Naturliga aminosyror kan behandla infektioner bättre och effektivare än antibiotika, visar ny studie

Idag finns en snabbt växande resistens mot antibiotika, där bakterier som meticillinresistenta Staphylococcus aureus (MRSA) och karbapenemresistenta Klebsiella pneumoniae (CRKP) kan stå emot även den starkaste behandling. Faran med detta är att vi inte längre kan behandla de infektioner som uppstår och som tills idag framgångsrikt har behandlats med antibiotika.

Turligt nog, så har forskare från Fraunhofer-institutet för cellterapi och immunologi i Leipzig, Tyskland, upptäckt att enkla, naturliga aminosyror fungerar bättre än antibiotika vid behandling av infektioner, och de dessutom inte skadar friska celler i kroppen eller påverkar tarmens bakterieflora.


Studien har testats in vitro och visade att aminosyrorna bröt sig genom bakteriernas membran och trängde in dem snabbare än vad antibiotikan klarade. Det bästa av allt var att aminosyrorna inte orsakade cellskador, till skillnad mot antibiotika som dödar både bra bakterier och skadliga bakterier.  

Peptider (från aminosyror) låste upp sin microbicidala effekt inom endast några minuter. Det kanske mest fascinerande, är att effekten av de testade peptider även omfattar lipid-höljeförsedda virus såsom envisa influensavirus. I studien påvisades god effekt även vid MRSA och CRKP.

Om matsmältningen är dålig, bör aminosyror tillföras som kosttillskott alternativt att matspjälkningen förbättras genom tillskott av matsmältningsenzymer. 20 av de korta kedjor som finns av aminosyror kan döda bakterier, inkluderat enterokocker, jäst och mögel, samt mänskliga sjukdomsframkallande bakterier som Streptococcus mutans, som finns i den mänskliga munhålan och som orsakar karies.

Källa: NaturalNews

www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se
www.naturmedicin-guiden.se
www.friskabarn.se