Motverka inflammation och försurning med gröna bladgrönsaker

Gröna bladgrönsaker:


1. ökar immunförsvaret
2. bidrar med höga halter av vitaminer som tex förebygger cancer
3. är otroligt mineralrika (magnesium, järn, kalcium m.m.)
4. innehåller svavel som binder gifter i leverns avgiftning
5. förbättrar cirkulationen
6. renar blodet
7. ger jämn tillförsel av energi
8. kan lindra känslor av depression
9. främjar en hälsosam tarmflora
10. förbättrar leverns, njurarnas och gallblåsans funktioner
11. rensar bort slagg, särskilt i lungorna
12. minskar inflammatoriska processer i kroppen
13. hjälper kroppen att hålla rätt pH-värde (genom tillförsel av mineraler)
14. ökar tillförseln av matenzymer som hjälper till med vår matsmältning 
15. ger bra mättnad och god motion av tarmsystemet


Exempel på gröna bladgrönsaker kan vara:


Broccoli 
Napa kål
Grönkål
Brysselkål
Vattenkrasse
Broccoligroddar
Maskrosblad
Nässla
Korngräs
Råggräs
Vetegräs
Arugula
Endiv
Cikoria
Sallad



Ät gärna lite lagom av ämnen som innehåller oxalsyra, som:


Spenat
Mangold
Betor


Ett tips är att om du tillagar oxalrika råvaror med tex tofu, bönor, smör, nötter eller olja så balanseras oxalsyrabalansen.


Använd ångkokning, lättwokning, torkugn eller lätt kokning för att minska påverkan på grödornas näringsinnehåll.

www.rawfood-kost.se
www.smoothie-recept.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.kemikalier.eu
www.kolhydrater.org
www.allergi.biz
www.astma-guiden.net
www.skoldkortel.info
www.tillskott-guiden.net
www.gravidkost.se
www.d-vitamin.biz
www.naturmedicin-guiden.se
www.gmo-guiden.se
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se