Ny dryck med hög koffeinhalt borde förbjudas!

Det är ju helt galet att vilka konstiga livsmedel som helst, får föras in i ett så regelstyrt land som Sverige. Det är märkligt att alla regler är hårda när det gäller naturliga livsmedel och kosttillskott men inte när det gäller rent skräp. Anmärkningsvärt att det som gäller i vissa frågor inte gäller i andra.

Exempelvis, så är det diskussioner om allt från kolloidalt silver, kosttillskott och naturliga livsmedels märkningar, när krafterna borde läggas på att ta bort socker, tillsatser och annat skräp ur våra livsmedel.  

Nu har iallafall regelverket havererat totalt och enda anledningen till att livsmedelsverket inte reagerar starkare är förmodligen för att de håller på med de frågor som var aktuella i början på 2000-talet. Om de hade haft koll på läget, så borde de totalförbjuda den nya drycken Cocaine som nu skall lanseras i Sverige, HELT utan diskussion.

Bara veckor efter att pressbyrån har satt in 15-årsgräns för sin Red Bull-försäljning, så kommer denna dryck, med kontroversiellt namn, skyhögt koffeininnehåll  och tillfrågad på livsmedelsverket säger att det kan leda till lindriga koffeinförgiftningar, då SÄRSKILT för våra stackars barn.


Istället säger livsmedelsverket att koffein inte lagras i kroppen vilket gör att det inte finns risk för bestående skador. Bara det faktum att man har valt ett namn som skall provosera, visar på den låga standarden. Och VARFÖR ska vi ha drycker med så hög koffeinhalt, när vi i själva verket behöver sova och vila när vi är trötta?

Jag säger… DISSA den totalt och drick färskpressad smoothie eller juice istället!

www.kostkoll.se
www.piggabarn.se
www.ekologiskaval.se