Pressa din egen grönkålsjuice

Grönkål kallas ofta för bladkål, är vackert mörkgrön och otroligt användbar i köket. Du kan äta grönkål som stekt, wokad, kokt, ångkokad, rostad, torkad eller pressad som juice. Tidigare har vi tipsat om torkad grönkål, som är underbar som grönkålschips. Om du väljer att pressa grönkålen i juicepress eller använda centrifug, så får du en juice, rik på både järn, betakaroten och lutein. Alla mineraler i juicen basar upp din kropp och är återmineraliserande för dig som stressar mycket, tränar mycket eller som äter bristfälligt.

Grönkål är vinterhärdig vilket gör att den kan skördas sent på hösten och ända in i vintern. Fördelen med den grönkål som skördas in i vintertemperatur, är att den är mildare i smaken och således lite mer mjuk och söt.

För att göra din egen grönkålsjuice, så använder du ekologisk grönkål, ev. kombinerat med ett par nävar ekologisk spenat. Använd antingen en juicepress eller en juicecentrifug. Om du vill stabilisera pH-värdet i matsmältningssystemet och få igång HCL-produktionen (saltsyraproduktionen i magen), så kan du pressa i lite ekologisk citron. Riv ner eller pressa med ingefära för bättre matsmältning och lite kryddig smak.

Före recept på torkade grönkålschips: blog.php?bid=3300&print=1

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu