Magnesium minskar risk för plötslig hjärtsvikt hos kvinnor

Magnesium är ett viktigt mineral som krävs för att upprätthålla friska blodkärl, för att cellerna ska ha gott om energi och för att behålla friska nerver och god muskelfunktion. 

Magnesium behövs för att utföra mer än 300 viktiga biokemiska reaktioner i kroppen, främst för att bibehålla hjärtrytmen och ett stabilt blodtryck. En ny studie från Harvard Medical School visar att magnesium kan sänka riskerna för plötslig hjärtdöd.

Dagens dåliga jordbruksmetoder ger 75% lägre avkastning av mineraler i våra skördade grödor jämfört med för hundra år sedan. Tillsammans med det faktum att magnesium används i kroppen vid stress, gör att det lätt uppstår brister. En studie i American Journal of Clinical Nutrition visar att de kvinnor som hade högst intag av magnesium löpte 41% mindre risk att drabbas av en plötslig hjärtdöd.


Magnesiumkällor är exempelvis gröna bladgrönsaker, gryn, nötter och frön. Minsta rekommenderat dagligt intag är 320 mg per dag för kvinnor medan män behöver 420 mg. Det bör dock påpekas att dessa nivåer är det intag som rekommenderas för att undvika brister. Om du redan har brist eller stressar mycket, så behöver du långt mycket mer i intag.
Magnesium samarbetar med kalcium för att reglera blodsockret och bistår den normala funktionen av insulin. Magnesiumbrist kan således ge kalciumbrist vilket i sin tur ger spända muskler som krampar. 

En studie publicerad i American Journal of Epidemiology visar att kvinnor med det högsta intaget av magnesium hade 27% lägre risk för att utveckla suboptimala insulinfunktioner. De individer som hade lägsta nivåer av cirkulerande magnesium löpte 25% till 38 % högre risk för att utveckla insulinresistens.


Källa: NaturalNews

www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se
www.vitaminochmineral.se
www.astma-guiden.se
www.allergi.biz
www.d-vitamin.biz
www.naturmedicin-guiden.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info