Pigga Barn anordnar julklappsregn!

2007 november > fredag, november-30-2007

Som ni vet, så brinner jag så mycket för alla barn, så att jag nästan brinner upp *skratt*
 
Tillsammans med stora leksaks- och livsmedelsföretag har vi samlat våra krafter för att skapa möjligheten att genomföra en gigantisk välgörenhetskampanj. Min vision är att hjälpa de föräldrar som inte har ekonomi till att köpa julklappar till sin barn.

Kampanjen drivs på min ideela sajt Pigga Barn och via de medier som vill och kan hjälpa till. Syftet är helt okommersiellt och ända målet är att hjälpa så många barn som möjligt till en härlig jul. Kampanjen påbörjas på fredag!
 
Inspirerande böcker så som Pippi Långstrump har julgransplundring, härliga Barbie-grejer, dinofigurer, Hot Wheels, gossedjur och mycket, mycket mer ligger och väntar på att få nya lyckliga ägare.    
 
Alla föräldrar är välkomna att maila barnens önskelista till: zarah@piggabarn.se
 
Alla brev/mail bör märkas med ”En mysig jul” Jag kommer att läsa ALLA brev och besvara dem och väljer därfter de som mest behöver dem. Vi har över 800 julklappar, så det är helt fantastiskt!!! Tänk vad många glada och pigga barn som får en varm och härlig jul med allas vår hjälp!

Ha en härlig dag
Zarah

Allt för barnen!

2007 november > torsdag, november-29-2007

Hej kära ni!

Imorgon… startar min välgörenhetskampanj som är till för alla barn som inte får julklappar. Jag har vänt ut och in på mig för att få ihop en kampanj där de kan få en julkapp av oss. Mina fantastiska samarbetspartners mattel, Dole, Valio, City, m.fl har hjälpt mig att ro allt iland. Det är min förhoppning att vi värmer många barnhjärtan i vinterkylan.

Jag bara måste få visa responsen från en av mina underbara och helt fantastiska anställda. Vi har nämligen fått Bobles-möbler från vår nya samarbetspartner… de är gudomliga och responsen är MINST SAGT härlig:

“Jag bara måste berätta vilken sensation de underbara möbel-djuren gör!!! Barnen blir sååå farsinerade, helt förtrollade direkt! Och likaså föräldrarna blir lyriska och öser över oss med frågor! Idag på min sista klass kan jag garantera att det blir julklappar för några av barnen. =) Så det är superkul och du måste titta förbi o se hur fantastiskt fint det blivit med dem. Åh, man bara tokälskar centret!! =) ”

Visst är det bara helt fantastiskt?

Och vet ni vad som kom i min låda idag… en småkompis!!! Det var bara världens sötaste lilla kompis som är till för alla barn som är ledsna, har dåligt självförtroende eller som bara behöver en vän att krama i sin lilla hand. Jag fick nästan tårar i ögonen för att det var en så fin tanke… Småkompisar

Tänk att det finns så härliga människor!

Lansering av våra nya hälsosajter!

2007 november > tisdag, november-27-2007

Hallojsan mina vänner!

Här kommer dagens release om våra nya sajter. Kika in och titta!

Lansering av nya hälsosajterna Toppendricka och Vitamin och mineral!!!
2007-11-27 08:08

Toppendricka.se

Trött, hängig, pigg eller nytränad? Sommarvarm, vinterkall eller sugen på hälsosammare festval? Hos www.toppendricka.se hittar du hälsosamma dryckesalternativ som passar till alla tillfällen, årstider och sinnesstämningar.

Vitaminochmineral.se

C-vitamin i grönt, A-vitamin i rött!?! Lär dig allt om vitaminer, mineraler och vad de har för fantastiska egenskaper i din kropp. På www.vitaminochmineral.se presenterar vi pedagogisk och rolig information som passar både stora och små.

Pigga Barn fyller 1 år och vi firar med att utöka vår familj. Inom kort kommer ytterligare 2 informationssajter att se ljuset!

