Vi vill inspirera till hälsosammare fikabröd och desserter och har därför samlat våra favoriter. Alla recept är veganska, helt utan mjölkprodukter, glutenfria och fria från ägg och soja.
Du har väl inte missat våra tidigare inlägg:
Del 1: Glutenfria och mjölkfria bananpannkakor
Del 2: Vegansk mjölkfri chokladpudding
Del 3: Vegansk glass med kokos, carob och kakao
Del 4: Raw, mjölkfri och glutenfri sommartårta
Del 5: Bountybollar med carob och kokos
Del 6: Kokosyoghurt med musli och sylt
Jordnötsbollar med hasselnötter och citron
Du behöver:
4 dl ekologiska hasselnötter (Biofood)
30 ekologiska dadlar (Biofood)
1 burk med ekologiskt jordnötssmör (Biofood)
1/2 dl ekologisk kokosolja (Biofood)
3 msk ekologisk citronjuice eller juice från en pressad citron
Såhär gör du:
Mixa hasselnötter, dadlar och citronjuice till en jämn smet. Ta en klick med smet och dela på mitten. Lägg en klick med jordnötssmör i mitten och rulla till en boll (jordnötssmöret ska ligga som en liten boll inuti din raw food-boll).
Läs mer om: Biofood
[fb_button]