Minska klimateriebesvär med rödklöver

Rödklöver (Trifolium pratense) är en växt som växer naturligt i Europa, i nordvästra Afrika och västra Asien. Blomman är rik på isoflavoner, vilket i vanliga fall rekommenderas för att motverka bröstcancer och förhöjda östrogennivåer. Isoflavoner finns i soja, men soja är också en stark allergen som i de flesta fall är genmanipulerad. Rödklöver har länge använts för att motverka klimakteriebesvär, såsom humörsvängningar och värmevallningar. Rödklöver kan således vara ett naturligt alternativ till traditionell hormonbehandling.


Utöver dessa hormonbalanserande egenskaper, så är rödklöver även slemlösande och kan användas vid bronkit och astma. Blommorna är urindrivande och har lugnande egenskaper som enklast erhålls genom att koka te på rödklöverblommorna. Den har också antiinflammatoriska egenskaper och ökar vår avgiftningsförmåga. Liksom andra isoflavonrika råvaror, så ökar rödklövern bentätheten och ger minskad risk för benskörhet.

Rödklöver innehåller näringsämnen som K-vitamin, C-vitamin, tiamin, magnesium, vitamin E, kalcium, krom, kalium, vitamin A, fosfor och niacin. Flertalet av dessa är läkande och verkar antiinflammatoriskt och lugnande. Rödklöver kan användas för att lindra vid eksem, astma, lymfatisk svullnad, psoriasis, acne, hosta och förkylning.

Källa: NaturalNews

www.kostkoll.se
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.d-vitamin.biz
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
Www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info