Minska inflammation med saltvatten

Våra kroppar består till största delen av vatten och vi behöver rent vatten för att rensa kroppen från slagg, samtidigt som tillräckligt med vätska ger rätt förutsättningar för att kroppen ska kunna jobba på bra sätt. Vi behöver tex, tillräckligt med vatten för att vårt blod ska ha flyta på… medan för lite vätska minskar blodvolymen och gör blodet mer trögflytande.

En av våra favoriter är saltvatten, som motverkar inflammationer och som till och med kan släcka ner mindre inflammationer i mag/tarmkanalen. Börja dagen med ett glas kokat, svalnat vatten, med 1 nypa havssalt och låt det skölja genom systemet innan du äter frukost. Om du har inflammationer som behöver tas omhand, så kan du dricka hett vatten med en nypa salt 2-3 gånger per dag på fastande mage.

Det är viktigt att påpeka att saltvatten har en funktion vid inflammation då saltet har en antiinflammartorisk påverkan. Dock, så bör man aldrig överdosera vattnet och en daglig konsumtion av vanligt vatten är viktigt och skall inte ersättas av saltvattnet, Det är också viktigt att känna till att det är en skröna att salt är farligt och att det ska uteslutas ur kosten. Salt är nödvändigt för kroppens syra/bas-balans och för vår vätskebalans, och det salt som kroppen mår bra av är naturligt havssalt och inte processat salt.

Det som ofta gör att vi inte mår bra av saltet och får problem med njurar, flöde mellan cellmembranen och högt blodtryck är att vi har för högt natrium i förhållande till kalium, och då behöver vi snarare mer kalium än mindre natrium. Sen handlar högt blodtryck snarare om att njurarna påverkas av högt socker, i kombination med för mycket slagg i blodet som gör att hjärtat måste jobba hårdare.

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu