Test av ekologiska solkrämer, ekologisk after sun och ekologisk brun utan sol

Nu skiner vårsolen som aldrig förr och det är lätt att luras av relativt låga temperaturer. Solen är oerhört stark på våren och det är viktigt att skydda sin hud på ett bra sätt.

Alternativ till den vanliga solkrämen kan vara kokosolja (har naturligt skydd på SPF 15) och solskyddskläder, eller att helt enkelt vistas i skuggan förutom korta solstunder.

Men solen är också viktig för oss människor. Vi behöver omvandling av D-vitamin i huden, och för att den ska fungera krävs en stunds UVB-strålning per dag.

Nackdelen med solskyddskläder är att de sällan är ekologiska vilket inte alls är bra, särskilt inte för små barn. När vi svettas absorberar huden mycket mer gifter än vanligtvis. Kokosolja är fantastiskt men kan endast användas vid önskemål om SPF 15, varken högre eller lägre.

Ett bra tips om du vill vara ute i solen är att använda ekologiska solkrämer, som är fria från både nanopartiklar och kemikalier. De är helt ekologiska och mycket skonsammare mot huden och kroppen. Låt huden vara fri från solkräm en stund för omvandling av D-vitamin och smörj sedan in kroppen med jämna mellanrum.

Vi har testat eco cosmetics solkräm och sollotion för barn med SPF 50, solkräm och sollotion för vuxna med SPF 10, SPF 20, SPF 30 och SPF 50, samt after sun-lotion pch brun utan sol-kräm. Alla Eco cosmetics produkter är helt ekologiska och de fungerar mycket bättre än man kan tro. De är lätta att smörja på och sitter kvar bra mellan insmörjningarna. Det fungerade bra på de barn vi testade krämen på, och deras after sun-lotion och brun utan sol var minst lika bra som vanliga krämer, dock utan de kemikalier som vanligtvis medför denna typ av produkter.

Eco cosmetics produkt får högsta betyg av oss och vi rekommenderar dem varmt både i vår och sommar.

Läs mer: www.eco-cosmetics.se