Ginseng kan motverka biverkningar från strålning och öka kroppens återhämtningstakt

Ginseng kommer från ginseng-roten, en ljusbeige och knotig rot, som utnyttjats i en mängd olika medicinska sammanhang.  Roten har, liksom andra rötter som ingefära och kanel, använts under tusentals år. En förmåga som sällan lyfts är att ginseng har oerhört bra förmåga att reparera de skadliga effekter som uppstår från strålning.


En typ av strålning kan vara den, då cancersjuka patienter, utsätts för strålning och därmed också får strålningsförgiftning. Biverkningar för detta kan vara många, såsom förlust av hår, orolig mage, låga nivåer av vita blodkroppar, hudirritationer och munsår. Svårare skador kan även vara skador på centrala nervsystemet, mag-tarmkanalen och andningsorganen. Om en person som genomgår strålning, samtidigt får gott om näring och hjälp för att balansera upp kroppen, så är biverkningarna mindre och mer lätthanterade. Det är alltså inte nödvändigtivs så att man måste tappa håret för att man genomgår strålningsbehandling.

Även om ginseng inte kan bota svåra sjukdomar som exempelvis cancer, så visar forskning att det kan förhindra vissa biverkningar och minska symtom som vanligtvis uppstår. I västvärlden tänker vi främst på ginseng som en rot som passar om vi är trötta eller orkeslösa. Den har dock låntg mycket större potential än så.

Forskning visar att mellan 100 och 200 milligram Ginseng två gånger om dagen kan skydda mot strålning, men som med alla tillskott av detta slag så är det en pågående forskning. Studien visar alltså att ginseng kan påskynda återhämtning hos de individer som tidigare har utsatts för strålning. I återhämtningsprocessen ingick läkning av benmärg, hud, inre organ och blodkroppar.

Källa: NaturalNews

www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se