Optimal D-vitaminnivåer och acaijuice kan minska plackbildning i kärlen och således minska riskerna för hjärt- kärlsjukdom

En ny forskningsstudie visar att ökade nivåer av D-vitamin i blodet är avgörande för att erhålla förbättrad hjärt- kärlhälsa. Höga nivåer av vitaminet kan dessutom bidra till dramatiskt lägre risker för hjärtsjukdom och hjärtinfarkt.


I studien ingick 554 vuxna med en medelålder på 47 år. Deltagarna hade typiska D-vitaminnivåer på 32 ng / ml. Forskarna mätte blodkärlens förmåga att slappna av med hjälp av ultraljud. De fann att den arteriella elasticiteten var direkt relaterad till höga värden av vitamin D-mättnad. Genom att öka D-vitamin i blodet kan man alltså erhålla mer elastiska blodkärl och minskad risk för plackbildning, vilket bidrar till minskade risker för hjärt- kärlsjukdom. 


Forskningsresultat publicerades i tidskriften Atherosclerosis och visar även att acaijuice kan minska inflammatoriska processer, framförallt på grund av sitt goda fett- och antioxidantinnehåll.Forskarna fann att acaijuice skyddar mot utveckling av ateroskleros genom att hämma de pro-inflammatoriska substanser som kallas för cytokiner. Cytokiner främjar arteriell förtjockning, d.v.s. gör kärlen hårdare. Med en kombination av acaijuice och D-vitamin kan man alltså erhålla vitalare blodkärl och således avsevärda minskade risker för hjärtsjukdom.


Mer om D-vitamin: www.vitamin.biz


Källa: NaturalNews

www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kosttipset.se
www.smoothie-recept.se
www.gravidkost.se
www.friskabarn.se  
www.zarahssida.se