Veckans vishet: Boktips

Denna vecka, får veckans vishet bestå av två boktips.

Todd Burpo har skrivit en av de mest fascinerande böcker jag någonsin läst, ”Himlen finns på riktigt”. Den ligger etta på New York Times bestsellerlista och har sålt fem miljoner exemplar. Boken handlar om Colton Burpo, en 4-årig liten pojke som klarar sig igenom en allvarlig bukhinneinflammation. Efter hans tilfriskanden, beskriver han exakt beskriva vad hans föräldrar gjorde i en annan del av sjukhuset under tiden han opererades. Han berättade också att han besökt himlen och återgav vad han hört från människor, människor som han aldrig tidigare träffat och händelser som skett långt innan han föddes. Historien är otrolig… :)

En annan fantastisk bok, är Real Love, skriven av Greg Baer. Boken handlar om ovillkorlig kärlek och förklarar mycket om de mönster, beroenden och destruktiva känslor som vi människor offta gör till vår verklighet. En fin bok att varva med läsning och reflektion… :)

I och med dagens bokval, så vill jag även dela min syn på att tro på saker och på sig själv:

”Så som jag ser det, så är alla vägar bra, bara de är rätt för just dig. Livet är inte så enkelt att allt bara är svart-vitt, vilket många lever efter, kanske mycket för att det svart-vita innebär en form av kontroll. Det gäller ju allt från tro och kärlek, till hälsa, kost och medicin. Den gråa skalan är lika vacker som att hänge sig, och vi är alla på olika ställen i livet och i det vi vill känna, tycka och tänka kring.

För mig är det viktiga att människor har en tro på sig själva, på något mera, på att saker kan förändras, att allt är gott och vackert i botten och att ingenting måste vara såsom det verkar… Genom att tro på att VI KAN, så kan vi också förändra och skapa nytt… men om vi tror att saker är som de är, så blir förändringen långsam och mindre lätt. Vissa kallar det för religion, vissa kallar det för att lyssna på sin inre röst och vissa ser det som en övertygelse som vi bara vet.

Oavsett, hur man benämner det, så är det en lika viktig ingrediens i formeln för att skapa det liv som vi VERKLIGEN vill leva, inte bara utåt sett, utan från hjärtat och själen.”

www.zarahssida.se