Nyheter på eko- och matmarknaden

Nu mina vänner, så stiger priserna för ekomjölken till rekordhöjder. Naturligtvis beror allt på efterfrågan och tillgång vilket då visar sig på både priser och hur stort utbudet är och blir. Ekotillägget hos skånemejerier höjs till 1,35 kronor i augusti samt hos Milko till 1,30 och hos Arla till 1,20 i juli.

Sverige hotar att säga nej till EUs nya regler för ekologisk produktion eftersom villkoren är mycket sämre än de svenska reglerna. Heja, heja, heja!!!   

Sveriges fantastiska gallrare Råd & Rön har testat 15 olika, men vanliga grillkorvar. Resultatet visar på en oftast låg kötthalt, och i flera av de mest uppskattade barnalternativen är endast 1/3 av innehållet kött. Resten är potatismjöl och andra tillsatser. Ush!


Det ser ut om att målet om 20 procent certifierad jordbruksmark år 2010, inte kommer att uppnås, detta enligt Statistiska centralbyrån. Ett trevligt intiativ är att en ny potatisakademi har startat i Sverige.  Tanken är att akademin skall främja kunskapen om potatis.  
  
Nytt på företagsfronten är att skånemejerier vill avsluta samarbetet via företaget ostkompaniet som idag drivs tillsammans med Milko.