Superhälsosamt alkaliskt salt från Utah´s insjövatten ”The Great Island”

Som ni vet vid det här laget, så är jag oerhört intresserad och skriver mycket om läckande tarm och försurning i kroppen. En av de mest intressanta delarna i detta är att det enkelt går att basa upp kroppens PH-värde med hjälp av alkaliska (basiska) livsmedel såsom broccoli, spenat, sellergi eller andra gröna grönsaker. Det går även bra med kalk MEN man det är viktigt att kalcium kommer tillsammans med magnesium för att kunna kroppen skall kunna tillgodogöra sig mineralet.  Om PH-balansering kan du läsa på: http://www.kostkoll.se/category.php?cid=14

Nu har jag iallafall funnit ett salt som är alkaliserande och alltså superhälsosamt. Det bör också tilläggas att salt inte är farligt, utan att det är natriumintaget från salt som kan bli för stort. Med andra ord, så är naturliga salter som bergsalt och havssalt oerhört bra för kroppen och då särskilt med hänsyn till kroppens syra-basbalans.

Jag har beställt saltet från Dr. Robert Young, som är en välkänd mikrobiolog och nutritionist. Han har arbetat med människor från 72 länder och han och hans fru, Shelley Young är nästintill amerikanska ikoner.  PHPH Miracle (PHlavor) är alltså ett alkaliserat mineralsalt som kan hjälpa dig som villl ha ett salt som är helt naturligt och återmineraliserande. Googla dig fram till en butik som säljer det om du vill ha… :) 

Läs mer om salt i min ”Svenska livsmedelsverket for dummies”: blog.php?bid=789&print=1

www.kostkoll.se, www.vitaminochmineral.se och www.detoxxa.nu