Konstgjorda sötningsmedel (splenda/sackarin) kan skapa inflammatoriska tarmsjukdomar

Inflammatoriska tarmsjukdomar (IBD) som ulcerös kolit och Crohns sjukdom, anses i många fall ha oförklarliga orsaker. Uppkomsten av tarmsjukdomarna grundar sig till stor del i oxidativa processer som skapar nedbrytande (katabola) tillstånd med en otroligt dålig tarmflora. Sjukdomarna kan ha sin grund i dålig kosthållning, dålig tarmflora efter antibiotikakurer och vid intoleranser och/eller överväxt av candida men det kan också bero på högt intag av konstgjorda sötningsmedel.


En nyligen genomförd studie som publicerats i tidskriften inflammatory boweldisease, visar att IBD kan bero på det konstgjorda sötningsmedlet sackarin samt sukralos (Splenda). Dessa två sötningsmedel är vanliga ingredienser i dagens lightprodukter, och tillsammans med lågt intag av bra fetter, samt tillstånd som stress, sjukdom, högt intag av läkemedel m.m. kan de ge upphov till inflammation i tarmen.

Källa:
NaturalNews
www.kolhydrater.org

www.kostkoll.se