Boka tid för medicinsk rådgivning, kostrådgivning och provtagning (labrixtest, hårmineralanalys, mikrobiomtest, provtagning på signalsubstanser, födoämnestest, DNA-test på ämnesomsättning)

i285415639412458036._szw480h1280_
Kostrådgivning och medicinsk rådgivning med Zarah Öberg

Välkommen till vår bokningssida. Vi driver vår mottagning sedan 2007, och merparten av våra konsultationer är via telefon eller Skype. Vi har medlemskap i Svenska Naturläkarförbundet (SNLF) och patientansvarsförsäkring via Gefvert.

För dig som önskar beställa ett labrixtest (mätning av hormoner och signalsubstanser), så finns mer information via dessa länkar: Labrixtest och Salivtester. Vänligen notera att det inte går att beställa enbart tester eller testkit, då vi är mycket måna om att sköta både provtagning och all medicinsk rådgivning till dig som patient.

För dig som önskar beställa provtagning för sköldkörteln eller önskar provtagning för fertilitet finns information via denna länk: Provtagning för sköldkörteln

Vi tar emot patienter i både Sverige och utlandet. Vid beställning av provtagning tex labrixtest, så skickas tester utomlands via DHL EXPRESS. Leverans tar 2-3 dagar. Konsultation sker via Skype eller Zoom.

Vi undersöker och/eller behandlar INTE barn under åtta år i syfte att förebygga, bota eller lindra symtom och/eller sjukdom. Detta är viktigt för oss, då vi är måna om att följa svensk lag och de regler som finns kring rådgivning hos både barn och gravida.

Under 2022 erbjuder vi föreläsningar och kurser inom hormonell obalans och signalsubstanser, samt sköldkörtelbesvär. Vi har även färdiginspelade kurser/föreläsningar via länken: https://zarahssida.se/category/inspelade-kurser-och-forelasningar-med-zarah-oberg/ Maila oss om du önskar mer information tidsbokning@zarahssida.se

Vi är mycket måna om att våra patienter ska få god och långsiktig hjälp. Vi anpassar råd och upplägg till just din livsstil och kroppstyp på ett långsiktigt och holistiskt vis, för att du skall bli helt frisk och ha möjlighet att leva ett friskt liv, helst utan läkemedel. Vårt mål är att din kropp skall återfå sin naturliga balans, och på så vis ha god självläkning och skapa en inre ro. Vi arbetar inte bara med medicinsk rådgivning utan med livsstilsförändringar inom kost, stresshantering, rörelse och inre balans. Vi ser kroppen som en helhet, där allt behöver vara i balans och harmoni.

Alla våra rekommendationer är baserade på naturlig, ren och ekologisk kost och livsstil samt naturliga näringsämnen och naturläkemedel. Vi är måna om att ha gott samarbete med alla patienter, då en läkningsprocess innebär förändringar på flera plan. För att lyckas bli frisk behövs ofta många förändringar, med allt från stress, sömn, och läkemedel, till vad vi äter, hur vi äter och hur vi tillagar vår mat. Vi bör också fundera på hur vi är mot andra, vad vi har för relationer och vad vi gör med vår tid etc.  Den information du får av oss är inte en ordination, utan rekommendationer med förslag och inspiration.

Zarah är medlem i SNLF, utbildad kommunikatör och medicinjournalist (2,5 års utbildning), men har även över 4 års högskole- och universitetsstudier inom bland annat medicin, miljömedicin (kemikaliebelastning, tungmetaller, GMO, nanoteknik), immunologi, cancerbiologi, rehabiliteringsvetenskap, stressfysiologi, evolutionsmedicin m.m. Hon är även utbildad kostrådgivare (1 år), hälsopedagog (2 år), näringsterapeut (2 år), örtmedicinare (2 år), auyrvedisk rådgivare (1 år) samt har utbildning inom ett stort antal områden såsom sorgbearbetning, hårmineralanalys, blodanalys m.m. Zarah är utbildad NLP-trainer, mental tränare, metacoach och ICC-coach (Internationellt certiferad coach).
Läs mer via denna länk: Zarahs utbildningar

