Val av omega-3-källa kan påverka biotillgängligheten

Vilken typ av omega-3 vi väljer har tydlig påverkan på det som absorberas, visar ny forskning. Studien, som publicerades i European Journal of Lipid Science and Technology, visar att omega-3 koncentrat, såsom tiriacylglycerolerna, har avsevärt mycket bättre biotillgänglighet än ren fiskolja.  


Forskningen bidrar till kunskap om tarmens lipolys av omega-3 källor. Källorna kan som bekant komma från allt från ren fiskolja till koncentrat av fria fettsyror och etylestrar.


Source: European Journal of Lipid Science and Technology
Volume 112, Issue 12, pages 1315–1322, doi: 10.1002/ejlt.201000329
“Intestinal digestion of fish oils and ω-3 concentrates under in vitro conditions”
Authors: D. Martin, J.A. Nieto-Fuentes, F.J. Señoráns, G. Reglero, C. Soler-Rivas

Mer om fiskolja och omega 3

www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se