Denna vecka lanseras nästa tillskott i vår utbildningsserie som ta sin form i DVD-format. Denna gång lägger vi fokus på livsmedelsbranschen.

I samband med detta utökar vi även våra andra sajter!

Utbytesalternativ (www.kosttipset.se)
Shoppingguide (www.receptkoll.se )
Matallergier ( www.friskabarn.se)
Familjetips (www.familjetipset.se)

Millioner kramar
Zarah

Pigga Barn fyller 1 år

2007 november > lördag, november-24-2007

Hipp, Hipp, Hurra… Dunder… Rosa granater… Serpentinregn och Visselpipsfanfarer *skratt*

Mina älskade söta, fina och helt fantastiska Pigga Barn fyller 1 år på måndag! För 364 dagar sedan vaknade jag mitt i natten… och bara visste: JAG SKA GÖRA ALLA BARN PIGGA! Min dröm var och är att skapa den perfekta miljön för barn, där de kan få vara barn, får skapa sin egen personlighet och lära sig förstå vidden av glädje, gemenskap och att bry sig om sin hälsa.

Min enda sammanfattning av det här året är… Jag älskar att jobba för barnen, för deras rättigheter, för deras värme, för att de ska må bra, känna sig trygga och bara få vara det de redan är … underbara!

Jag vill att alla barn ska vakna till en ny dag… med nyfikenhet, förhoppningar, sprittande ben och känna oövervinnerlighet… att de är hjältar i sina egna liv! Kommer inte ge mig förren min verklighet också är den som alla barn har i sina drömmar!

Det är inte utan inte, som jag heter Tingeling *skratt*

DVD-shoppa med Zarah

2007 november > torsdag, november-22-2007

Hallojsan där!

Idag är min DVD-film klar och finns för beställning. Den är bara så rolig och handlar om livsmedel, vad vi äter i Sverige och hur vi kan tänka annorlunda. Ni kan beställa den genom att maila till mig på zarah@piggabarn.se

Igår var en hektisk dag med Bobbles, springcykel och PRAT-möten. På kvällen firade vi lilla Cilla som fyllde år… Lite goda saffransskorpor, té och fina ljus gör vintermörkret mysigare och det var fantastiskt kul att träffa hela personalstyrkan (dock tyvärr inte Carina M som var upptagen på annat håll).

Idag ska jag föreläsa på Envisions – nationell konferens om barnhälsa i Västerås. Temat är: Är hälsa för de rika? Sen ska jag skriva ikväll och bara ta det lugnt… Förkylningen har verkligen satt sig :-)

Kram och glöm inte maila om ni vill beställa DVD-filmen *ler*

Cilla är grym!!!

2007 november > lördag, november-17-2007

Kolla hennes coola pyssel för adventskvällar! Hon är ju bara…. såååå grym!

1. De tomma rullarna från toalett- och hushållspappret är väl omtyckta att få förvandla till vackra smällkarameller! Men de går utmärkt att använda till så mycket mer, t.ex. ett sött, klassiskt eller varför inte ett tufft och annorlunda luciatåg med hjälp av flirtkulor till huvuden, garn till hår och vitt tyg till de fina lusselinnena. Styla dem med fantasin och njut ditt personliga luciafölje.

2. Glasburkar blir strålande ljusstakar som förgyller tillvaron både inomhus och utomhus! Variationsmöjligheterna är obegränsade, fyll dem med stearin eller ljusgelé och skapa egna ljus från grunden eller dekorera för att skapa vackra ljuslyktor. Genomskinligt klister, pärlor, paljetter, klistermärken och utklipp på motiv från servetter passar bra till glasburken.

3. Hobbyfärg, klister, pärlor, paljetter eller tyg gör sig utmärkt till konservburken som gärna kan stickas hål på för att sprida ett läcker ljusmönster. Gör gärna hål i konservburken högt upp, gör ett längre handtag och det blir en fin lykta att hänga i den vintermörka trädgården.

