Sockerfri och MSG-fri mat på kinesiskt och indiskt vis… :)

Det pratas ofta om hur hälsosam maten är i exempelvis Thailand, men att det är en föreställning, det kan jag intyga. De strör socker och MSG (natriumglutamat) över ALLT och det är så sött så man knappt kan äta det. Idag när jag bad om sockerfri sushi, så såg de ut som om de hade sett ett spöke… haha..! Hur som helst, så är både socker, tillsatser och vete uteslutet ur min kost sedan många år, så det är bara att fortsätta förklara. Jag har nu lärt mig de thailändska orden för det, så det blir rätt allt oftare.  

Mitt träningsschema med vib-plattan går excellent och rekommenderas starkt om du vill komma iform efter julmaten. Du vet väl att mycket julmat, alkohol och långa sovmornar ger mera kapha i kroppen, vilket är detsamma som stagnation och tröghet. Motionera, drick kokt kallt vatten, gå upp tidigt på morgonen och ät mat som är gynnsam för mjälten, såsom kokta, ångade grönsaker eller mer vata och yin-mat… (kall, rå mat enligt både indisk och kinesisk lära)

Imorgon bitti startar min kostutbildning med titeln ”Ät dig pigg, frisk och stark”. Samma kurs gick av stapeln precis innan jag åkte från Sverige och finns även 1-3 mars i Sthlm och i april i GBG. Så nu får jag äntligen prata örtmedicin, kinesisk medicin, Auyrvedisk medicin, nutrition och ekologisk odling… :) Lyckan är gjord!

Vårt utbildningsställe ligger bara ett stenkast från Salming och Stenmarck, så det kommer bli en väl utbredd tränings- och hälsoprofil kring detta område… :)

Läs mer om giftfri och hälsosam mat via länkarna:
www.kostkoll.se
www.piggabarn.se
www.kosttipset.se
www.motionstipset.se
www.detoxa.nu