Ny studie: Spirulina kan främja immunförsvaret, motverka hjärt- och kärlsjukdomar och cancer!

Ny forskning stödjer de tidigare studier som påvisat goda effekter från blå-gröna alger, såsom spirulina. Spirulina används bland annat i kosttillskott och functional foods, då  för sina antioxiderande egenskaper.


De potentiella hälsoeffekterna av spirulina, såsom att det främjar immunförsvaret, hjärt-och kärlhälsa, och dessutom har potentiella effekter för att motverka cancer gör att spirulina gärna kan ingå som dagligt kosttillskott eller som del av den dagliga kosthållningen.


Spirulina ger en immunstimulerande effekt genom att öka motståndskrafterna mot infektioner, påverkar den process genom vilken nya blodceller bildas och stimulerar produktionen av antikroppar och cytokiner som förbättrar immunförsvaret. Spirulina har även antivirala egenskaper från sin polysackarider och andra komponenter.


Source:NutraFoods
Volume 9, Pages 16-26
”Potential health benefits of spirulina microalgae; a review of the existing literature”
Authors: B. Capelli, G. Cysewski

www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se
www.detox-guiden.se
www.detoxa.nu
www.ekologiskaval.se
www.vegetarisk.info
www.ekologisk-mat.info