Total antioxidantkapacitet och risker för hjärtsvikt

I en studie med data insamlade från 33 713 kvinnor i åldrarna 49 och 83 år, syntes tydlig koppling mellan antioxidantkapacitet och risk för hjärtsvikt. Alla kvinnor som medverkade i studien fyllde i ett frågeformulär med deras matvanor, och följdes sedan upp under 11,3 år. Under studietiden dokumenterades 894 fall av hjärtsvikt och en signifikant koppling syntes mellan total antioxidantkapacitet och riskerna för hjärtsvikt. Resultatet tyder på att en hälsosam kost, rik på antioxidanter, kan hjälpa till att förebygga hjärtsvikt.
   
Reference: ”Total Antioxidant Capacity of Diet and Risk of Heart Failure: A Population-based Prospective Cohort of Women,” Rautiainen S, Levitan EB, et al, Am J Med, 2013 April 2; [Epub ahead of print]. (Address: Division of Preventive Medicine, Brigham and Women’s Hospital and Harvard Medical School, Boston, Mass; Institute of Environmental Medicine, Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden. E-mail: Susanne.Rautiainen@ki.se ).  

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu