Kvicksilverfritt vaccin erbjöds regeringen – som tackade nej!

Har du funderat på VARFÖR det tillsätts kvicksilver i influensavaccinet?

Det beror på att det finns risk att man för in bakterier när man suger ut doserna och därför är den konserverande kvicksilverföreningen Tiomersal tillsatts i vaccinet. Jag har tidigare skrivit om den helt fantastiska experten och eldsjälen Maths Berlin, som hävdar att Sverige skulle ha köpt kvicksilverfria vaccin. Flera producenter har kommit in med offert gällande ett kvicksilverfritt vaccin, vilket gör det ännu mer anmärkningsvärt att regeringen har valt ett MED kvicksilver. 

Anders Tegnell på Socialstyrelsen hävdar att valet berodde på att det var bråttom med att ta ett beslut och att de beställde det enda vaccin som fanns. Detta står dock MYCKET tydligt att läsa på amalgamfondens hemsida, att så inte var fallet eftersom det fanns en tillverkare som erbjöd kvicksilverfritt vaccin.

Vaccinet innehåller fem mikrogram Tiomersal per dos och då bör det tilläggas att Tiomersal innehåller 50% kvicksilver!!! Alla vuxna människor förväntas ta två doser, barn får halva doser och barn under tre vaccineras inte (… tackar gudarna för det…).

Här kommer innehållsförteckningen av igen…
blog.php?bid=658&print=1