Karnosin ger förbättrad cellulär antioxidantstatus och kan motverka nedsatt kognitiv funktion och Alzheimers sjukdom

Karnosin är en naturligt förekommande antioxidant och ett metall-kelatbildande näringsämne som kan användas för att minimera de skadliga effekter som uppstå vid cellulär stress. Nyligen presenterades forskning i tidsskriften PLoS One där studier tyder på att karnosin hämmar bildningen av amyloida betaproteiner i samband med Alzheimers sjukdom. Tillskott med karnosin kan alltså förbättra diagnosen markant, samt minska försämring vid redan långt gången Alzheimers.

Karnosin är en potent antioxidant som inte bara motverkar cellulär stress utan även förbättrar den kognitiva funktionen, särskilt vid sjukdomar i hjärnan. Dess förmåga att minska mitokondriell skada innebär att det kan förbättra oerhört många sjukdomsdiagnoser, såsom alla kroniska sjukdomstillstånd.

Karnosin i kombination med andra naturliga näringsämnen som är kända för att verka nervskyddande (vindruvskärnextrakt, resveratrol, curcumin, DHA från fiskolja) kan sänka cellulär stress som är kritiska i hjärnans strukturer och verkar således som skydd mot nedsatt kognitiv funktion och demenssjukdomar.

Karnosin finns främst i nötkött, griskött, fågel och i mejeriprodukter. Om man undviker animaliska livsmedel så kan ett tillskott på 1 000 mg per dag, ge god effekt.

Källa: NaturalNews
www.kolhydrater.org
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se

www.skoldkortel.info
www.kemikalier.eu
www.d-vitamin.biz