Lågt intag av mättat fett sätts i samband med högre risker för stroke!

Mycket lågt intag av mättade fetter kan vara lika illa för som att äta för mycket höga mättat fett, visar an ny japansk studie. Studien, som visade att för lite mättade fetter kan leda till ökad risk för dödsfall i samband med stroke, publicerades nyligen i American Journal of Clinical Nutrition.

Studien genomfördes på så många som 110.000 människor som deltog i huvudundersökningen, varav 58.453 av dessa fyllde i ett frågeformulär som följdes upp 14 år senare.

Source: American Journal of Clinical Nutrition
Published online ahead of print, doi: 10.3945/ajcn.2009.29146
“Dietary intake of saturated fatty acids and mortality from cardiovascular disease in Japanese: the Japan Collaborative Cohort Study for Evaluation of Cancer Risk Study”
Authors: K. Yamagishi, H. Iso, H. Yatsuya, N. Tanabe, C. Date, S. Kikuchi, A. Yamamoto, Y. Inaba, A. Tamakoshi

Läs mer om kost:

www.kostkoll.se
www.kolhydrater.org
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.rawfood-kost.se
www.gravidkost.se
www.friskabarn.se
www.piggabarn.se
www.kosttipset.se
www.receptkoll.se