Vi tar emot för följande konsultationer och behandlingar:

 • Medicinsk rådgivning via telefon eller Skype
 • Näringskonsultation via telefon eller skype
 • Kostrådgivning för barn och ungdomar (ej medicinsk behandling av barn under 8 år)
  Vid bokning av kostrådgivning för barn och ungdomar under 18 år, krävs båda föräldrars medgivande.
 • Kostrådgivning vid övervikt, ätstörningar eller födoämnesallergier
 • Kostrådgivning och personligt anpassade recept för dig som vill äta mer hälsosamt, med inriktning mot mer vegetarisk kost, sockerfri kost eller har andra specifika önskemål på kostförändring.
 • Coaching-sessioner, NLP-sessioner, Sorgbearbetning
 • Diverse provtagning som krävs, vilket är generellt från patient till patient.

Följande provtagning tillhandahålles:

 • HMA – Hårmineralanalys, profil 2 och profil 3 via Nutritech
  Visar mineraler, tungmetaller och dess balans gentemot varandra.
 • Hårmineralanalys och toxic exposure från Doctors Data
  Visar mineraler, tungmetaller i lite mer omfattande utsträckning
 • Urinmineralanalys med toxic metalls, mätning i urin, Doctors Data
 • Mätning av fettlösliga vitaminer, A, D, E, K (Totalt D-vitamin, D2, D3, B-vitaminer, comenzym Q10, retinol, vitamin E (alpha och gamma) och vitamin K)
 • Test av födoämnesintoleranser
  – IMUPRO-test med 100, 200 eller 300 födoämnen
  – EU Biotek-test med 96, 144 eller 208 födoämnen
  Mätning av IgA, IgG och IgG4-antikroppar, passar vid tarmbesvär eller reaktion mot födoämnen.
 • Celiac and gluten sensitivity bloodspot, provtagning för glutenkänslighet
 • Calprotectin, avföringsprov som mäter inflammatorisk process i tarmen
 • H.pylori Antigen, avföringsprov för mätning av magsårebakterier vid misstanke om magsår.
 • Avföringstest för mätning av tarmflorans bakterieflora (Mikrobiomtest)
  Visar bakterieöverväxt, och obalans i tarmfloran efter långvarig stress eller antibiotikakurer
 • Provtagning av signalsubstanser/neurotransmittorer via Labrix, Doctors Data (urin)
  Vid depression, utmattning, ångest, oro, överaktivitet, sömnbesvär eller hormonell obalans.
  – Histamin
  – PEA (metabolit från aminosyran fenylalanin)
  – Glycin
  – Kreatinin
  – Glutamat
  – S- Serotonin
  – GA – GABA
  – DP – Dopamin
  – E – Epinephrin/Adrenalin
  – NE – Nephrine / Noradrenalin
  – G- Glutamin
 • Labrixtest för hormonella obalans (salivtest) via labrix, Doctors Data samt DUTCH-test för att mäta hormoner (urintest) vid hormonell obalans, PMS, hormonell akne, sömnproblem, oregelbunden menstruation, infertlitet, håravfall, utmattning och trötthet.
  – Östrogen (E1 östron, E2  östradiol och E3 östriol)
  – Progesteron
  – Kortisol / Melatonin
  – DHEA
  – Testosteron
  Ratio/balans mellan östrogen och progesteron, samt mellan alla 3 östrogener ingår.
 • Provtagning av kardiologi, hjärt- och kärlmarkörer såsom VDL, HDL, kolesterol, fasteglukos och insulin samt D-vitamin.
 • Provtagning på inhalatorer, för mätning av mögel samt vid pollenallergi, 48 inhalatorer
 • Analys på miljögifter/ UMT-test och citronsyrecykeln
  I detta test ingår även mätning av fettsyreoxidation, konvertering av signalsubstanser, samt leveravgiftning och problem med cotronsyrecykeln.
 • Parasitology (test på parasiter för Doctors Data) x 3
  Provtagning av parasiter under 3 dagar, för bästa tillförlitlighet.
 • Yeastculture / Candida / Svamp (Doctors Data)
  Provtagning av svamp och mikroskopisk svamp för bästa tillförlitlighet. Kan gärna kombineras med mätning av Candida i blodspoot.
 • Candida i blodprov/bloodspoot, EU Biotek
  Passar utmärkt om man misstänker candida i systemet, men inte i tarmen. Kan kombineras med analys på candida i avföring.
 • Stool Chemistries (Doctors Data)
 • Intestinal Permeability (Doctors Data)
  Analys som visar om det förekommer läckande tarm. Analys sker med hjälp av laktulos och mannitol.
 • Fecal Metals (Doctors Data)
  Mätning av mineraler och tungmetaller i avföring.
 • DNA Oxidative Damage (Doctors Data, mätning i urin)
 • Aminosyratest med mätning av alla essentiella och icke-essentiella aminosyror (Doctors Data, mätning i urin)
 • Toxic and essential elements (Doctors Data, mätning i urin)
  Mätning av mineraler och tungmetaller i urin, för att se cirkulerande mineraler/tungmetaller. Kan gärna kombineras med hårmineralanalys och fecal metals (avföringsprov).
 • Mercury, urinprov
  För mätning av kvicksilver i urin (kan gärna kombineras med hair toxic elements)
 • Iodine, urinprov för provtagning på jod, vid misstanke om brist vid tex: hypotyreos
 • Jod, flour, bromid, urinprov för mätning av flour, jod och bromin, vid tex hypotyreos
 • Toxic metals (Doctors Data, mätning i urin)
  Tungmetaller och giftiga ämnen.
 • Essential elements (Doctors Data, mätning i urin)
  Mineraler, mätning i urin.

