PH-balans, uppbasning med naturligt kalk, utrensande örter och mindre försurande livsmedel!!!

Igår besökte jag ett företag som var minst sagt intressant. Det heter PH-balans och ligger i det vackra hamnen på Hisingen i Göteborg.


Produkterna är baserade på superfoods, har haft över 100 000 nöjda kunder genom åren och över 20-årigt erfarenheter inom området.

Grunden kom från att grundaren, Kurt, forskade fram en ren/ljus säker basisk pH-reglerande rengjord (från mikrober/bergdjur) högeffektiv bergmineralkalk – ”pH-KALK®”. Året var 1989 och produkten kan sammanfattas som en kalcium- och magnesiumlyxblandning. Det var med STOR lycka som jag lämnade mötet med den nya ägaren Sara, då deras produkter är idealiska för veganer, är tillsatsfri och är till och med från vår nordiska omnejd.

pH-KALK® är:nog jordens mest rena, effektiva och erfarna kalkprodukt – fri/renad från gulnande, luktande smuts/”marmorering”. Renad ifrån grågula lukt- och smak-/luktrester från ”biologiska” bakterier, amöbor, mossdjur, toffeldjur e dyl bergkalkdjur. Mikrober som ju bor och bygger upp kalkberg på samma sätt som koralldjur bygger upp koraller. pH-KALK är därför ”vegan” – djurfri. Blir dessutom då automatisk ”Vegetarian” eller rentav ”Vegan”.


”pH-KALK” är rengjord från smuts/marmorering. Kalken blir då ljus, ”kritvit” – den mikroba gulaktiga marmoreringen i billigare o-renade plagiatkalktyper, är alltså inte kalk.  På pH-balans AB använder vi ingen kemisk/aggressiv teknisk magnesiumkarbonat bland våra pH-produkter – endast magnesiumkarbonat ur rena bergarter från 200 meters djup. Kemitekniskt magnesiumkarbonat är främst till för gummi- & plasttillverkning.


Den gulgråaktiga ”smutsen”/djurresterna/mikroberna i o-renad bergkalk – sk ”biologisk” kalk, minskar hållbarhetstiden dramatiskt så klart, samt luktar, missfärgar, smetar, ineffektiviserar pHregleringen mm, p g a rester från bl a encelliga kalkbergdjurarter.

Vi använder ingen kemiteknisk/aggressivt magnesium, i varken djur- eller människoblandningen -endast naturligt magnesium från djupa gruvor på ca 200 meter.  Våra livsmedelsgodkända plastburkar har 30 års hållbarhet enligt Chalmers, men  glasburkar är förstås bäst ur lagringssynpunkt, då naturligt basiskt kalk drar åt sig dofter/lukter.
 
PH´t är mycket vitalt, även för människan!
För mycket syror = för lite syre, som i en sjö och den inre oxidativa processen frodas i syra! För detta, så är PH-reglering den HELT KLART bästa ”antioxidanten”. Både äldre människor och hårt tränande mjölksyrastela människor luktar syra men med PH-uppbasande kalk eller alkaliska livsmedel, så försvinner deras värk, stelhet, utsöndrande doft och det ger dessutom bra återhämtning efter workout. Hårt tränade kroppar är till stor del försurade och ser större ut, då mjölksyra binder vatten.

Läs mer på: www.ph-balans.se