Min frukt har hållt i månader!?

Jag har gjort ett personligt experiment, där jag har lagt en paprika, ett par äpplen, två bananer, en gurka och en citron i kylen. Tillsammans med några ekologiskt odlade äpplen och citroner, så har mitt experiment pågått i ett par månader.


Till saken hör att jag var och handlade på en butik i Eskilstuna i slutet på oktober. Deras enda valmöjlighet var oekologiska ofräscha äpplen och illgula bananer, så jag köpte dem motvilligt. Dagen efter besökte jag en affär i Västerås som hade ett otroligt stort ekologiskt utbud, vilket gjorde att min idé föddes.


Den frukt som jag köpte dagen innan sparade jag i kylen tillsammans med liknande ekologiska alternativ för att se skillnaden. Inte helt överraskande, så är den besprutade frukten helt intakt och ser ut precis som när jag köpte den, bananerna är som alltid mörknade i skalet men går alldeles utmärkt att äta.


Även paprikan och gurkan är okej och citronerna är bara lite torkade i skalet. De ekologiska frukterna fick jag slänga efter en månad eftersom de blivit dåliga…


Minst sagt anmärkningsvärt… Prova gärna själva, så får ni ekologiska livsmedels positiva egenskaper svart på vitt…


Samma sak gäller mariekex, chips, kakor , bröd och ALLT ALLT annat som är smockat med socker, konserveringsmedel och härdade fetter. De fabriksproducerade alternativen håller flera år i er köksskåp, medan de hembakade blir dåliga efter en, två veckor. 


Tänk på att äta det som era kroppar kan bryta ner och det som är naturligt!


KRAM KRAM