Medhalvskost kan minska riskerna för tidig död och hjärtsjukdom

En analys genomförd på 120 852 män och kvinnor i åldrarna 55 och 69 år, visade att de som använde sig av medelhavsdieten, löpte minskad risk för tidig död. Studien inkluderade 9 691 dödsfall. Minst risk associerades med kvinnor som levde på medelhavskost, som var icke-rökande, normalviktiga och som utövade regelbunden fysisk aktivitet.

 Reference:”The impact of a Mediterranean diet and healthy lifestyle on premature mortality in men and women,” van den Brandt PA, Am J Clin Nutr, 2011 Sept; 94(3): 913-20. (Address: Department of Epidemiology, Schools for Oncology and Developmental Biology and Public Health and Primary Care, Maastricht University Medical Centre, Maastricht, Netherlands).

www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kolhydrater.org