Ulrika Smakeri – Tårtkreatör och Glutenfritt hembageri i Strängnäs

Näst ut i vår tips-serie om hälsosammare hak är Ulrika Smakeri i Strängnäs. Ulrika Smakeri drivs av Ulrika Nilsson Stranius, en riktig eldsjäl inom glutenfri bakning. Alla råvaror är helt glutenfria, fria från laktos och i största möjliga mån ekologiska och närodlade/närproducerade. Idén om Ulrika Smakeri föddes 2015, och det lilla mysiga bageriet öppnade i mars 2017 i centrala Strängnäs.

Ulrika är enormt duktig och erbjuder ett stort urval av glutenfria bakverk och glutenfritt bröd. Hon kan göra glutenfria specialtårtor och är en enastående tårtkreatör. För den som vill, så går det även att beställa bakverk som är fria från ägg och mjölk. Gå gärna in och titta på Ulrikas instagram, där det finns ett stort antal bilder på tårtor och andra bakverk.

Vi gjorde en smakprovning av hennes brödsortiment och testade minibaguetter, pumpafröbröd, valnötsbröd och bovetebröd. Alla brödsorter hade väldigt fin konsistens, kändes fräscha och är helt fria från vetestärkelse. Våra favoriter, av dessa alternativ, är pumpafröbrödet och hennes minibaguetter, som är magiskt goda. Väl värt att prova.

Läs mer på: https://www.ulrikasmakeri.com/