Mätning av D-vitamin, bloodspoots
Vi lanserar även ny provtagning på D-vitamin from 1 juli 2020. D-vitamin är viktigt för god psykisk hälsa och D-vitaminbrister kan förknippas med depression och trötthet. D-vitamin behövs även för fullgott immunförsvar och således för att hålla sig frisk. D-vitamin finns i alla celler i kroppen, och arbetar för ett friskt och väl fungerande immunförsvar. D-vitamin är ett näringsämne som är viktigt för att motverka influensa, och det är också ett prohormon, som är nödvändigt för omsättning av tex progesteron.Vår nya provtagning på D-vitamin D analyseras med hjälp av bloodspot, vilket innebär att det enkelt tas hemma enligt anvisning. Du kan alltså mäta D-vitamin utan att behöva uppsöka vårdcentral eller annan provtagningscentral. Du erhåller även personligt anpassade rekommendationer baserade på dina provsvar.

Privat provtagning av sköldkörtelhormoner: 
From 1 juli erbjuder vi provtagning av sköldkörtelhormoner, antingen enskilda sköldkörtelhormoner som T3, T4, TSH eller TpO-ak, eller hela paneler med alla berörda sköldkörtelhormoner. Vi erbjuder detta som komplement till labrixtest med provtagning av kortisol och könshormoner, eller som enskild provtagning för dig som inte erhåller dessa inom sjukvården. Vänligen boka tid för provtagning. All provtagning sker hemma och du erhåller personligt anpassade rekommendationer tillsammans med dina provsvar. Vi mäter även de mineraler och tungmetaller som hör samman med sköldkörteln.

Boka din tid via vår tidsbokning (om vårt svar dröjer längre än 24 timmar, kontrollera gärna så att svaret inte har hamnat i din skräppost). Vänligen notera att ALL konsultation behöver bokas och vi tar inte emot bokningar via samtal utan endast via mail eller sms:
tidsbokning@zarahssida.se

Alla bokade tider som avbokas närmare än 24 timmar innan bokad tid, debiteras med fullt pris. Vid avbokad betald konsultation tidigare än 24 timmar, utgår en administrativ kostnad på 500 kronor. Vid avbokat test som redan har skickats iväg, debiteras den tid som vi lagt på testet, vanligtvis motsvarande 1 timme. Om ditt test kommer bort i posthanteringen, så får du alltid ett nytt testkit.

Via denna länk kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, i enlighet med GDPR: GDPR för dig som kund hos oss – https://www.zarahssida.se