainstream media, men deras bild är inte den sanna och enda bilden. Världen blir hela tiden bättre, varmare, mer kärleksfull och allt fler ställer sig upp ,säger ifrån gentemot alla gamla agendor och styren. Allt fler ökar sin medvetenhet, allt fler vill vara FRIA, allt fler tar hand om sig och sina kroppar och allt fler ser samband och större mening. Det är en fin utveckling, och viktigt att hålla det i tankarna.