Teplantor innehåller aluminium, då de får detta från jorden, oavsett om de är ekologiskt odlade eller inte. Teplantorna koncentrerar aluminium i sina blad, vilket gör att äldre teplantor har högre halter än de plantor som är yngre.
Vitt te plockas och behandlas medan plantan är ung, så det har väldigt lite aluminium jämfört med grönt te som är lite äldre och har något högre nivåer av aluminium. Svart te är en fullmogna växt, vilket innebär att den har mycket höga aluminiumnivåer. En betydande del av dessa aluminiumhalter absorberas av kroppen.
Svart te är också mycket rikt på flour och när fluorid kombineras med aluminium är dessa två mycket giftiga, särskilt för människans hjärna. Ännu värre, är att lägga en citron i teet eftersom det ökar aluminiumabsorptionen med så mycket som 11 gånger. (På grund av citronsyran.) Flour är dessutom förödande för sköldkörteln, eftersom både flour och klor tar över platsen från jod i sköldkörtelhormonerna (T3 och T4).
Om du dricker svart te, lägg i 200 mg kalcium och 112 mg kiseldioxid. Kalcium neutraliserar fluor och kiseldioxid neutraliserar aluminium.
Källa: Dr Blaylock
Mer om té, flour, aluminium och sköldkörteln:
www.kostkoll.se
www.kemikalier.eu
www.toppendricka.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.skolkortel.info