4. De dekorerade burkarna kan användas på ännu fler sätt såklart. De blir jättesöta burkar att förvara julens godsaker i. Självklart tillagade enligt ett fantastiskt gott och hälsosamt recept! En bit tyg och ett snöre blir utmärkt som lock. Gör en etikett att klistra på burken också och skriv ett juligt citat på eller vad burken innehåller.

5. Tyg är lika variationsrikt det förstås och vad man kan göra beror lite på vilket material det är. En duk kan klippas, sys och dekoreras med broderier eller pärlor och paljetter. Det går att klippa ut figurer som klistras på annat julpynt eller slå in ett lockande paket som får stå framme som dekoration för den julens nyfiknaoch  härliga stämnings skull

Hälsosam advent!

2007 november > torsdag, november-15-2007

Visst är det fascinerande att det är så lätt (egentligen) att baka och laga mat på ett hälsosamt sätt. Här har jag gjort om min mammas gamla lussebullsrecept till lite hälsostuk. På kosttipset hittar ni kanonroliga gröttips och give away´s-alternativ som är bättre än den vanliga vinflaskan eller chokladasken… perfekt i adventtider!

Hälsosammare Lussebullar
1,7 l vetemjöl
(Byt hälften av mjölet mot rågsiktsmjöl, bovetemjöl eller glutenfri mjölblandning)
1/2 l havremjölk
250 g kesella
1/2 hg jäst
1 1/2 dl finhackade russin
1/2  tsk salt
1 ägg
3 pkt saffran
1 dl rapsolja
Russin till garnering
 
Torka saffran i svag ugnsvärme. Rör ut jästen i degbunken i lite av den kalla havremjölken. Tillsätt det lätt vispade ägget och kesellan. Värm rapsoljan i en kastrull. Häll på resten av havremjölken och ljumma degspadet. Häll det i degbunken. Tillsätt till saffan, hackade russin, största delen av mjölet och saltet. Arbeta degen så den blir slät, blank, smidig och släpper bunken. Skrapa ner degen från kanterna. Strö över lite mjöl. Lägg på en bakduk och ställ degen att jäsa på varmt, dragfritt ställe.

Arbeta degen på nytt. Baka ut den till flätor, kranar eller kusar. Lägg dem på bakplåtspapper eller smorda plåtar att jäsa. Pensla med ägg. Garnera med russin

Grädda :
Kusar i 250 gr ugn omkring 10 minuter.
Flätor och kransar i 225 gr ugn omkring 20 minuter.
Bäst saffran finns att köpa på apoteket. Övrigt saffran är ofta utblandad med färgämnen mm.

Kramiz

Jag lyckades få dem att ändra sig!!!

2007 november > tisdag, november-13-2007

http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=20660&epslanguage=SV

Okej…. det är typ inte sant… Livsmedelsverket har gjort ett tillägg i sina rekommendationer… och det är som taget ur mina artiklar där jag har tjatat, tjatat och tjatat i 2 års tid om att fullkorn inte är bra för små barn!!! Äntligen, har de fattat poängen. Alla magonda barn lär tacka ALLTOMBARN för det!  

SF´s Labanpremiär med Pigga Barn

2007 november > söndag, november-11-2007

Halloj där…. Under lördag och söndag har vi byggt event med SF på deras Labanpremiärer. Superskoj och härligt att se barnen springa av sig all överskottsenergi innan bion startade. Canon stod för fotografering och Mcdonalds bjöd på småplockmat medan vi gav barnen en riktig motionsrunda.

