Bananpannkaka med kokosyoghurt

20180722_195234

Vi vill inspirera till en hälsosammare vardag och visa att det går att göra klassiska desserter både goda och  hälsosammare. Denna vecka testar vi att göra efterrättspannkakor med banan och choklad, men på ett lite hälsosammare vis.

Bananpannkakor med kokosyoghurt

Du behöver:
3 förpackningar (3 liter) med rismjölk/kokos (Biofood)
400 gram ljust bovetemjöl (Biofood)
3 msk carob (Biofood)
1 msk ekologisk kanel
1 msk ekologisk kardemumma
4 msk ekologisk psylliumfröskal
6 msk ekologiska chiafrön
3 mogna bananer
50 gram mörk choklad 85%, tex vivani 85% från Biofood

Kokosyoghurt:
2 förpackningar ekologisk kokosgrädde (Biofood)
2 kapslar probiotika

Såhär gör du:
Häll mjölken i en stor bunke. Blanda ner bovetemjöl, kryddor, carob, chiafrön och psylliumfröskal. Mosa bananerna och blanda ner. Låt stå några minuter så att smeten binder samman. Riv mörk choklad över blandningen och rör om försiktigt. Värm en stekpanna och stek pannkakorna på låg värme tills dess att de är fasta och har fin färg. Det brukar ta lite längre än vanliga pannkakor eftersom dessa pannkakor är lite tjockare. Om smeten blir för tjock, så går det utmärkt att blanda i extra mjölk eller vatten. För stekning rekommenderar vi kokosolja från Vita Coco, från Biofood. Servera tillsammans med kokosyoghurt och skivad banan.

Kokosyoghurt gör du genom att blanda kokosgrädde med probiotika och låta stå rumstempererat minst 48 timmar. Efter 48 timmar har din yoghurt fått en syrlig och god smak. Om du önskar ännu mer syrlig kokosyoghurt, så sparar du den längre innan servering. Förvara kallt när den är klar.

Följ länken för att hitta en av Biofoods återförsäljare: Biofood

[fb_button]