Motverka astma på naturlig väg och med naturliga örter

Astma är ett av de vanligaste inflammatoriska tillstånd som vi människor har i våra lungor. Nästintill alltid är astma förknippad med tarmproblematik, eftersom alla kroppens slemhinnor hör ihop. Det kan också finnas kopplingar mellan astma och histaminrika livsmedel. samt mellan födoämnesintoleranser och astmareaktioner.

Astma kännetecknas av  återkommande symtom såsom bronkospasmer och problem med andningen, samt med slemhinnorna överlag. hinder luftflöde. Oftast kan tarmen vara involverad, men även gallgångarnas slemhinnor, vilket visar sig genom återkommande gallstenar p.g.a. svullna gallgångar. Även slemhinnorna i öronen och halsen är påverkade vid allergiska reaktioner och astmareaktioner.

Astma kan enkelt motverkas genom att man avlägsnar alla allergener, läker tarmen, helt utesluter mjölk, vete och andra allergener samt tillsatser och genom att man använder immunmodulerare som exempelvis vitamin D och höga doser med vitamin C och E.

Astma visar på en obalans i immunförsvaret och det kan kategoriseras som lungsjukdom, även om det oftast sitter i alla slemhinnor i kroppen. I och med att det är en inflammatorisk sjukdom, så kan även antiinflammatoriska modulatorer som curcumin (ämne som finns i gurkmeja) hjälpa och både verka förebyggande och behandlande. Det är också en god ide att avlägsna alla histaminrika livsmedel eftersom dessa gör symtombilden värre.

MIljörelaterade allergener som utlöser astma kan vara allt från felaktiga kostvanor och allergener till mögel, kvalster, damm, ilska och raseriutbrott, kemikalier och föroreningar. Det är viktigt att hålla hemmet rent genom att använda naturliga rengöringsmedel och att alla hud- och hårvårdsprodukter är helt naturliga.

Ett bra sätt för att minska slembildning är att helt utesluta mjölkprodukter, samtidigt som man komplettera sin vanliga kost med äppelcidervinäger som motverkar slembildningen. Samma process kan erhållas av citron som vänds i kroppen och verkar basiskt. Detta bidrar inte bara till förbättrad magsyraproduktion och enzymbildning, utan även bättre matsmältning och tarmflora. 

Förutom kända antiinflammatoriska råvaror som antioxidantrika bär och mat med curcumin, så kan båda proteasenzymer och svavelrik vitlök och rödlök hjälpa. Anti-inflammatoriska örter som gurkmeja, ingefära, boswellia, kanel, rosmarin och oregano kan också hjälpa.

Källa: NaturalNews
www.d-vitamin.biz
www.astma-guiden.se
www.allergi.biz
www.kostkoll.se

www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se