Pigga Barn-tips på nyhetsmorgon

Min morgon tillbringade jag på nyhetsmorgon (som vanligt) och dagens tema var mitt älsklingsämne – hur man får Pigga Barn.

Idag slåss dator och tv om barnens uppmärksamhet och det alltmer stillasittande livet gör barnen inaktiva och överviktiga.

När det är sommar, så är mitt bästa motionstips att leka tillsammans med barnen. Ta med dig barnen ut på en promenad, hoppa studsmatta, bada eller lek en lek. Tänk på att den bästa rörelsen för barn är aktiv lek och för barn är den rekommenderade vardagsmotionen 1 timme/dag medan vuxna rekommenderad 30 minuter/dag. När det regnar så kan hela familjen aktiveras med ett sällskapsspel eller en liten studsmatta.

Barn blir pigga och friska genom rörelse och aktivitet, de lär sig ta hänsyn, visa respekt och lär sig att umgås med andra människor. Om ni är ensamma kvar i kvarteret, så packa en picknikkorg och bege er ut i skogen, parken eller till badstranden.

Nu ska jag iväg och äta lunch med min kära vän Gunilla som är matskribent på Gi Viktkoll. Skriver mer senare idag.

Måste ju berätta om mina nya sajter som lanseras denna vecka!!! Pigga Barn och Kostkoll ska få 3 stycken nya systersajter. *ler*

Kram kram