Idag fick jag ett mail från en tjej som praktiseras hos oss och jag bara MÅSTE delge er för det värmde mig inifrån och ut. Så här stod det:

Måste bara berätta, i onsdags hade vi en inspirationsdag som drivhuset höll i för vår klass i Gävle. Vi pratade om vilken kompetens man har efter att ha läst vårt program och vad man skulle kunna arbeta med. Det var verkligen en dag som fick sätta våra hjärnor i kreativt arbete. När dagen nästan var slut presenterade vår lärare företag där det arbetade hälsopedagoger på, för att knyta samman dagen och för att påvisa att det faktiskt finns jobb (vilket många tvivlar på). Hon presenterade företag som Previa och Twitch mm. Sedan lade hon på en overhead med en stor bild på dig och berättade lite kort om vad du har satt i kraft. Hela klassen var jätteimponerade! Trots att jag inte ens har träffat dig, ännu, så kände jag mig stolt över dig då. =)

Fullsmockade sajter

2007 november > fredag, november-9-2007

Tänk att mina ideer aldrig tar slut…. *skratt*
Och nu när jag har Cecilia till min hjälp så är vi helt galet inspirerade, tro mig! Idag har jag lagt ut info på nästan alla sajter. Kostkoll har tips på värmande drycker, Pigga Barn har både fars dagstips, husmorstips, termos- och soppinspiration, Familjetipset har teman som mata fåglarna, trista dagar-tips och fars dag-tips, Motionstipset har massor med roliga träningsövningar och på Kosttipset finns massor med utbyten och roliga tips. Även Receptkoll har uppdaterats med både recept och tips på glutenfria alternativ.

Kolla in dem, vettja! Nu ska jag på kvälspromis :-)

Kramiz

Alla underbara barn är pigga!

2007 november > söndag, november-4-2007

Hej hej!

Helgens mässa har varit fantastisk på alla sätt och vis. Jag är kanonglad över vår helt underbara personl och att alla är så positiva till det vi försöker åstadkomma. Även Magnus har upplevt alla SF- och IKEA-event som kanonlyckade.

Det bästa och roligaste som jag hittade på mässan under mina 3 dagar var en babycook. Det är en ångkokare som fungerar lika enkelt som en vattenkokare. Grönsaker, frukt och/eller fisk ångkokas och mixas i samma maskin och vips, så har du hemmagjord, naturlig och sockerfri barnmat. Helt fantastiskt faktiskt…

Mässan har varit välbesökt och glatt mottagen :-)

Kramis 

Underbara Barn, SF, IKEA och Green n Lean!

2007 november > torsdag, november-1-2007

Hallojsan i den strålande vintersolen!

Tänkte uppdatera er om alla galna projekt som är på G. *skratt*

Mån 29/10 – tor 1/11 bygger vi Pigga Barn – event tillsammans med SF´s lovbio. Kolla vår kalender för tider och platser. www.zarahssida.se

Fre 2/11 – Lör 4/11 finns vi på Underbara Barn – mässan i monter B08:41. Gympa och dansa er varma och få hälsosamma mellanmål från
Valio och SABA. Jag signerar min bok i Akademibokhandeln´s monter lör-sön 13.00-13.30 och finns i stora&små´s monter fre-sön 16.00-17.00. Läs Underbara Barn-bloggen på www.alltombarn.se

Lör 3/11 – sön 4/11 hittar ni Pigga Barn på IKEA Jönköpings familjedagar mellan 10.00-18.00.

Lör 10/11 – 11/11 bygger vi Pigga Barn – event tillsammans med SF på premiären av den nya Labanfilmen i Karlstad, Linköping, Norrköping, Västerås och Stockholm.

Tor 22/11 – fre 23/11 föreläser jag på Envisions, konferens om barnhälsa. Köp biljetter via www.envisions.se

Läs gärna mina hälsoreportage i Innerstadspress, City, ToppHälsa, Föräldrar och barn´s hälsobilaga, stora&små´s gravid- och glada barnreportage och den internationella BRIO Life-tidningen m.fl.

Under v 45 släpps vårt vegetariska, ekologiska snabbmatskonceptet Green n Lean i konsumentförpackningar. Konceptet finns i alla Coop- och hemköpbutiker. www.green-n-lean.se

V. 45 är jag gästkock på Valio´s sajt www.detlaktosfriakoket.se. Våra ”lagom”-broscyrer finns på frukt- och grönsaksavdelningarna på Hemköp, Coop m.fl. (Tillverkad i samarbete med SABA/Dole)

Kramis Zarah