Valnötter, rika på antioxidanter, enzymer och näringsämnen

En ny studie som presenterats på National Meeting & Exposition för American Chemical Society visar att valnötter är fullproppade med den högsta kvaliten av antioxidanter. Valnötter ger gott om högvärdigt protein som ger en perfekt balanserad blandning av vitaminer, mineraler och fibrer, samtidigt som de innehåller hälsosamma fleromättade och enkelomättade fetter som sänker kroppens oxiderat LDL-kolesterol.

Genom att lägga till en näve valnötter till din dagliga kost ökar du ditt intag av antioxidanter som är nödvändiga för att avvärja hjärt-och kärlsjukdomar och cancer. Valnöten ser dessutom ut som en liten hjärna, vilket komiskt nog är en indikation till att det är oerhört bra för hjärnans olika funktioner.

Studien visar att valnötter ger mer antioxidanter i kroppen, jämfört med andra nötter såsom jordnötter, mandel, pekannötter och pistagenötter. En handfull valnötter innehåller nästan dubbelt så mycket antioxidanter som motsvarande mängd av någon annan nöt.

Endast 7 valnötter per dag är tillräckligt för att stärka människors hälsa. Genom att äta valnötter varje dag så får du gott om enzymer, näringsämnen och antioxidanter som kan förebygga hjärtsjukdomar och cancer. Komplettera med 2 paranötter, så har du även täckt ditt selenbehov för dagen.


Källa: NaturalNews

www.kostkoll.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se

www.kosttipset.se