Vitlöksföreningar kan skydda hjärtat och reparera vävnadsskador

Forskare från Emory University (EU) School of Medicine i Atlanta, Georgia, har upptäckt en naturlig förening i vitlöksolja som kan skydda mot hjärtsjukdom. Föreningen är känd under namnet diallyl trisulfide och har som effekt att skydda från skador på hjärtat. De testpersoner som fick vitlöksolja efter en hjärtattack eller som behandling för hjärtsvikt erhöll minskade vävnadsskador med 61 procent.


Diallyl svavelväte är helt naturlig organosulfurförening i vitlöksolja som på ett naturligt sätt producerar små mängder av svavelvätegas. De diallyl sulfider som finns i vitlök är också kopplade till produktionen av ferroportin. Ferroportin underlättar frisättningen av lagrat järn i kroppen vid tillfällen då det behövs, vilket är viktigt för transporten av syre från lungorna till kroppens vävnader, liksom för andra funktioner. Detta kan också bidra till att vävnaderna repareras snabbare, när de får större tillgång till syre.

Det höga innehållet av svavel i vitlök är även oerhört bra vid detox och för att boosta leverns avgiftning. Pressa färsk vitlök eller använd vitlöksolja, ej upphettad, processad eller kokad vitlök.

www.kolhydrater.org
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info