Frukt och grönt som klämmis – Vi testar ekologiska klämmisar och ekologisk gröt för barn

20180426_195423

Vi har testat några av de mest vanliga klämmisar som finns på marknaden, och som har gemensamt att de är ekologiska och fria från mjölk och gluten. I vår testpanel var flertalet barn och vuxna med och smakade.

De klämmisar som vi testade var gröt och smoothie från Alex Pihl, grönsaks- och fruktklämmis från Ellas kitchen, smoothies från Hipp, Hippis samt klämmisar från Ica Eco och Änglamark.

Favoriten och vinnaren blev Alex Pihls grötklämmis, baserad på havregröt med nypon och kanel. Klämmisen är mättande och otroligt god, samt att vi alla gillade att varje inköpt klämmis bidrar till en måltid till ett barn i världen som inte har mat för dagen.

På andra plats kom Ellas Kitchen klämmisar med morot och äpple som vi alla gillade väldigt mycket. Vi gillar att de har nytänkande smaker med grönsaker såsom broccoli och morot.

På tredje plats kom Alex Pihls havtornssmoothie då den är god och fräsch och samtidigt så uppskattar vi klämmisar som inte bara är baserade på frukt utan även på grönsaker och bär.

Ica Eco, Hipps Hippis och Änglamarks klämmisar var goda men inget särskilt utan de smakade likadant allihopa. Det tråkiga med dem är att de är baserade på nästan uteslutande frukt och framförallt banan vilket gör dem båda söta och rika på socker/fruktos. En klämmisar eller gröt med bär och grönsaker innehåller generellt mindre socker och hjälper barnen att lära sig nya, mindre söta smaker.

[fb_button]