RAW FOOD med chokladsmakande och näringsrika grönsaken Carob Pods / Johannesbröd

Jag har tidigare nämnt en av mina älsklingsingredienser Carob, som smakar nästan som mörk choklad men i en oerhört hälsosam tappning. Det är nämligen carobens torkade frökapslar som smakar och ser ut som choklad. 

Carob kan med fördel ersätta choklad i godisk och bakverk. Om du besöker Sattvabageriet på Krukmakargatan, Fleminggatan eller Stora Nygatan i Stockholm, så finner du carob i deras dinkel chocolate cookies samt i flera av deras bovetekakor.

Carob är egentligen en grönsak, från carobträdet (Ceratonia siliqua) och den är obesprutad och oerhört näringsrik. Faktum är att den innehåller lika mycket B1 som sparris, lika mycket niacin som limabönor och linser samt mer A-vitamin än aubergin och rödbeta. Utöver set, så smakar den alltså som mörk choklad och innehåller stora mängder B2, kalcium, magnesium, krom, järn, mangan, koppar, nickel, 8% protein och motionerande fibrer.

Jag använder carobpulver i mina proteindrinkar, i mina RAW FOOD-mellanmålsbars (med rå honung, mixade blötlagda nötter och frön och kokosolja)

www.detoxa.nu
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kostkoll.se
www.vitaminochmineral.se