Ramadan

Halloj!

I morse var jag på Tv 4 nyhetsmorgon, och inspirerande alla Ramadan-glada. Vi pratade fasta, utrensning av kroppen och det som jag håller så varmt – att ta vara på andra matkulturer. Tänk vad det finns fantastiska matlagningssätt och produkter i andra länder.

Ramadan går ut på att endast äta när solen har gått ner och det sker under en månads tid. Det påminner lite om våra försvenskade fasteperioder, som för övrigt benämns som detox. (Läs tidigare blogginlägg *ler*)
 
 Människans kropp och organ behöver vila med jämna mellanrum och särskilt efter alla de påfrestningar som våra livsmedel utsätter kroppen för. Konseveringsmedel, färgämnen, sötningsmedel är bara några få av de ämnen som kroppens organ skall ta hand om och den jobbar hårt för att det ska brytas ner. 

 I det svenska köket använder vi fett och socker som smakbärare medan det arabiska köket, och flera med dem, använder örter och kryddor. Detta gör att de utländska tänket underlättare för oss när vi vill minska energiintaget, intaget av raffinerat socker och mättade fetter.

Kram kram