Minska cancerrisken med rätt PH-värde

Nu har midsommarafton passerat och det känns minst sagt märkligt med en så närliggande julimånad och sommar. Igår var jag hos Elene Uneståhl i Örebro och firade midsommar tillsammans med henne, Angela och en gemensam vän som heter Helena. Vår midsommarmiddag blev både vegetarisk, hälsosam och okomplicerad.

Faktum är att alla mina artiklar om sockerfri och PH-balanserad kost fick stöd i senaste numret av tidsskriften 2000-talets vetenskap. Där lyfter skribenten fram att cancer kan orsakas av infektion och förvärras av en söt miljö. Det bästa för en cancersjuk kropp är att minska på sockret för att strypa näringen till cancercellerna samt att basa upp kroppen med björkaska eller högkvalitativt bikarbonat.

Det kan vara intressant att veta att kroppen basar upp sig själv när den är försurad av sjukdom eller felaktig livsstil. Kroppen basar upp sig på samma vis som när vi kalkar den sjö, dvs den tar kalk från det egna skelettet för att minska på surheten. 

Grunden till cancerns uppkomst förknippas med infektioner, påvisade av 2008 års Nobelpristagare inom Medicin, professor Harald zur Hausen. Visste du förresten att cancer inte ens är med på listan över världens 10 mest förkommande sjukdomar. De vanligaste är istället nervsjukdomar som i de flesta fall är förknippade med beroendesystemet.