Symtomlindra vattkoppor med kollodialt silver eller aloe vera

Den ytterst smittsamma virussjukdomen vattkoppor smittar genom luftburen droppsmitta eller via kroppskontakt. Insjuknadstiden är vanligtvis ett par veckor och smittar dagarna innan insjuknandet och upp till en vecka efter att blåsorna har uppstått. Första virusattacken är dagen efter insjuknandet (…under dag ett kan feber uppstå…), följs oftast av nya blåsor cirka 4 dagar efter och försvinner därefter med livslång immunitet som följd. Alla former av virus stannar nästintill alltid kvar i nervroten efter ett tillfrisknande, vilket även gäller de vaccin som injiceras.


Vuxna människor som har haft vattkoppor som barn, har risk för att insjukna i bältros som omdebatterats i samband med kvinnors graviditet. OM bältros uppstår under graviditeten, så kan detta påverka fostrets utveckling. För de som haft vattkoppor, så kan viruset uppstå som bältros senare i livet, men detta är oerhört ovanligt.


De kliande blåsorna kan ge ärr om de klias på och rivs sönder MEN lindras med kylbalsam eller allra helst aloe vera eller kollodialt silver. Badda med lindrande och läkande aloe vera eller sätt förband med cremé med kollodialt silver (… detta för att undvika att cremen kladdar ut och/eller hamnar i barnets mun… ) Minska irritationen från kliandet genom att sätta på barnet fingervantar och/eller lägg ett lätt tryck över de mest utblommade blåsorna.

Tänk på att boosta barnet med antioxidanter från röda, blåa och svarta bär, frukter och grönsaker. Dessa antioxidanter stärker immunförsvaret och hjälper kroppen att snabbare återhämta sig. Även vätska är viktigt, så det hjälper organen att snabbare rensa och rena kroppen från virussymtom.