Mer än 25 procent av amerikanska barn tar läkemedel regelbundet

Användandet av receptbelagda läkemedel ökar allt mer hos barn och undgomar, visar en ny rapport från Medco Health Solutions Inc. En fjärdedel av alla amerikanska barn tar läkemedel på regelbunden basis och enligt rapporten, så var många av dessa läkemedel ursprungligen avsedda för vuxna. Det bör påtalas att läkemedel som är avsedda för en vuxen kropp, sannolikt ger större biverkningar hos barn och ungdomar än vad som beräknats.


The Wall Street Journal (WSJ) rapporterade att förutom att ta läkemedel för tillstånd som ADHD, och astma, så tar barnen sömntabletter, läkemedel mot diabetes och läkemedel mot högt kolesterol (statiner), som vanligtvis föreskrivs till vuxna. I rapporten näms en åttaårig pojke som har tagit blodtrycksmedicin sedan han var baby.


Experterna oroar sig över att läkemedelsanvändandet hos barn och ungdomar kan ge allvarliga skador, främst hos de barn som är så små så att deras organ inte ännu är färdigutvecklade. De uppmanar istället till att barnens föräldrar bör förändra sina och barnens kost- och livsstilsförändringar.

Läs mer: NaturalNews

www.kostkoll.se
www.friskabarn.se
www.piggabarn.se
www.kosttipset.se
www.receptkoll.se
www.gravidkost.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info